Home » konferanseligaen. Kampen om åttendedelsfinalen starter. Lech Posen spiller mot Bodo/Glimt i Norge

konferanseligaen. Kampen om åttendedelsfinalen starter. Lech Posen spiller mot Bodo/Glimt i Norge

by Peter Østbye

konferanseligaen. Kampen om opprykk til 16-delsfinalen starter torsdag. Lech Poznań, vår rosin i Europa, spiller mot den lokale helten Bodo/Glimt i Norge. Rivaliseringen mellom den portugisiske tredjeplasserte Braga og AC Fiorentina lover også å bli interessant. Andre kamper – 23. februar.

I denne fasen av konkurransen, også kalt sluttspillfasen, er det lag som ble nummer to i Conference League-gruppene og tredje i Europa League-gruppene på høsten.

Lech ble nummer to i gruppe C i Conference League, hvorfra Spanias Villarreal gikk direkte videre til 16-delsfinalen. «Kolejorz» var foran Hapoel Beer Sheva og Austria Wien.

Derimot stilte den norske klubben i gruppespillet i Europa League med Arsenal London, PSV Eindhoven og FC Zurich. Han ble nummer tre, like foran det sveitsiske laget. Norge, med Kjetil Knutsen i spissen, har tapt sine fire siste kamper i denne gruppen.

Torsdagens møte i avsidesliggende Bodoe begynner klokken 18.45. Fordelen til vertene vil helt sikkert være kunstgresset og kanskje de vanlige klimatiske forholdene. En annen ting er at det ikke er for kaldt i denne delen av Norge for tiden.

Kampkunngjøringen på UEFAs hjemmeside sa at Poznań-laget ikke skulle være redde for været i Nord-Norge.

«Lech John van den Brom har mange svenske og norske spillere som ikke mister motet av temperaturen på Aspmyra Stadium», ble det understreket.

Absolutt bør Lech spille bra – i 2023 har Poznań-spillerne allerede spilt fire Ekstraklasa-kamper (inkludert en forsinket en fra høstrunden), mens den norske ligaen, som spiller i vår-høst-systemet, ikke har startet ennå.

Spillerne til Bodoe/Glimt forsvarte ikke tittelen som nasjonal mester 2022 – de tok andreplassen, 18 poeng bak Molde.

Det norske laget har flere kallenavn. En av dem – f.eks. på grunn av klubbfargene – det er den «Gule Horde».

«Vertene har hatt en fire-ligatur i europeiske konkurranser denne høsten og vil siden 13. november gå inn i torsdagens kamp uten å spille om poeng,» sa UEFA på sin hjemmeside.

«Siste sesong gikk Kjetil Knutsens sides europeiske eventyr over 20 kamper i UEFA-konkurransen og tok Bodoe/Glimt til kvartfinalen i Conference League. Denne sesongen var mindre hyggelig, +Yellow Horde+ mistet den norske tittelen til Molde i høst og ble nummer tre i seriegruppen Europa, la han til.

I sluttspillet til 1/8-finalen lover rivaliseringen mellom Sporting Braga, som gjør det bra i den portugisiske premierklassen (tredjeplass, bak Benfica Lisboa og FC Porto), og Fiorentina å bli spennende.

I et annet par møter Karabakh Agdam, som eliminerte Lech i den første kvalifiseringsrunden av Champions League i juli, KAA Gent. Den belgiske klubbens fotballspiller er forsvarsspilleren Kamil Piątkowski, som ble lånt ut av Salzburg i januar.

Jakub Piotrowskis bulgarske Ludogorets Razgrad vil konkurrere med et annet belgisk lag – tittelen Anderlecht fra tettstedet Brussel.

De andre parene er: Trabzonspor og FC Basel, Lazio Roma og CFR Cluj, AEK Larnaca og Dnipro-1, og sheriff Tiraspol og Partizan Beograd.

Sluttspillvinnere går videre til 1/8-finalen, hvor førsteplassen i Conference League-gruppene venter. Trekningen av denne runden er berammet til 24. februar.

Conference League-finalen arrangeres i Praha 7. juni.

Conference League 16-dels sluttspillplan:
16. februar
Bodoe/Glimt – Lech Poznan (kl. 18.45)
Karabakh Agdam – KAA Gent (18.45)
SC Braga – Firenze (18.45)
Trabzonspor – FC Basel (18.45)
Lazio Roma mot CFR Cluj (21.00)
AEK Larnaka – Dnipro-1 (21.00)
Sheriff Tiraspol – Partizan Beograd (21.00)
Ludogorets Razgrad mot RSC Anderlecht (21.00)
Andre kamper – 23. februar

Programmet for de neste rundene:
Trekningen av 1/8-finalene – 24. februar
Kamper i 1/8-finalene – 9. og 16. mars
Trekningen av 1/4 og 1/2 finalepar – 17. mars
Kvartfinaler – 13. og 20. april
Semifinaler – 11. og 18. mai
Finale – 7. juni (Praha) MOS

Dette er sammensetningen av det polske landslaget for Tsjekkia hvis spillet…

Det skjer i Polen og i verden – les videre i.pl

reklamemateriell for partnere

You may also like

Leave a Comment