Home » Kontor eller fornøyelsespark? Arbeidsplass med kino, spill og firmagym

Kontor eller fornøyelsespark? Arbeidsplass med kino, spill og firmagym

by Thure Lindhardt

Forfattere av dette prosjektet: Skirmantė Kubiliūtė-Deniušienė, Evelina Talandzevičienė, Gytis Vaitkevičius fra arkitektfirmaet «Plasma».

S.Kubiliūtė-Deniušienė 15 minutter Det er kundens oppgave å designe et eksklusivt, minneverdig kontorinteriør og samtidig skape et koselig og behagelig miljø. Vi ønsket å skape et kontor som ville være mer enn morsomt å jobbe med.

Foto av Lukas Balandis / 15min / Estonia Office

Kontoret har arbeids- og møtearealer, kommunikasjons- og underholdningsområder. Det er også et videospillrom med virtual reality-enheter, en profesjonell minikino, et treningsrom, et kjøkken med kokeområde, et bistro-kaffe- og snacksområde, et salongområde med en projektor for generelle firmaarrangementer, som smelter sammen etter å ha glidd. den mobile skilleveggen med kjøkkenrommet.

«Et smarthussystem ble installert i anlegget, som kan brukes til å kontrollere lys-, lyd- og videosystemer og til å lage skript. Et avansert hallreservasjonssystem ble brukt for å forenkle arbeidsplanleggingen. «Ulike typer lysarmaturer, direkte og reflekterte lysvariasjoner skaper den rette stemningen i forskjellige kontorlokaler,» sa hun.

Ifølge S. Kubiliūtė-Deniušienė valgte arkitektteamet friere, atypiske kontorløsninger for interiøret. For eksempel mer interessante tepper, svartlimte akustikkhimlinger som etterlater synlige tekniske systemer og lyskonsepter som lar deg klare deg uten tradisjonell lineær arbeidsplassbelysning.

– Siden kundens virksomhetsfelt er veldig ungt og innovativt, følte vi oss fri fra det tradisjonelle kriteriet representativitet – vi brukte modig farger, teksturer og materialer i interiøret, sier hun.

Foto av Lukas Balandis / 15min / Estonia Office

Foto av Lukas Balandis / 15min / Estonia Office

Arkitektene benyttet seg også av at kontoret opptar hele øverste etasje i administrasjonsbygget, hvorfra arbeidsplassen byr på et bredt panorama av det grønne Vilnius nedenfor.

– Motivet flukt, høyde og rom har flyttet seg til hele interiøret og fremfor alt til hallen. Inngangs- og hallstuen i midten av kontoret har en symmetrisk komposisjon, supplert med enkle møbler, runde tepper og de grafiske aksentene til den romlige konstruksjonen laget av tau og andre planetariske canyon-motiver blir sentrale aksenter.

Interiøret er supplert med verk av Estoty Vilnius grafiske designere med karakterer fra selskapets mobilspill. I fremtiden vil mer av hennes arbeid dekorere ulike kontorer, sier S. Kubiliūtė-Deniušienė.

I tillegg mener hun at det er brukt ulike materialer og teksturer inne på kontoret for å tilføre interesse og mangfold. For eksempel perforerte leirfliser, eiketrepaneler og glassmontre, pregede fliser som minner om Raku keramikkteknologi, strukturgips, kunststein.

«Ulike typer gulv ble brukt – den overlappende effekten av segmenterte og høyhårede myke tepper, tonet segmentert kork og store keramiske fliser,» kommenterte S. Kubiliūtė-Deniušienė.

You may also like

Leave a Comment