Home » Kroatia: Raskere innreise i landet snart? «Gode nyheter for polske turister.» Hva vil endre seg?

Kroatia: Raskere innreise i landet snart? «Gode nyheter for polske turister.» Hva vil endre seg?

by Catherine Monroe

Det populære feriemålet til polakkene gjennomgår endringer som vil ha en positiv innvirkning på reisene til EU-borgere. Jeg snakker om Kroatia – snart, takket være avstemningen i Europaparlamentet, vil innreise til dette landet gå raskere. Hva vil endre seg?

innhold

Solrike og vakre Kroatia – til tross for at vi har vært medlem av EU siden 2013 og vi bare trenger et ID-kort (eller pass) for å komme inn i landet – tar fortsatt noen ganger imot turister fra EU-land med langvarig grensekontroll. Som Radosław Sikorski kunngjorde på sin Twitter-konto, kan Kroatias inntreden i Schengen-området snart fullstendig eliminere dette problemet.

Listen over krav som må oppfylles for å bli inkludert i området for fri bevegelse av personer er lang – den inkluderer blant annet samarbeid med rettshåndhevende myndigheter i andre land i Schengen-området, tilknytning og bruk av SIS (Schengen Information System) eller ansvar for kontroll av EUs ytre grenser. Kroatia oppfylte dem for en tid siden og får endelig sjansen. Et overveldende flertall av MEP-er stemte for (534), bare 53 stemte imot og bare 25 MEP-er avsto.

Selv grensekontroll kan ikke stoppe innbyggerne i landet vårt fra å hvile i denne turistdestinasjonen – og det er bra! Kroatia Det er et vakkert land fullt av pittoreske landskap og gamle monumenter. kjøkken der behandler ganen – når du reiser, sørg for at du har prøvd de fleste lokale spesialiteter. Det er verdt å begynne å planlegge en tur ved å lese guiden vår:

Foreløpig består Schengen-området av 26 land lokalisert i Europa – på bakgrunn av avtalen fra 1985 ble det bestemt at de interne kontrollgrensene i disse landene skulle oppheves for borgere fra andre medlemsland. Dette inkluderer de fleste EU-land (Østerrike, Belgia, Tsjekkia, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Tyskland, Hellas, Ungarn, Italia, Latvia, Litauen, Luxembourg, Malta, Nederland, Polen, Portugal, Slovakia, Slovenia) . , Spania, Sverige ) og fra utenfor EU – Norge, Island, Sveits og Liechtenstein.

strand- og vannposer

reklamemateriell for partnere

You may also like

Leave a Comment