Home » Klatresko 2022 – nyheter og «flaggskip»

Klatresko 2022 – nyheter og «flaggskip»

by Peter Østbye

2022-sesongen i polske bergarter akselererer sakte, spesielt ettersom mai ligger foran oss. Så det er verdt å ta en titt på årets nyvinninger innen klatresko-segmentet. Vi ba forhandlere vise hva nye kjente produsenter har forberedt for 2022. I listen finner du nye produkter, oppfriskede versjoner av kjente «flaggskip»-modeller og klassikere som nyter uforminsket popularitet. Her er forslag fra merker: Black Diamond, Evolv, La Sportiva, Ocun, Scarpa og Tenaya.

Boot Review – sesong 2022 (for. Black Diamond / Andrew Burr)

***

Listen inkluderer sko:

Boot Review – sesong 2022 (for. Black Diamond / Andrew Burr)

Svart diamant metode

Svart diamant metode

Allsidige klatresko for krevende klatrere. De fungerer godt på vertikaler, men også på et lite overheng. Konstruksjonen av skoen sikrer presisjon uten å være for aggressiv. Fokuset var på komfort i forfoten og god hælkrok. Sålen er laget av Black Label Fuse 4,3 mm gummi, som er tradisjonelt støpt i stedet for kuttet, noe som påvirker både komforten, slitestyrken og vekten til skoen. Den svake krumningen og det dyptrukne hælområdet, modellert nøyaktig i 3D, øker kraften og gir bedre grep på trinnene. Den strekkbestandige overdelen i mikrofiber gir komfort i nærheten av huden, mens pløsen er laget av et polstret mikro semsket skinn for økt pusteevne og større bevegelighet. Borrelåsen lar deg tilpasse skoen perfekt til foten og overvinne vanskelighetene.

Pris: PLN 549

Mer informasjon: blackdiamondequipment.com

***

Evolv Kronos

Utvikle Kronos

Kronos er en vegansk allround-sko som kombinerer komfort med ytelse for fjellklatring og veggklatring. Anatomisk utformet konstruksjon gir en komfortabel passform uten at det går på bekostning av ytelsen. Lukkesystemet bruker en enkelt borrelåsreim og en justerbar stropplukking for en enda bedre passform og passform for den moderne klatrefoten, noe som gjør den til en av de beste tekniske støvlene på markedet. Kronos MX-P mellomsåle: 1,6 mm og utvendig 4,2 mm TRAX® SAS Den er laget i full lengde for maksimal støtte og komfort. I tillegg forbedrer VTR-ryggen (tykkere fremre tå) holdbarheten i høyslitasjesoner nær tåen for holdbarhet og ytelse. Sko tilbys også i en dameversjon – KIRA.

Pris: PLN 499,90

Mer informasjon: www.evolvsports.com

***

Evolv Phantom

Utvikle Phantom

Phantoms er tekniske sko fra EVOLAB-kategorien, designet i samarbeid med Daniel Woods og testet av Paul Robinson, som begge er blant de beste steinblokkene i verden. Bygget på en aggressivt profilert lest, har disse ultraytende støvlene teknologier som NEOFLEX, TPS+ og AVT, noe som gjør dem til en sterk, men komfortabel sko designet for de tøffeste klatreutfordringene.

Neoflex-teknologi har blitt brukt på knokene. Dette reduserer trykket på overdelen på anklene. Selve overdelen er laget av syntetisk, vegansk materiale. TPS+ er en kombinasjon av en TPS gummimellomsåle som holder tåen nede med en ekstra vinge for bedre asymmetristøtte. Phantoms er utstyrt med en AVT (Abridged Variable Thickness) mellomsåle som gir større tåfølsomhet samtidig som den opprettholder optimal støtte der vi trenger det mest. Bindesystemet er et avansert 6-punkts kompresjonssystem, takket være hvilket vi kan tilpasse skoen perfekt til foten vår med borrelås. Hælen bruker Dark Spine S-løsningen, som kombinerer Dark Spine-mellomsålen med en 2 mm teksturert yttersåle, nødvendig for teknisk hælkroking. Phantom bruker 4,2 mm TRAX® SAS-gummi for yttersålen, og en VTR-rygg (tykkere fronttå) bidrar til å øke holdbarheten i høyslitasjesoner nær tåen for holdbarhet og ytelse. Skoene tilbys også i Low Volume – Phantom LV-versjonen, som er ny for denne sesongen.

Pris: 719,90 PLN

Mer informasjon: www.evolvsports.com

***

La Sportiva – mantra

La Sportiva mantra

En sko for klatrere på middels til høyt nivå på jakt etter maksimal kontakt med veggen. Gummitykkelsen redusert til et minimum sikrer en ekstremt lav vekt på 150g (den letteste skoen i klatresamlingen) og maksimal gåkomfort. Mantra kombinerer de mest innovative teknologiene: P3 System, No Edge og D-Tech (Dynamic Technology) som lar brukeren klatre til et høyere nivå av klatring.

Pris: 609 PLN

Mer informasjon: lasportiva.com

***

La Sportiva – Katana lisser

La Sportiva Katana lisser

En av de mest universelle klatremodellene gir deg enda flere muligheter i den nye versjonen. Den modifiserte utformingen av hælen gir mulighet for effektiv hooking, og den nye formen og materialet på tungen garanterer stor brukskomfort (pusteevne og komfort). En annen endring er bruken av VIBRAM® XS GRIP 2-blandingen i damemodellen.

Pris: PLN 699

Mer informasjon: lasportiva.com

***

La Sportiva – Finale

La Sportiva-finalen

Den nye Finale står for allsidighet, komfort og økologi. De syntetiske materialene som brukes resirkuleres og læret er behandlet uten skadelige kjemikalier. Skaftform og materialer sikrer høy bærekomfort selv på lange passasjer. En stiv såle laget av 5 mm Vibram® XS Edge gummi gir utmerket grep med svært små skritt.

Mer informasjon: lasportiva.com

***

La Sportiva – Tarantula

La Sportiva tarantella

Klatrebestselgere for nybegynnere har blitt visuelt forfrisket, med alle eksisterende tekniske parametere som er beholdt og samtidig garanterer komfort, holdbarhet og funksjonalitet for klatrere.

Pris: 389 PLN

Mer informasjon: lasportiva.com

***

Ocun ozon

Okun ozon

Laget for de mest avanserte og krevende klatrere. Nå i en ny, forbedret versjon. Ocun Ozone er konstruert for ytelse i alle detaljer. Kombinasjonen av revolusjonerende design, høy asymmetri, super klebrig gummi og en perfekt passende hæl gjør denne skoen designet for bruk på de vanskeligste stigningene. Utstyrt med OCUN 3-Force System, sikrer den utmerket fotstabilitet og støtte med de minste trinnene. Ocun tilbyr også Ocun Ozone HV (High Volume)-modellen, designet for klatrere med litt bredere fot.

Pris: PLN 599,99

Mer informasjon: 8a.pl

***

Ocun Jet crack

Ocun Jett Crack

Jett Crack er den perfekte skoen for crack-klatring. Beskyttet ankel, dekkede lisser, strikk rundt tå og hæl – alle disse elementene gjør den egnet for det vanskeligste terrenget. Pluss, en allsidig lest, gripende 4,5 mm CAT 1,5 gummi yttersåle, og generell komfort gjør Jett Crack til et godt valg for klatring på flere nivåer. Den presise behandlingen av hælen uten sømmer gir stor komfort og reduserer risikoen for skrubbsår og sikrer stabil kroking. Den tsjekkiske produsenten tok seg også av de minste detaljene, som belagte lisser for maksimal holdbarhet.

Pris: PLN 599,99

Mer informasjon: 8a.pl/

***

Ocun Ribbit

Okun Ribbit

Ocun Ribbit er et forslag for de yngste. Den tilbyr brukervennlighet i begynnelsen av et fint klatreeventyr. Lav vekt, lav asymmetri og god tilpasning til barnets fotform bidrar til fremgang på den kunstige veggen. Takket være den doble størrelsen kan det klatrende avkommet ha glede av skoene lenger. Takket være den velprøvde CAT 1.0-gummien, gir 3,3 mm Ribbit et sikkert grep på trinn. Den oppfyller også kravene til barnesko, i tillegg til at den er enkel å ta på og lukke med en enkelt froskeformet borrelås. Tilgjengelige størrelser fra 26 til 35.

Pris: PLN 249,99

Mer informasjon: 8a.pl

***

Scarpa – dampspiss

Scarpa damp

Den nye bonded VAPOR er enda mer allsidig. Gir eksepsjonell passform og fotstøtte rundt skoens periferi. Den lett buede forfoten og den tradisjonelle snøringen gir full komfort, mens XS Edge Vibram® 3,5 mm såle som brukes sørger for en uforglemmelig klatreopplevelse. Tilgjengelig i unisex- og dameversjoner.

Pris: 660 PLN

Mer informasjon: world.scarpa.com

***

Scarpa Mago

Scarpa Mago

Den nye MAGO mestrer små skritt og kanter som ingen annen sko. Nye innovative materialer og sofistikerte teknologier har perfeksjonert denne spesielle klatreskoen. Den asymmetriske og nedoverbuede formen med en sterkt skrå tå konsentrerer kraften til stortåen. TPS-innsatsen i kombinasjon med X-Tension gir optimal presisjon og kraft i små trinn uten å ofre følsomhet.

Pris: 710 PLN

Mer informasjon: world.scarpa.com

***

Scarpa Quantix SF

Scarpa Quantix SF

Den nye QUANTIX SF er en unik presisjonsklatresko for avanserte klatrere med ny profil. Den innovative enkeltrammeteknologien støtter foten nedenfra, omslutter den og sikrer perfekt presisjon og dynamisk flex. Den har en nøytral form med en subtilt sveipet forfot med en dynamisk ¾ Flexan mellomsåle for utmerket ytelse på alle klatrestiler.

Pris: 660 PLN

Mer informasjon: world.scarpa.com

***

Scarpa Drago KID

Scarpa Drago Kid

DRAGO KID er myke og unike taktile sko for de minste. Det perfekte valget for unge klatrere som ønsker å flytte grensene sine. Den har et utvidet gummideksel både på tåen og på hælen, ideell for hooking og hooking forskjellig. Den asymmetriske og nedoverbuede formen gir et høyt nivå av passform og følelse under fingrene for å perfeksjonere teknikken din.

Pris: PLN 355

Mer informasjon: us.scarpa.com

***

Tenaya tante

Tenaya Tanta

Litt asymmetrisk, komfortabel klatresko for brukere på alle nivåer. Selv om Tanta er enkel i rekkevidde, trekker den en håndfull fra erfaringen og teknologiske fremskritt til mer avanserte modeller. Dette betyr blant annet en veldig god følelse og presist arbeid på kantene, muliggjort av den proprietære 4 mm tykke gummien. To sterke borrelåser sørger for at skoen sitter godt. Den universelle konstruksjonen gjør Tanta til det perfekte valget som treningssko eller som første par for fjellklatring.

Pris: PLN 389,99

Mer informasjon: tenaya.net

***

Tenaya Ra kvinner

Tenaya Ra kvinner

Dameversjon av en av Tenayas klassikere, tilpasset kvinnefotens anatomi. Den tidløse sjarmen til RA stammer fra den eksepsjonelle komforten gitt av mikrofiberoverdelen, enkel justering og presisjonsarbeid. Skoen er preget av en moderat profil og en liten asymmetri, takket være at den vil bli verdsatt selv av folk som akkurat begynner å klatre. RA er bygget rundt en såle laget av et ukuttet stykke Vibram XS Grip-gummi. Som et resultat vil den yte veldig bra rundt kantene, samtidig som den forblir et overraskende solid valg selv for Jurassic utvaskinger. Skoene er håndlaget i Spania.

Pris: PLN 539,99

Mer informasjon: tenaya.net

***

Tenaya Iati

Tenaya Iati

Iati er preget av en sterk profilering, i tillegg kombinert med en stiv, udelt såle. Likevel forblir den utrolig komfortabel og tilpasser seg nøyaktig til foten. Kombinasjonen av skinn og mikrofiber i overdelen gir ventilasjon og stabilisering av foten ved klatring. Tradisjonelt for dette spanske merket er all gummi som brukes i produksjonen Vibram XS Grip. DRAXTOR, et system av sterk borrelås med individuell justering og utskiftbare ender, gir en rask passform og et sikkert grep for foten.

Pris: PLN 639,99

Mer informasjon: tenaya.net

You may also like

Leave a Comment