Home » Krynica Forum 2023 – Visjon om Europas fremtid i diskusjon

Krynica Forum 2023 – Visjon om Europas fremtid i diskusjon

by Catherine Monroe

Æres beskyttelse av presidenten for Republikken Polen, Andrzej Duda

Presidenten for Republikken Polen, Andrzej Duda, overtok æresbeskyttelsen av Krynica Forum 2023 og understreket viktigheten av programtemaene som ble diskutert. Presidentens beskyttelse ga denne begivenheten spesiell betydning og ga en mulighet til å diskutere de viktigste økonomiske, sosiale og politiske spørsmålene på høyeste nivå. President Duda, sammen med Koreas statsminister Han Duck-soo og Litauens president Gitanas Nausėda, deltok på Krynica Forum onsdag 13. september, ettermiddag og åpnet seremonielt den offisielle delen av arrangementet på åpningsgallaen.

Den andre dagen av Krynica-forumet i 2023 ble det koreansk-polske forumet holdt, som offisielt ble åpnet av president Duda med deltagelse av statsminister Han Duck-soo og en delegasjon på over hundre mennesker fra Seoul. Det var en unik mulighet til å vise frem det omfattende og dynamiske samarbeidet mellom Polen og Korea. Forumet inkluderte en rekke tematiske paneler med fokus på omfattende samarbeid mellom de to landene. Programmet inkluderte diskusjoner om modernisering av forsvaret og hæren i tråd med samarbeidets strategiske karakter, samt om energiomstillingen med mulighetene for å bruke alternative energikilder.

I et intervju med det polske pressebyrået sa president Andrzej Duda: For bare noen få år siden ville ingen ha forventet at vi måtte fremskynde moderniseringsprosessen til den polske hæren så mye og at utgiftsbeløpet langt ville overstige disse 2 %. BNP som den nordatlantiske alliansen som helhet er forpliktet til.

I dag bruker vi 4 %. BNP fordi hele samfunnet og myndighetene i Republikken Polen ser at dette kan være et problem… «å være eller ikke være«Polen og den nordatlantiske alliansen i denne delen av den i de påfølgende tiårene, tatt i betraktning den gjenoppståtte russiske imperialismen.»

Polens samarbeid med Korea inkluderer også investeringer i energisektoren, med særlig fokus på atomenergi, initiert av statsminister Jacek Sasin. Han snakket blant annet om energiomstillingen og behovet for å lære opp nytt, kompetent personell: Arkadiusz Sekściński, styreleder i PGE Baltica.

NATOs fremtid – debatter om alliansen og dens innvirkning på Europa

President Duda ledet også samtaler om NATOs fremtid. På pressekonferansen ble sammen med Litauens president presentert begge lands aktiviteter med sikte på Ukrainas tilslutning til Alliansen samt samarbeid mellom Polen og Litauen innenfor rammen av å styrke forsvaret og sikkerheten til NATOs østflanke.

I Vilnius lurer vi ikke lenger på om Ukraina vil bli NATO-medlem. I Vilnius spør vi når Ukraina vil bli medlem av NATO. – Gitanas Nausėda påpekte dette.

Som en del av panelet «The Future of NATO – Mapping the Challenges» ble diskusjonen deltatt av Tomasz Szatkowski, ambassadør for Republikken Polen til Den nordatlantiske traktatorganisasjonen, Muriel Domenach, Frankrikes ambassadør, Peter Bátor, Slovakias ambassadør. , og Øystein Bø , som snart overtar stillingen som norsk ambassadør. Panelet ble ledet av Dr. Sławomir Dębski, direktør for det polske instituttet for internasjonale anliggender. Deltakerne vurderte virkningene av vedtakene NATO-toppmøte i Vilnius, spørsmålet om Ukrainas vei til NATO og spørsmål som vil bli diskutert på neste års toppmøte i Washington.

Polen og konflikten i Ukraina – utfordringer og en ny sikkerhetsstrategi

Spørsmålet om strategien for å styrke Polens sikkerhet ble diskutert i detalj innenfor rammen av internasjonale formater. Generalløytnant Wiesław Kukuła, generalsjef for de polske væpnede styrker, var en spesiell gjest under paneldiskusjonen «Polen og krigen i Ukraina. Utfordringer, prognoser og ny sikkerhetsstrategi», som fant sted 14. september klokken 11:00. Foredragsholderne inkluderte Dr. Michal Marek, Dr. Grzegorz Ocieczek og Kamil Pachecki, som analyserte virkningen av konflikten i Ukraina på polsk sikkerhet. Medlemmer av rådet for sikkerhet og forsvar til presidenten for republikken Polen møttes under paneldiskusjonen «Krigen i Ukraina som en katalysator for endringer i sikkerhetsmiljøet i republikken Polen» for å diskutere endringer i Polens sikkerhetsstrategi etter Russisk invasjon av Ukraina.

Sikkerhet betyr også økonomisk stabilitet i en verden i endring. Ledende representanter for finanssektoren, inkludert Leszek Skiba, president i Bank Pekao SA, Marek Dietl, president for Warszawa-børsen og prof. Stanisław Mazur, rektor ved University of Economics i Krakow, talte under panelet «Finansiell sikkerhet i ny geopolitisk virkelighet – determinanter, muligheter «Utfordringer» om hvordan man kan sikre innbyggeres og entreprenørers økonomi i møte med den nye geopolitiske virkeligheten.

Fagområde – universitetsrepresentanter ved Krynica Forum

Seks rektorer ved universiteter i Lesser Poland og Subcarpathia deltok i Krynica Forum 2023 og representerte institusjonene deres i diskusjonspaneler om økonomiske og infrastrukturtemaer. University of Economics i Krakow, AGH University of Science and Technology, University of Agriculture i Krakow, Krakow University of Technology og Rzeszów University of Technology var aktive, samt Wyższa Szkoła Biznesu – National Louis University i Nowy Sącz deltok i skapelsen av debatter på Krynica Forum 2023. Eksperter fra vitenskapen snakket om utviklingen av industrirommet samt bruk av kunstig intelligens og arbeid på en kvantedatamaskin.

Partner for Krynica Forum 2023

Hovedpartneren til årets utgave er Lesser Poland Voivodeship, som spiller en nøkkelrolle i å organisere og promotere Krynica Forum 2023, og bidrar til å styrke innovasjon, internasjonalt samarbeid og støtte entreprenørskap. Vertsbyen er Krynica-Zdrój, og de regionale partnerne er Uzdrowisko Krynica – Żegiestów SA og Subcarpathian Voivodeship, som understreker viktigheten av støtte fra lokalsamfunnet. Strategiske partnere, inkludert PGE Polska Grupa Energetyczna, TAURON, State Forests, Jastrzębska Spółka Węglowa og byen Kraków, samt den institusjonelle partneren – National Bank of Poland, som sammen bidrar til suksessen til Krynica Forum, spiller en ekstremt viktig rolle. Ytterligere støtte og engasjement er gitt av støttepartnere: PEKAO, Totalizator Sportowy, Orlen, KGHM, InPost og en bred liste over partnere, inkludert: PKO Bank Polski, Mokate, Enea, Polish Investment and Trade Agency, Małopolska Regional Development Agency, Polska Grupa Zbrojeniowa , Technology Park Krakowski, Warszawa-børsen, Gdansk havn, Gdynia havn, Bank Gospodarstwa Krajowego, Polish Development Fund, PKP Polskie Linie Kolejowe SA, PZU og Hyundai.

Vurder kvaliteten på varen vår:

Tilbakemeldingen din hjelper oss med å lage bedre innhold.

Kilde:

Partnermateriale

You may also like

Leave a Comment