Home » Krig i Ukraina: Moskva gjør ikke «betydelig innsats» for USA i sine samtaler.

Krig i Ukraina: Moskva gjør ikke «betydelig innsats» for USA i sine samtaler.

by Gunnar Garfors

23:11

Dette er slutten på dette livet.

Takk for at du følger med og ses i morgen tidlig for ikke å gå glipp av noen nyheter om krigen i Ukraina.

21:43

Russland trekker seg fra FNs avstemning

Isolert, uten støtte fra sine nærmeste allierte, har Russland gitt opp i morgen i FNs sikkerhetsråd om en resolusjon om krigen i Ukraina. «De ba om medsponsing» for teksten deres, som de sier fokuserte på humanitære spørsmål, «og det var ingen retur,» sa en ambassadør på betingelse av anonymitet, og antydet at verken Kina eller India støttet det kontroversielle russiske initiativet støttet og ville ha stemte for.

21:19

«Hjelp deg selv, vi venter på deg»: I Ukraina oppdager utenlandske frivillige D-System-krigen

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyy har oppfordret menn til å komme og kjempe i Ukrainas «internasjonale legion». Tre franskmenn som tok steget vitner om motivasjonen og hverdagen. Du kan finne historien hennes her.

20:52

Slovakia setter betingelser for å sende S-300 til Ukraina

Slovakia sa torsdag at de kunne forsyne Ukraina med sine russiskproduserte S-300 antiluftraketter, men bare på betingelse av å motta en erstatning for ikke å undergrave NATOs sikkerhet.

Å overlevere det «eneste strategiske luftforsvarssystemet vi har i Slovakia» vil skape «et sikkerhetsvakuum i NATO», sa den slovakiske forsvarsministeren Jaroslav Nad.

20:38

L1: Spillere som spiller i Ukraina og Russland kan bli med Frankrike

Professional Football League (LFP) bestemte torsdag å unntaksvis la spillere som spiller i Ukraina og deres utenlandske kolleger som spiller i Russland bli med i franske klubber i lys av den russiske invasjonen av Ukraina.

Avgjørelsen, som ennå ikke er ratifisert av forbundets eksekutivkomité (FFF), setter imidlertid en grense på én rekruttert spiller per fransk klubb.

20:26

Hvordan atomkraft og krig i Ukraina bidro til å frigjøre to britisk-iranere

Oljeboomen etter invasjonen av Ukraina og en mulig iransk atomavtale har endret situasjonen noe og skapt gunstige forhold for løslatelse av disse to dobbeltborgerne. Les flere detaljer i artikkelen vår her.

20:01

Moskva gjør ikke «betydelig innsats» i sine samtaler.

USA uttrykte torsdag skepsis til pågående samtaler mellom Ukraina og Russland for å få slutt på krigen, og sa at Moskva så langt ikke har klart å demonstrere «betydelig innsats» på den diplomatiske fronten. «På den ene siden applauderer vi Ukraina for å holde seg ved forhandlingsbordet mens de hele tiden blir bombet, og på den andre siden har jeg ikke sett noen betydelig innsats fra Russlands side for å få slutt på krigen det føres gjennom diplomati.» sa han sjef for amerikansk diplomati, Antony Blinken, til pressen.

19:45

USAs trusler mot Kina

USAs president Joe Biden vil true sin kinesiske kollega Xi Jinping med gjengjeldelse på fredag ​​dersom Kina støtter «Russlands aggresjon» mot Ukraina, blant annet ved å sende militærhjelp til Moskva, sa presidenten til USAs utenriksminister Antony torsdag Flash.

«Vi er bekymret for at de planlegger å støtte Russland direkte med militært utstyr som vil bli brukt i Ukraina. President Biden vil snakke med president Xi i morgen og gjøre det klart for ham at Kina vil bære ansvaret for enhver handling til støtte for russisk aggresjon og at vi ikke vil nøle med å pålegge det kostnader, sa han til pressen.

19:28

Blinken hevder Russland begikk «krigsforbrytelser».

USAs utenriksminister Antony Blinken sa torsdag russiske angrep på sivile i Ukraina var «krigsforbrytelser». «Bevisste angrep på sivile er en krigsforbrytelse. Etter så mye ødeleggelse de siste tre ukene, er det vanskelig for meg å konkludere med at russerne gjør noe annet», sa han på en pressekonferanse, og la til at rettssaken for å få en slik formell siktelse er under behandling.

19:12

Marina Ovsiannikova vil forlate kanalen sin

«I dag dro jeg til Ostankino (kanalens hovedkvarter), sendte alle dokumentene for min oppsigelse til min beslutning,» sa hun i et intervju med den kontinuerlige nyhetskanalen France 24.

19:02

Norge tar imot opptil 5250 flyktninger

På Moldovas anmodning vil Norge bringe 2500 ukrainske flyktninger til det fattige landet og 550 andre som trenger sykehusinnleggelse og deres familier for å avlaste helsevesenet i Ukrainas naboland.

18:57

Storbritannia suspenderer skattesamarbeidet med Russland

Storbritannia kunngjør at de vil suspendere «utvekslingen og deling av skatteinformasjon med Russland og Hviterussland» som en del av sanksjonene som ble innført som svar på den russiske invasjonen av Ukraina. Den britiske regjeringens kunngjøring vil «sikre at Storbritannia ikke gir regimet til (den russiske presidenten Vladimir) Putin informasjon som kan resultere i økte skatteinntekter eller inntekter for Russland, heter det i uttalelsen.

18:48

Macron fordømmer Putins «katastrofale ansvar»

Emmanuel Macron fordømmer Vladimir Putins «fatale ansvar» for landet sitt fordi krigen i Ukraina mot «et broderlig folk» vil sette «tiår med spor», sa han på sidelinjen av presentasjonen av programmet sitt for presidentvalget.

På spørsmål om denne konflikten mente Emmanuel Macron at russerne «ikke er» det hæren gjør mot «et broderlig folk, kvinner og menn, som forsvarer russisk kultur, som deler språket deres, religionen deres, minnene deres».

18:29

Et «glimt av håp» i Ukraina

ICRC-president Peter Maurer, som besøkte Ukraina denne uken, oppfordret torsdag de stridende partene til å lette lidelsene til sivile og ønsket et «glimt av håp» velkommen etter denne ukens evakueringer. «Jeg er i Kiev denne uken for å komme med en presserende appell til partene i konflikten. Det er de som kan handle nå for å gi sivile og mennesker som ikke lenger deltar i kampene, virkelig pusterom, sa den sveitsiske statsborgeren Peter Maurer under en pressekonferanse.

17:27

30.000 mennesker evakuert fra Mariupol

Evakueringen av Mariupol fortsetter, men sakte. 30.000 mennesker ble evakuert denne uken, opplyser lokale myndigheter. Ifølge en melding fra rådhuset på Telegram er situasjonen «kritisk» med «kontinuerlig» russisk bombing og «kolossal» ødeleggelse. «Ifølge første estimater er rundt 80 prosent av byens boligmasse ødelagt,» la hun til. Myndighetene kjenner fortsatt ikke til resultatene av gårsdagens bombardement av et teater der sivile søkte ly.

17:22

Russland betaler sin gjeld

17:18

Krigsforbrytere «vil bli holdt ansvarlige,» advarer G7

Gjerningsmennene til krigsforbrytelser som blir begått i Ukraina, hvor den russiske hæren er anklaget for å bombe sivile, vil være «ansvarlig» overfor internasjonal rett, advarte G7-utenriksministrene i en felles uttalelse torsdag.

17:06

Canada sanksjonerer Hviterussland

Canada kunngjør nye sanksjoner mot 22 topptjenestemenn ved Hviterusslands forsvarsdepartement for å la landet «tjene som en utskytningsrampe for den russiske invasjonen». – De som støtter angrep på Ukrainas suverenitet, territorielle integritet og uavhengighet vil bli holdt ansvarlige, advarte den kanadiske utenriksministeren Mélanie Joly.

16:56

Schwarzenegger angriper Russland

Den østerriksk-amerikanske skuespilleren og politikeren Arnold Schwarzenegger henvendte seg til det russiske folket for å «fortelle dem sannheten om krigen i Ukraina» i en video som ble lagt ut på sosiale medier torsdag, der han skrev «propaganda og feilinformasjon fra Kreml».

«Jeg vet at regjeringen deres sa til deg at det var en krig for å denazifisere Ukraina. Denazifisering av Ukraina? Det er ikke sant», sier den tidligere guvernøren i California, som i denne lange videoen på mer enn ni minutter med russiske undertekster gjentar å bare ha «hengivenhet og respekt for folket i Russland».

16:40

300 millioner euro fra Frankrike til Ukraina

Frankrike vil frigjøre 300 millioner euro i bistand til Ukraina, har det franske utenriksdepartementet kunngjort. Sjefen for fransk diplomati, Jean-Yves Le Drian, bekreftet i et intervju med sin kollega Dmytro Kouleba «frigivelsen av en økonomisk hjelpepakke på 300 millioner euro i løpet av de kommende dagene, i tråd med Emmanuel Macrons «forpliktelse».

16:25

«Tusen» tsjetsjenske frivillige på farten

Lederen for Den russiske republikken Tsjetsjenia, Ramzan Kadyrov, hevder at «tusen» tsjetsjenske frivillige er på vei for å kjempe i Ukraina. Den tsjetsjenske lederen, som styrer sin kaukasiske republikk med jernhånd, hadde mandag forsikret seg selv om at han var i Ukraina sammen med Moskva-styrker på en erobret flyplass nær Kiev.

16:14

Moskva beklager suspensjonen av ExoMars

Sjefen for den russiske romfartsorganisasjonen (Roscosmos), Dmitrij Rogozin, beklager dypt forstyrrelsen av det russisk-europeiske ExoMars-oppdraget som ble annonsert av European Space Agency (ESA) i forbindelse med den russiske offensiven i Ukraina.

«Dette er en veldig bittersøt begivenhet for alle romentusiaster,» skrev han på Telegram, da ExoMars-oppdraget planla å skyte opp en ESA-rover til planeten Mars i september, ved å bruke en russisk bærerakett og en russisk lander.

16:06

Tvist i Østerrike om smykker donert av Putin

Den østerrikske pressen avslører eksistensen av dyrebare juveler som Vladimir Putin tilbød en eks-minister utnevnt av ytre høyre i 2017, etter bryllupet deres i august 2018 le quotidien kroner avisen.

De aktuelle juvelene er nå i statlige reserver, som gjenvunnet dem i februar 2020, sa en talskvinne for utenriksdepartementet til AFP. Etter å ha forlatt regjeringen ble Karin Kneissl utnevnt til styret for den russiske oljegiganten Rosneft i juni 2021, sammen med den tidligere tyske kansleren Gerhard Schröder.

15:54

8000 flyktninger i Sveits

Ifølge en oversikt som ble offentliggjort torsdag, har sveitsiske føderale myndigheter registrert nesten 8000 flyktninger som har flyktet fra Ukraina siden Russland begynte sin invasjon. «Mer enn 1000 personer kan registreres i føderale asylsentre hver dag», heter det i en uttalelse fra Statssekretariatet for migrasjon (SEM).

15:44

Tyrkia som garantist for en avtale?

Ukrainas utenriksminister Dmytro Kouleba oppfordret torsdag Tyrkia til å være «en av garantistene» for en potensiell avtale med Russland, kunngjorde hans motpart Mevlut Cavusoglu torsdag under sitt besøk i Lviv i det vestlige Ukraina.

«Ukraina har gitt et tilbud om den kollektive sikkerhetsavtalen: P5 (Redaktørens notat: De fem faste medlemmene av Sikkerhetsrådet), pluss Tyrkia og Tyskland,» sa han, og forsikret at «den russiske føderasjonen ser ingen innvendinger mot dette.»

You may also like

Leave a Comment