Home » krig i Ukraina. Selskaper omorganiserer salgsmarkedene sine, det svake punktet er energiressurser

krig i Ukraina. Selskaper omorganiserer salgsmarkedene sine, det svake punktet er energiressurser

by Gunnar Garfors

En gang i tiden rant en bred melkeelv fra Latvia til bredden av ostelven, bokser med brisling ble rullet, tekstilprodukter laget av oss ble solgt i butikkene i nabolandene, medisiner laget i vårt land ble brukt for helseskader , og så videre. Imidlertid har gründere de siste årene jobbet hardt for å finne utsalgssteder i andre regioner og redusere andelen av det russiske markedet i eksporten.

Selvfølgelig er vi alle klar over at energiressurser, ulike råvarer, matråvarer og mye mer «går» til Latvia i motsatt retning – «Delfi Bizness» har allerede rapportert at volumet av eksport og import av varer øker og nådd fra Russland de siste tre milliarder euro i året.

Det vil være både tap og vanskeligheter, men i dagens situasjon kommer andre verdier og prioriteringer til syne, innrømmer industriens tjenestemenn, og kommenterer virkningen av krig, sanksjoner og endringer i verdensscenen på hvert område.

Det skal bemerkes at handel med Russland, for eksempel, ikke er fullstendig forbudt. Som Mārtiņš Āboliņš, en økonom ved Citadele Bank, tidligere forklarte, vil separasjonen av banker fra SWIFT, samt sanksjoner mot industrier og ulike individer, betydelig hemme enhver form for økonomisk samarbeid. På kort sikt kan handelen med Russland stoppe opp, med en viss handel som sannsynligvis vil gjenopptas senere, men dette vil avhenge av utviklingen i Ukraina.

You may also like

Leave a Comment