Home » Koronavirus. Norge: nye restriksjoner og køer for vinmonopol

Koronavirus. Norge: nye restriksjoner og køer for vinmonopol

by Thure Lindhardt

– Vi innfører de strengeste tiltakene, slik tilfellet var 12. mars i fjor. Enda mer restriktiv på enkelte områder, sa helseminister Bent Hoie på en pressekonferanse.

Fra lørdag til 31. januar gjelder 13 nye restriksjoner i Oslo og ni nabokommuner, inkludert totalforbud mot private og offentlige sammenkomster. Vinmonopolen var allerede stengt søndag. Helseministeren appellerte til innbyggere som er berørt av nedleggelsen av lokalsamfunnene om ikke å forlate byene sine.

Ifølge norske medier var det mange som kjøpte forsyninger til helgen fra vinmonopol som holdt åpent i andre lokalsamfunn der det dannet seg kø. I Norge er det kun noen få statlige butikker som selger alkohol.

Statlige vinmonopol som selger alkohol har åpnet igjen mandag. Bakgrunnen for det omvendte vedtaket var at kunder flyttet fra lukkede byer til nærliggende byer.

I Nordre Follo ved Oslo døde to beboere på sykehjem som følge av smitte med det britiske koronaviruset. Du har ikke reist til Storbritannia, og du har heller ikke kontakt med folk fra det landet. Koronaviruset har spredt seg blant beboere og ansatte ved anlegget, og det er også påvist smitte i barnehagen.

Ifølge norske myndigheter ligger trolig den britiske varianten av koronaviruset på mellom 40 og 70 prosent. mer smittsomt. Regjeringen frykter at Nordre Follo-utbruddet kan bidra til Norges tredje koronabølge. «Vi utelukker ikke strengere tiltak andre steder i landet,» sa Hoie.

Kilde: PAP; Twitter

(mzs)

You may also like

Leave a Comment