Home » Kongen er naken. Hvem er mannen som jager Kubacki?

Kongen er naken. Hvem er mannen som jager Kubacki?

by Catherine Monroe

Han er for øyeblikket 48 poeng bak og til helgen blir det nok en episode av kampen om krystallkulen på «Mammut» i Bad Mitterndorf. Granerud truer allerede med å ta igjen der, for selv om han ikke er noen «flyer», er han sikker på at han for tiden er i bedre form enn Kubacki.

Se også: Debut i hoppbakken? Treneren er ikke i tvil

En gang hadde vi Sven Hannavald som kastet snøballer mot polske fans på Krokwia i Zakopane. Tyskeren, Adam Małysz sin store rival, vakte ekstreme følelser. Hans gledesutbrudd etter vellykkede hopp var så irriterende at folk noen ganger overskred visse grenser.

Det vekker ikke følelser som Hannavald, men det kan knipe

Halvor Egner Granerud vekker ikke slike følelser som Hannavald, men han kan også øke presset fra polske fans. Jakten hans på Dawid Kubacki i verdensmesterskapet sørger for at mange polske fans ikke skiller seg fra kalkulatorene sine og beregner hvor mange poeng polakken trenger for å score før de neste konkurransene slik at nordmennene ikke tar ham.

For en uke siden, før konkurransen i Japan, fikk Kubacki litt trøst fordi fordelen hans var mer enn 100 poeng. Allerede da hadde han råd til en marerittaktig slip med boulelanding og konkurransen ble avsluttet utenfor 30-tallet. Det er uaktuelt nå fordi Granerud har Kubacki for hånden. Bare 48 poeng bak ham.

Granerud sa for noen dager siden at han aldri hadde tatt så mange poeng på stillingen midt i en sesong. Nordmannen kunne ikke forstå hvordan det var mulig at han ikke var lederen i denne situasjonen. Det viser hvor stor respekt Granerud Kubacki har for ham, hvor mye han setter pris på sportsklassen sin. Han kan imidlertid også klype ham og si at han er favorisert av dommerne. Generelt hadde nordmannen noen bitende kommentarer om spillerne våre som fansen husket godt.

Han har allerede vunnet en krystallkule, men det er ikke nok for ham

Nå varmer nordmannen effektivt opp stemningen før han hopper inn på «Mammut» i Bad Mitterndorf. Han sier at selv om han ikke er en «flyer», er formen hans for øyeblikket høyere enn Kubackis. Så han forventer en triumf og ta igjen de neste poengene på stillingen, kanskje til og med forbi hopperen vår. På den andre treningsøkten skjedde det noe som fikk hjertene våre til å skjelve. Kun Piotr Zyła hoppet bedre enn Granerud og Kubacki tok 51. plass med et hopp på 123,5 meter. Hvis noe slikt skjer igjen i konkurransen, er rollene snudd og polakken må jage etter nordmannen.

27 år gamle Granerud har allerede en krystallkule. Han vant den i sesongen 2020/2021. På den tiden ble han en stor stjerne og den nye hoppkongen. Nordmennene var henrykte. En, at de har ventet på triumfen til sprangrytteren sin og suksessen til Anders Bardal siden 2012, og to som Granerud vant med stor stil. Han vant i 11 konkurranser. For nordmennene betydde det fremfor alt én ting: De har endelig en spiller som kan slå rekorder i antall turneringsseire.

Tidligere var han kjent for å ha hoppet naken i Holmenkollen

Før Granerud ble kjent jobbet han som pedagog i en av barnehagene i Trondheim. Han fikk knapt endene til å møtes, og da sparepengene tok slutt, gikk han på jobb. Når formen hans eksploderte, trengte han ikke å bekymre seg for noe. Med prisene i den ovennevnte sesongen 2020/2021 tjente han nesten en million zloty. Selv sa han at han hadde nok penger til tre år.

Før suksessene var Granerud knyttet til arrangementer. Det første var et nakenhopp i den lille bakken i Holmenkollen. De ønsket til og med å suspendere ham for det. Til slutt ble ideen forlatt, med en av Granerudas forsvarere som hevdet at de viktigste klærne (sko, hjelm) ville bli båret av spilleren. Det var 2013, og hoppet, som så den endelige krystallkulevinneren blinke med den bare rumpa, ble sett av en halv million mennesker på nettet.

Et annet triks Graneruda utførte i bakken var et tandemhopp. Granerud fant en kjøper. Richard Haukedalem ville også ta et slikt sprang. De løp etter hverandre. Det var veldig farlig. Treneren forklarte at han ikke kunne stoppe dem. Heldigvis skjedde det ikke noe alvorlig.

E-post til Stoeckl Gjennombrudd i karrieren til den «flygende kometen»

Kubackis rival, til tross for vitsene på bakken, tok en seriøs tilnærming til karrieren og gjorde mye for å reise seg fra det sportslige nadiret. Og det var ikke lett, for de første sesongene (2019/2020 endte han på 61. plass) i verdenscupen var katastrofale. Den gang var det ingen som kunne gjette at nordmannen ville bli kalt en «flygende komet» i landet sitt i 2020.

Da han var i krise, skrev han en e-post til trener Alexander Stöckl. Han spurte direkte at han ba om hjelp. Han ville vite hva han måtte gjøre for å forbedre ytelsen. Stoeckl rådet ham til å endre teknikken fullstendig. I et halvt år jobbet han med trenere i Trondheim på individuelle elementer av hoppet. Også fra bjelken beveget han seg annerledes enn før. Arbeidet var så vanskelig at effektene ikke var synlige på lenge, og kollegene slo ham i hodet. Til slutt kom imidlertid etterdønningene og verden så nok en fantastisk nordmann erobre verdens åser.

Å ha en som Granerud bak seg er tungt. Denne fighteren hater å tape. Han har sagt mer enn en gang at han hater å være den andre. Da han tapte nøkkelbegivenheter i den store 2020/2021-sesongen, holdt han nag til hele verden. Vår Kamil Stoch, som vant Four Hills-turneringen med Granerud, ble også truffet. Nordmannen fyrte av at det skjedde fordi Stoch var heldig og alltid fant gode vindforhold. Granerud beklaget da og forklarte at det ikke var et angrep på de polske mesterne, men at han hadde reagert på flere andre nederlag. Nå sier han at han ikke vil akseptere å tape denne sesongen hvis han går tom for tapte poeng ved å bli diskvalifisert for feil farge i Ruka.

Gå til Polsatsport.pl

You may also like

Leave a Comment