Home » Klassisk mandag | investing.com

Klassisk mandag | investing.com

by Catherine Monroe

| 9. november 2023 kl. 12.10

Vi går inn i den nye uken med et rolig steg. Fraværet av viktig lesing lar deg komme deg fra forrige uke og forberede deg på neste ukes hendelser. The Golden One drar nytte av å roe følelsene sine og kan endelig trekke pusten.

Ikke engang en dollar strømmer fra tomme penger

Det begynner så smått å bli en tradisjon at sidene i makrokalenderen er tomme på mandag. Selvfølgelig er det noen punkter på den, men de viktigste eller til og med viktigste mangler. Derfor må eventyrlystne mennesker ty til å lese fra periferien til seriøse markeder. I dag kan du ta hensyn til inflasjonsverdiene fra Norge og Tsjekkia. Førstnevnte overrasket veldig positivt, prisdynamikken til både hoved-KPI-indeksen og grunnvariasjonen avtok. Et lignende scenario dukker opp med våre sørlige naboer, som ikke trenger å ha det høyeste nivået av kreativitet for å oppnå et ensifret resultat. Som forventet var inflasjonen i Tsjekkia 8,2 %. Industriproduksjonen i Slovakia er alarmerende ettersom den har krympet med over 5 % fra år til år. Dette er en ytterligere bekreftelse på at omgivelsene våre kan bringe oss ned. I løpet av økten vil vi lære mer om EU-kommisjonens økonomiske prognoser, og dermed avslutte temaet for dagens kalender.

Det var travelt

Dette pusteøyeblikket lar oss se på hendelsene i forrige uke med litt mer avstand. September er statistisk sett en vanskelig måned for mer risikofylte eiendeler, spesielt aksjeindekser, og man kan se at dette året kan være likt. Begynnelsen av den siste måneden av tredje kvartal var preget av de pessimistiske resultatene fra den kinesiske økonomien. Dette har økt bekymringen for den økonomiske veksten i verdens største økonomi, og øker risikoen for en global resesjon. Forrige uke brøt {{1|eueurolar}} gjennom $1,07, selv om mønsteret som er avbildet på diagrammet kan gi håp om minst et øyeblikks bedring etter ytterligere nedgang.
Å berolige stemningen vil absolutt være nyttig for zlotyen vår. Bare forrige uke steg dollaren med 20 cent, og andre store valutaer registrerte også betydelige oppadgående trender. I dag taper zlotyen også på det brede markedet, men endringene er ikke så store og det er en viss ro. Euroen koster PLN 4,62, noe som betyr at vi allerede har nådd april-nivået. Pundet når PLN 5,40, francen svinger rundt PLN 4,83. Og bare dollaren er litt billigere i dag og koster PLN 4,30.

Neste uke

Handelen bør starte sakte denne uken. Også morgendagens møte lover ro. ZEW-indeksen kommer fra Tyskland, hvor det ikke har gått spesielt bra den siste tiden. Det er også verdt å ta en titt på utviklingen av oljelagrene i USA, siden prisen på dem er i et avgjørende øyeblikk. Det viktigste skjer imidlertid på onsdag, noe som vil veie opp for stagnasjonen fra begynnelsen av uken. Først lærer vi noe om inflasjon i USA, industriproduksjon i Eurosonen og pundet mottar også en stor datapakke. ECBs rentebeslutning tas torsdag, noe som vil være viktig for den fremtidige skjebnen til den felles valutaen og også for zlotyen. Følelsene vil kjøle seg ned på fredag, selv om det burde være nok av insentiv til å spille.
Vi vil sakte rette oppmerksomheten mot de kommende sentralbankmøtene, hvor vi neppe vil se slike sjokkerende trekk fra MPC som i går, men den videre skjebnen til pengeinnstramminger vil bli avgjort, så dette vil være et nøkkelspørsmål for USD og EUR-valutaer blir .


Last ned appen

Bli med millioner av mennesker som alltid er informert om situasjonen i finansmarkedene takket være Investing.com.

nedlasting
You may also like

Leave a Comment