Home » Kryptovaluta finansiert tung rakett; Falcon 9 ble skadet under transport

Kryptovaluta finansiert tung rakett; Falcon 9 ble skadet under transport

by Catherine Monroe
forstørrelse / Elektronisk missil skutt opp på oppdrag NROL-162 13. juli

rakettlab

Velkommen til Report Rocket 5.04! Vær sikker og les til slutten fordi de fleste av ukens nyheter handler om tunge kuler, eller i det minste er det det eksitasjon tunge prosjektiler. Det kommer heller ikke noe nyhetsbrev neste uke, da jeg skal tilbringe litt tid med familien min. Men så er jeg tilbake resten av sommeren og høsten, som lover å bli spekket med dyre rakettoppskytinger.

Som alltid gjør vi det Lesertilbud er velkomneOg hvis du ikke vil gå glipp av et problem, vennligst bruk boksen nedenfor for å abonnere (skjemaet vises ikke på AMP-aktiverte versjoner av nettstedet). Hver rapport inneholder informasjon om små, mellomstore og tunge raketter, samt en rask titt på de tre neste oppskytningene på kalenderen.

Isar Aerospace starter i Fransk Guyana. Oppstart basert i Tyskland annonsert torsdag Den vil gjennomføre kommersielle og institusjonelle oppskytninger fra den europeiske romhavnen i Fransk Guyana fra 2024. I det som ser ut til å være et fint trekk, har den franske romfartsorganisasjonen CNES valgt Isar for oppskyting ved Diamond Launch Complex nær ekvator. Isar utvikler også en romhavn på Andøya, Norge, for den lille Spectrum bæreraketten.

Konkurrer med andre små bæreraketter «Med tillegget av Koro utvider vi vårt globale nettverk av kritisk infrastruktur og får mer fleksibilitet for våre kunder,» sa Joseph Fleischmann, COO og medgründer av Isar Aerospace. «Å skape mer oppskytings- og distribusjonskapasitet er en hjørnestein for å komme inn på det globale satellittoppskytningsmarkedet.» Isar skal konkurrere med selskaper som Relativity Space, ABL Space Systems og Firefly om kommersielle laster i 1-tonnsklassen. (Levert av Ken Ben)

Firefly jobber med en andre alfaversjon. Firefly Aerospace forbereder seg på den andre oppskytingen av sin Alpha-rakett i slutten av august eller begynnelsen av september. Nyheter fra verdensrommet. «Vårt mål er å kunne gå live i løpet av de neste 45 til 60 dagene,» sa Peter Schumacher, midlertidig administrerende direktør i Firefly. «Akkurat nå venter den virkelig på at utvalget skal være tilgjengelig.» Selve missilet, sa han, er klart til å fly utenom å utføre en test og statisk branntest, som han sier vil bli utført innen to uker etter oppskyting.

Modellering av rakettvraket … selskapet venter på en avgangstillatelse fra Federal Aviation Administration, som igjen er avhengig av godkjenning av en ny vrakmodell. En modifisert modell av vraket dukket opp etter at det første Alpha-missilet eksploderte under flukt da rekkevidden aktiverte flyavslutningssystemet. Rakettfragmenter, hovedsakelig laget av karbonkomposittmaterialer, falt utenfor rekkevidde, inkludert i nærliggende samfunn, selv om det ikke ble rapportert om skade. (Levert av EllPeaTea og Ken the Bin)

Den enkleste måten å spore Eric Bergers satellittdekning på er å registrere seg for nyhetsbrevet hans, så samler vi historiene hans i innboksen din.

Frigjøringen av elektroner ble forsinket på grunn av et ladningsproblem. Et annet National Reconnaissance Office Rocket Lab-oppdrag – det andre av to påfølgende oppskytinger av USAs satellittspiontjeneste – har blitt forsinket i påvente av fullføringen av en programvareoppdatering på en klassifisert last. Space melder nå. Oppdraget ble kalt NROL-199 og skulle etter planen starte fra New Zealands Rocket Lab-havn på fredag, og selskapet skulle etter planen skyte to elektroner i løpet av ni dager.

Hvor vil NGO gå? … Tidligere, 13. juli, lanserte Rocket Lab NROL-162-oppdraget. Etter implementering av programvareoppdateringen vil NRO og Rocket Lab kunngjøre en ny utgivelsesdato for NROL-199. Som med de fleste NRO-satellitter, blir nyttelast evaluert. Den opererer i lav jordbane, men målhøyde og banehelling er ikke aktivert. (Levert av Ken Ben)

You may also like

Leave a Comment