Home » Kody Festival for 15. gang. Grammy-vinnere til å begynne med!

Kody Festival for 15. gang. Grammy-vinnere til å begynne med!

by Catherine Monroe

Festival for musikktradisjon og avantgarde Kody starter i morgen. Begynner med en høy «c» – Grammy-vinner Arooy Aftab vil opptre. Arrangementet varer til søndag 28. mai.

– Det handler om postulatet å si fra om viktige ting, ikke å stenge oss for frykt for verden, å si fra om vanlige saker med følelsen av at «det er nødvendig», at ingen kan frita oss fra vår plikt til å «administrere» frigjort rettferdighet mot den synlige verden». Det handler også om tilstedeværelsen av den menneskelige stemmen i programmet. Om utgivelsen av det vi noen ganger tenker for lavt – sier Jerzy Kornowicz, festivalkommissæren.

Og festivalen åpner onsdag i Wirydarz CK Arooj Aftab, 2022 Grammy-vinner, artist med pakistanske røtter som bor i New York til daglig. Aftab presenterer materiale fra det nye albumet «Love in Exile» og synger poetiske, buktende replikker på urdu. Hun får selskap av pianisten Vijay Iyer, amerikansk jazzstjerne og sønn av tamilske immigranter, og bassist Shahzad Ismaily fra en pakistansk familie, en av de usungne heltene i samtidsmusikkscenen (han har spilt med Lou Reed, Tom Waits, Laurie Anderson og John Zorn blant annet).

På torsdag flytter Kody til OO-klosteret. Dominikanów (ul. Złota 9) og vil forbli der til slutten. På denne dagen vil den feminine energien koke over. Vi snakker om premiereprogrammet «Iran – Tradisjon og avantgarde», der verk av polske og iranske komponister vil bli hørt. Sangene vil bli fremført av artister og Flow Unit-artister som er kjent for Code-seere og -lyttere – Ewa Liebchen, Anna Kwiatkowsa, Paweł Czarny, Mikołaj Pałosz, Magda Kordylasińska og Farnaz Modarresifar på Santur. Programmet for konserten vil bestå av verk knyttet til persisk musikkkultur – den mest åpenbare, men ikke nødvendigvis den viktigste, referansen er bruken av tradisjonelle persiske instrumenter.

Også på torsdag kommer Królówczana Strega på scenen og tar oss med inn i helt andre lydklimaer. Klimaer som er en anti-krigsmanifestasjon, en musikalsk ikke-angrepspakt og et svar på frykt og hjelpeløshet. Til tross for de innfødte konnotasjonene og kunstnerens sterke identitet knyttet til Biłgoraj-tradisjonen, blir det en ganske avantgardistisk opplevelse.

På fredag ​​skal Kodami handle om tradisjon. Resultatet av dette er musikkverksteder og en dansefest med det ukrainske bandet US Orchestra.

På den annen side vil lørdagskvelden være preget av analoge og elektroniske lyder. Store navn fra den eksperimentelle scenen vil opptre – Jérôme Noetinger og Audrey Chen.

Sist men ikke minst. På søndag får vi se et prosjekt laget i samarbeid med Harmonies and Noises Foundation – BIT 20. For andre år på rad har ledende musikere fra Norge premiere i Polen, et nytt program laget med støtte fra EØS-fondene under Action 2 ble . «Bedre tilgang til kultur og kunst».

Det er gratis adgang til alle arrangementer. Billetter er kun gyldige til Arooy Aftab-konserten på onsdag (PLN 70/90).

Det skjer i Polen og i verden – les videre i.pl

You may also like

Leave a Comment