Home » Krigen i Ukraina LIVE: Russlands tap, hvor kampene fortsetter, kart – siste informasjon 23/03/2022

Krigen i Ukraina LIVE: Russlands tap, hvor kampene fortsetter, kart – siste informasjon 23/03/2022

by Catherine Monroe

Krigen i Ukraina varer i over tre uker. Vladimir Putins tropper fortsetter å slippe bomber over ukrainske byer. Tunge kamphandlinger fant sted nær Kharkiv, blant annet med bruk av fly. 100 000 mennesker er fortsatt i Mariupol beleiret av russerne. Mennesker. Vi publiserer de siste nyhetene, de siste bildene og videoene live 24/7 på RadioZET.pl.

Krigen i Ukraina – direkte dekning

Krigen i Ukraina begynte 24. februar. Siden den gang har russerne angrepet hver dag og skutt ikke bare mot soldater, men også mot sivile. Nyheten fra Ukraina blir mer og mer tragisk. Antallet krigsofre vokser raskt, og barn er blant de døde.

Hvor mange krigsofre er, hvor de russiske troppene er og hvordan Kievs forsvar ser ut kan leses direkte i rapporten på RadioZET.pl. Hver dag viser vi videoer, bilder og kommentarer fra eksperter som forutsier når krigen vil ende og hva som er mulige scenarier for å få slutt på denne situasjonen.

DIREKTE: Ukraina – Russland 2022. Kart

Av strategiske årsaker publiserer ikke media kart og informasjon om hvor ukrainske tropper befinner seg. En slik tilnærming kan gjøre det lettere for russerne å lokalisere ukrainere, noe som igjen vil føre til en eskalering av konflikten og hjelpe angriperne fra Russland. Det er imidlertid mulig å publisere hvordan situasjonen i Ukraina er, hvor kampene foregår og hvor frontlinjen befinner seg.

Når slutter krigen i Ukraina i 2022? Er Polen truet av krig?

Eksperter er delt når det kommer til slutten av krigen i Ukraina. Ifølge general Waldemar Skrzypczak, som var gjest i Radio ZET, «jager Russland resten» av styrkene sine og har noen dager igjen. – De bomber byer, skyter sivile. De er fratatt militær etikk, et snev av menneskeverd, sa generalen på programmet vårt, og la til at han ikke forventet at flere russiske styrker skulle komme til Ukraina.

Samtidig er det informasjon om at Russland leter etter leiesoldater fra andre land som kan hjelpe i kampen mot Ukraina.

En annen sjanse for Ukraina kan være et mulig palasskupp i Kreml, der Generalicia ikke er fornøyd med at krigen og invasjonen av Ukraina har startet. Han snakket om det blant annet major Michał Fiszer på Radio ZET.

DIREKTE: Russland-Ukraina-samtaler, forhandlinger pågår

Flere forhandlingsrunder hadde allerede funnet sted i Ukraina under krigen. De berørte i Hviterussland har blant annet humanitære korridorer. Forhandlinger skal også holdes på et høyere nivå snart. Utenriksministrene fra Ukraina og Russland møtes i Antalya i Tyrkia. Betingelsene satt av Vladimir Putin inkluderer: Russlands overlevering til Krim, anerkjennelse av uavhengigheten til Donetsk- og Lugansk-republikkene, og endring av Ukrainas grunnlov, som russerne ønsker at skal garantere landets nøytralitet. Volodymir Zelensky liker ikke disse forholdene. Ukrainas president foretrekker å forhandle personlig med Vladimir Putin.

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyy kunngjorde mandag kveld at fredssamtalene med Russland vil gjenopptas tirsdag. I sin melding til ukrainerne understreket han at deres lands delegasjon streber etter en «rettferdig fred» i disse forhandlingene, meldte Reuters. «Jeg ble fortalt at samtalene går ganske bra. Men vi får se. De vil fortsette i morgen,» sa Zelensky. Mandag ettermiddag kunngjorde hans rådgiver og en av forhandlerne, Mykhailo Podolak, at det var en teknisk pause i de ukrainsk-russiske samtalene, som vil vare til tirsdag.

Den fjerde runden med samtaler startet mandag morgen. Som Podolak forklarte, forholder de seg til fred, en våpenhvile, umiddelbar tilbaketrekning av russiske soldater fra Ukraina og sikkerhetsgarantier.

Zelenskyy til NATO: Det er nødvendig å lukke himmelen over Ukraina

– Hvis du ikke lukker himmelen vår, er det bare et spørsmål om tid før russiske missiler treffer ditt territorium, NATO-territoriet, sa Zelenskyy i en video som ble sluppet like etter midnatt søndag kveld. Zelenskyy refererte til søndagens russiske missilangrep på Det internasjonale senteret for fredsbevaring og sikkerhetsoperasjoner i Yavoriv, ​​nær den ukrainske-polske grensen, som den ukrainske siden sa drepte 35 og såret 135.

«Tretti missiler falt bare på Lviv-regionen. Ingenting skjedde der som ville utgjøre en trussel mot territoriet til den russiske føderasjonen og bare 20 km fra NATO-grensen» – understreket den ukrainske presidenten. «I fjor advarte jeg klart NATO-ledere om at med mindre strenge forebyggende tiltak ble iverksatt mot den russiske føderasjonen, ville det utløse en krig», la Zelenskyy til.

You may also like

Leave a Comment