Home » Kraft vant i Oslo. Nok en Kubacki pallplass!

Kraft vant i Oslo. Nok en Kubacki pallplass!

by Catherine Monroe

Vise verdenscuplederen var på nederste trinn på pallen etter hopp på 127 meter i første runde og 130 meter. Det var et vellykket angrep av Kubacki, da han startet finaleserien fra syvende plassering. Andre polakker vil ikke huske søndagens konkurranse særlig godt. Paweł Wąsek ble syttende, Kamil Stoch nittende og Piotr Żyła tjuefjerde. Best denne gangen var Stefan Kraft, andre ble Anze Lanisek.

SE OGSÅ: Murańka den beste polakken i Zakopane

Etter den første serien, som ble spilt helt fra 11. startstang, tok østerrikeren Daniel Tschofenig uventet ledelsen etter å ha landet på 130 m, Kubacki landet på 127 m og ble nummer sju. Polakken var bare 6,8 poeng bak lederen.

Ytterligere tre hvit-røde gikk videre til finaleserien. Kamil Stoch, som ble nummer 10 etter å ha landet på 124,5 m, 17. Paweł Wąsek – 124 m og 19. Piotr Żyła – 123 m.

Bare Jakub Wolny, som nådde 113 m og ble rangert som 41., falt ut av konkurransen.

I finaleserien, der juryen økte innløpet til 13 barer, var det ventet lengre hopp av toppkonkurrentene. Så det skjedde, Kraft og Norges Daniel Andre Tande nådde hver 131,5m, Tysklands Markus Eisenbichler landet en halvmeter nærmere, Kubacki, Tysklands Andreas Wellinger og Norges Johann Andre Forfang landet på 130m.

Kubacki fikk veldig gode karakterer – 2 ganger med 19 poeng og 3 ganger med 18,5 poeng, noe som rykket opp til tredjeplass. Han tapte bare 0,1 poeng til andre Laniska.

– Jeg er fornøyd med resultatet, det er en bursdagsgave. Jeg mangler ikke på energi, styrke og verve, selv om gårsdagen ikke fungerte i det hele tatt. Men i dag er det et skritt fremover, som gjør meg glad – sa Kubacki.

På spørsmål om det var mindre «kombinering» på søndag enn i forrige konkurranse, innrømmet Kubacki at det var det.

«Det var mindre detaljer i dag, det var mer energi som kunne merkes på dørstokken,» forklarte han.

På spørsmål om alt fortsatt var mulig i cupkonkurransen, sa han kort: «Jeg vet at det er mulig og at det kan lykkes. Ingenting, bare fortsett å jobbe» – understreket han.

Lederen for totalrankingen av verdenscuppen Granerud nådde bare 128,5 m i finalen og ble klassifisert til syvendeplass. Tschofenig, lederen etter den første serien, mislyktes også det andre hoppet. Han landet på 126 m og ble nummer fem.

I finalen hoppet Stoch 119,5 m og falt fra 10. til 19. plass. Żyła ble heller ikke bedre, han nådde også 119,5 m og holdt ikke 19. plassen etter første runde. Til slutt ble det 24.

Granerud fortsetter å lede verdensmesterskapet, andreplassen Kubacki er 290 poeng bak ham. Kubacki rykket også opp til fjerdeplass i Raw Air-stillingen.

fdz, PAP/Polsat Sport

You may also like

Leave a Comment