Home » Kroatia. En politimann fra Polen forsvarte en turist fra Norge mot en voldtektsmann | utenriksnyheter

Kroatia. En politimann fra Polen forsvarte en turist fra Norge mot en voldtektsmann | utenriksnyheter

by Erlend Loe

Hendelsen skjedde for noen dager siden i byen Zadar på den kroatiske kysten. Sersjant St. Piotr Filar fra Kraków-provinsens politihovedkvarter gikk en joggetur tidlig om morgenen før han gikk på vakt. En gang hørte han skrik. Bekymret bestemte han seg for å gripe inn.

Uber saksøker 500 kvinner i USA for voldtekt og seksuell trakassering

Zadar. En 22 år gammel kroat forsøkte å voldta en turist. En polsk politimann reddet henne

– Det var en tidlig morgen, like etter 5, da en politimann hørte urovekkende skrik. Det viste seg at en 20 år gammel kvinne ba om hjelp fordi en kroatisk statsborger ønsket å voldta henne. RMF24 insp. Mariusz Ciarka, talsmann for det generelle politihovedkvarteret.

Finn flere verdensnyheter på nettstedet Gazeta.pl >>>

Mykonos - illustrerende bildeHellas. To 22-åringer ble angivelig voldtatt mens de var på ferie i Mykonos

En politimann i Kraków hjalp umiddelbart en kvinne som viste seg å være en turist fra Norge. Som Ciarka informerte i et intervju med RundtHennes 22 år gamle gjerningsmann ble «pågrepet og gjenkjent under introduksjonen av både offeret og vår politimann».

se videoen
Helvete av kvinner. Seksuell vold er vanlig i Polen

Kroatia. Politifolk fra syv land tar seg av sikkerheten til turistene

Mer enn hundre politifolk fra syv land kom til den kroatiske kysten for å støtte det lokale politiet i deres sikkerhet. I gruppen av offiserer er det tolv polakker. De vil hjelpe til i løpet av den to måneder lange ferien turister fra Vistula i nødssituasjoner som krever inngripen eller mekling av en politimann. Du vil bo på hovedkontorene i Pula, Rijeka, Biograd, Split, Makarska og Trogir. De representerer garnisoner: Warszawa, Schlesia, Lillepolen, Warmia og Mazuria, Stor-Polen, Lubuski, Masovia og Podkarpacie.

Den kroatiske politiaksjonen med tittelen «Sikker reisemål» har pågått siden 2006. Så langt har 900 politifolk fra hele verden deltatt.

***
Hjelp Ukraina, bli med i samlingen. Du setter inn penger på nettsiden pcpm.org.pl/ukraina >>>

You may also like

Leave a Comment