Home » Kroatia. EU bekreftet landets beredskap til å slutte seg til Schengen-området

Kroatia. EU bekreftet landets beredskap til å slutte seg til Schengen-området

by Thure Lindhardt

– Etter den positive vurderingen fra EU-kommisjonen har vi i dag mottatt politisk godkjenning fra alle medlemslandene som bekrefter at Kroatia har overholdt bestemmelsene i Schengen-regelverket (Schengen-regelverket – PAP). Vi som regjering legger mye arbeid i det og vi er virkelig glade i dag – sa Bożinović torsdag.

– skrev på Twitter Kroatias statsminister Andrej Plenković.

Endelig beslutning om Kroatias tiltredelse til Schengen-området kan bli lansert under det franske presidentskapet om omtrent seks måneder. Vedtakelsen krever samtykke fra alle stats- og regjeringssjefer i Schengen-medlemslandene, som må innledes med en debatt og uttalelse fra Europaparlamentet, som imidlertid ikke er bindende for Det europeiske råd, rapporterte det kroatiske nyhetsbyrået Hina. .

Selv om aksept av forespørsler som bekrefter Bulgarias og Romanias beredskap til å slutte seg til Schengen-området ble kunngjort i 2011, disse landene har fortsatt ikke sluttet seg til området der indre grenser er opphevet.

Schengen-området omfatter alle EU-land med unntak Kroatia, Bulgaria, Romania og Kypros samt Norge, Island, Sveits og Liechtenstein tilhører ikke fellesskapet.

Kroatia ble medlem av EU i 2013, rapporterte også regjeringen Euroområdets beredskap.

Gode ​​nyheter for turister fra Polen. «Sist men ikke minst»

Kroatias tilslutning til Schengen-området er garantert Bevegelsesfrihet for innbyggere i medlemslandene, noe som forstyrrer raskere og problemfri reiseog dermed også for turistutviklingen.

– Endelig har noe beveget seg i denne saken. Jeg ser frem til Kroatias inntreden i Schengen-området av en enkel grunn. Hvert år ferierer vi i dette landet med familien min. Midt i sesongen dannes det trafikkork ved grensen, der man må stå i opptil flere timer. Den frie strømmen av turister over den kroatiske grensen vil helt sikkert gjøre reisen enklere og spare mye tid – sier fru Monika fra Krakow.

Kilder: PAP, Reuters, «Nyhetsbrev POLITICO Playbook»

You may also like

Leave a Comment