Home » Kroatia i Schengen: Grensekontrollen er opphevet. «Dette er gode nyheter for polske turister»

Kroatia i Schengen: Grensekontrollen er opphevet. «Dette er gode nyheter for polske turister»

by Catherine Monroe

Mye har endret seg i det populære feriemålet til polakkene den siste tiden, og det nye regelverket forventes å ha en positiv innvirkning på reiser for EU-borgere. Vi snakker om Kroatia – innreise i landet er for tiden mye raskere takket være eliminering av grensekontroller. Årsaken til dette er Kroatias inkludering i Schengen-området. Hva har egentlig endret seg?

Innhold

Solrike og vakre Kroatia – selv om det har vært medlem av EU siden 2013 og vi bare trenger et ID-kort (eller pass) for å komme inn i landet – tok det inntil nylig imot turister fra EU-land med noen ganger langvarige grensekontroller. Radosław Sikorski annonserte for noen måneder siden på sin Twitter-konto at dette problemet ville forsvinne takket være Kroatias tilslutning til Schengen-området.

26. mars 2023 sluttet «overgangsperioden» for innreise i sonen i Kroatia og innbyggere i EU kan krysse landegrenser uhindret (land og sjø) med Slovenia, Italia og Ungarn uten ytterligere kontroller. Ved andre grenseoverganger forblir kontrollsystemet uendret.

Listen over krav som må oppfylles for å bli inkludert i området for fri bevegelse av personer er lang – den inkluderer f.eks. Samarbeid med rettshåndhevende myndigheter i andre Schengen-land, tilkobling og bruk av SIS (Schengen Information System) eller ansvar for kontroll av EUs ytre grenser. Kroatia oppfylte dem allerede for en tid siden for endelig å få sjansen. Det store flertallet av MEP-medlemmer stemte for (534), bare 53 stemte imot og bare 25 MEP-er avsto.

I fjor publiserte EP-nettstedet også følgende melding:

Parlamentet forventes å godkjenne Kroatias inntreden i Schengen-området innen utgangen av 2022.

Selv grensekontroller kunne ikke hindre innbyggerne i landet vårt fra å hvile i denne turistdestinasjonen – og veldig godt! Kroatia er et vakkert land fullt av pittoreske landskap og fortidsminner. Det hjemlige kjøkkenet ødelegger ganen – når du reiser er det verdt å sørge for at du har smakt de fleste lokale spesialiteter. Begynn å planlegge reisen med guiden vår:

For tiden er valutaen i Kroatia euro. Mange polakker i 2022 lurte på om det er bedre å ha kuna eller euro med seg? I «overgangsperioden» var det mulig å operere med to valutaer – euro og kroatisk kuna I Kroatia kan vi enkelt veksle kuna til euro og zloty til den valutaen vi velger på lokale vekslingskontorer.

Foreløpig består Schengen-området av 26 land lokalisert i Europa – på bakgrunn av 1985-avtalen ble det avtalt at interne kontrollgrenser i disse landene skulle oppheves for borgere fra andre medlemsland. Dette inkluderer de fleste EU-land (Østerrike, Belgia, Tsjekkia, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Tyskland, Hellas, Ungarn, Italia, Latvia, Litauen, Luxembourg, Malta, Nederland, Polen, Portugal, Slovakia, Slovenia, Spania, Sverige ) og fra utenfor EU – Norge, Island, Sveits og Liechtenstein.

Det skjer i Polen og i verden – les videre i.pl

reklamemateriell for partnere

You may also like

Leave a Comment