Home » Koronavirus. Norge innfører et negativt testkrav, også for Polen

Koronavirus. Norge innfører et negativt testkrav, også for Polen

by Thure Lindhardt

Ifølge norske myndigheter vokser antallet personer som tester positivt for koronaviruset i landet raskt. Opp mot 300 infeksjoner per uke ble registrert i begynnelsen av august, ved utgangen av oktober var det 3000. Koronatilfeller per uke, og de siste tre ukene har det allerede vært 6000 nye bekreftede infeksjoner.

Koronavirus. «Situasjonen i Norge er alvorlig»

– Situasjonen er alvorlig og infeksjoner er vanskelige å følge opp i mange lokalsamfunn. Vi har ikke tid til å vente på om tiltakene som ble innført forrige uke er tilstrekkelige, vi må handle allerede for å unngå landets nedleggelse i mars, sa Solberg på konferansen.

Som en del av nasjonale restriksjoner anbefaler norske myndigheter å unngå sosial kontakt hjemme og også fraråde innenlandsreiser. Tidligere var det en grense på fem personer utenfor familien som kan møtes i leiligheten. Fra og med lørdag kan maks 20 personer møte i leide lokaler for private arrangementer, og inntil 50 ved offentlige arrangementer.I noen tilfeller når alle har faste plasser tillates en grense på 200 personer.

Fra lørdag serverer restauranter og barer til kl. 22.00, og alkohol kan kun serveres til midnatt.

Koronavirus. Norge innfører et negativt testkrav, også for Polen

Folk som kommer fra den såkalte. røde land kommer til Norge, det vil si de der det er en alvorlig epidemisituasjon. Ifølge det norske helsevesenet er dette nesten alle europeiske land, inkludert Polen. Polakker som jobber i Norge ble tidligere anklaget av norske myndigheter for å ha importert smittesaker.

Fra og med mandag må personer fra de røde landene som krysser den norske grensen fremvise et sertifikat på negativt koronavirustestresultat. Prøven må gjennomføres mindre enn 72 timer før innreise. Norske myndigheter kan nekte reisende innreise. Det vil også kreves å ha ditt endelige reisemål eller hotell (når det gjelder turister) i Norge. Detaljer skal avklares senere.

Mange norske kommuner kan innføre ytterligere restriksjoner lokalt.

Vi er glade for at du er med oss. Abonner på Onet-nyhetsbrevet for å motta det mest verdifulle innholdet fra oss.

(sp)

You may also like

Leave a Comment