Home » Kort, videospill … Hvorfor Pokémon fortsatt er en hit 25 år etter at de ble laget

Kort, videospill … Hvorfor Pokémon fortsatt er en hit 25 år etter at de ble laget

by Thure Lindhardt

To utstående små ører, gul pels, røde kinnbein, en lynformet hale. Selv når han er 25 år, er Pikachu fortsatt like modig, ikke gammel, og lynangrepene hans er fortsatt like sterke.

Den elektriske musen stammer fra fantasien til Satoshi Tajiri, midten av 90-tallet. Denne japanske mannen har en lidenskap for insekter og skapte et univers der mennesker og små monstre av ulike slag sameksisterer (vann, ild, planter …). Pokémon, forkortelse for Lommemonster. Mål: å fange dem for å samle dem. Trenerne bruker deretter beistene sine i kamper og vinner hvis de klarer å ta ut motstanderens Pokémon.

Et nettsted på tvers av generasjoner

Et veldig enkelt konsept, men djevelsk effektivt, hvis grunnleggende prinsipp nesten ikke har endret seg. Til tross for alt lykkes lisensen med å stadig fornye seg. Blå, sølv, smaragd, diamant, perle … Pokémon var 151 i 1999, da spillet ble lansert i Frankrike, på den bærbare konsollen Game Boy. Vi kommer nå til den åttende generasjonen som hevet markøren til 901 dum.

« Pokemon har alltid fungert, mer eller mindre anonymt eller offentliggjort, det har alltid vært barn å kjøpeforklarer Damien, sjefen for Bazar du Bizarre, en spesialbutikk i Lille. Det gikk ikke et år uten en tegneserie fortsetter han. Den nyeste filmen på Netflix som er av grafisk kvalitet
«Ouffissime». Det er folk som oppdaget dette for noen år siden og som fortsetter å spille det, det rekrutterer hele tiden. Det er virkelig denne tverrgenerasjonssiden. »

Virtuell virkelighet

I 2016, da Pokémon virket litt sliten for første gang, The Pokemon Company, selskapet som administrerer merkevaren, trakk opp av hatten Pokemon Go, et spill på mobiltelefoner som lar brukere spore og fange Pokémon i virtuell virkelighet. Frankrike oppdaget nesten seks millioner trenere og regionen har tilsynelatende heller ikke motstått fenomenet. » Det tiltrakk seg også voksne mellom 40 og 50 år, forklarer Florian Bourguet, ekspert på populærkultur og sensitiv for fenomenet. De kom på barnemøter … Moten bleknet til slutt, men Pokémon hadde truffet sin tour de force: bringe unge og gamle sammen og forføre en ny generasjon.

Det har virkelig økt siden slutten av den første varetektsfengslingen.

« Det er en lisens som alltid har solgt mye, spesielt på kort, Damien husker. Det har virkelig økt siden slutten av den første varetektsfengslingen. Noen ganger brukte han uker på å rote rundt på loftet og jage minnene sine som en som jakter på Bulbasaur eller Carapuce. For å finne noen gamle stykker som samlere leter etter. En mote gjenopplivet av videoene til YouTubere som brukte tiden sin på å pakke ut kortspill på jakt etter den sjeldne gjenstanden …

Stort salgspotensial

Kortene til den første generasjonen, som kom på markedet i 1999, auksjoneres for noen ganger astronomiske summer, de siste utvidelsene er ofre for en uventet mangel (se andre steder). « Pokémon har gått helt ut i 25 år. Mange barn samler og bytter kort på lekeplassen, forklarer Florian Bourguet. Kartuniverset er rikt, det er enkelt å bruke. Nye kort kommer ut hver tredje eller fjerde måned. »

Drevet av et stort utvalg av derivater, » Kosedyr, klær, manga … Lisensen toppet 100 milliarder dollar i salg i 2020, godt foran Star Wars-sagaen. Florian Bourguet analyserer noe profetisk: » Pokemon administrerer virksomheten sin godt og har mer salgspotensial, den sikter mot en større verden. Jakten er langt fra over…

You may also like

Leave a Comment