Home » Kryptovalutaer er kommet for å bli

Kryptovalutaer er kommet for å bli

by Thure Lindhardt

Digital Asset Skeptics: Ikke bare vil kryptovalutaer forbli, 90% av verdens befolkning forventes å adoptere dem i løpet av det neste tiåret, ifølge en av verdens ledende utviklere av kryptovalutainfrastrukturer.

Det nåværende estimatet av globale brukere av kryptovaluta er rundt 4%, eller 300 millioner mennesker.

«Dette er en innovasjon og et paradigmeskifte som er minst like stort som Internett,» sier Torbjørn Bull Jenssen, administrerende direktør i Arcane Crypto, et bitcoin-fokusert teknologi- og investeringsselskap og digitale eiendeler basert i Norge. Han kom med denne dristige spådommen sist torsdag under Oppenheimers fjerde toppmøte om blokkjede og digitale eiendeler.

Torbjørn Bull Jenssen ble støttet av to andre ledere i kryptovaluta-infrastrukturmarkedet: Richard Byworth, administrerende direktør i Singapore-baserte Eqonex Group, et fullservice-finansierings- og utvekslingsselskap for kryptovaluta, og Luke Dorney, Head of Sales and Operations, et tilbud for digitalt. depot utviklet av Standard Chartered og Northern Trust banker i Storbritannia.

Eksperter delte sine observasjoner om den nåværende tilstanden til kryptovalutamarkedet med moderator Elliot Chun, grunnlegger av Emerging, som nå er en del av det strategiske finansselskapet AP Crypto.

2021, et avgjørende år for kryptovalutaer

Oppenheimer Summit, en en-dags virtuell begivenhet som bringer blockchain- og digitale aktivaledere sammen med investeringseksperter, kunne ikke kommet på et bedre tidspunkt. Et sentralt år der kryptovaluta nådde et nytt modenhetsstadium, i 2021 brakte flere av verdens ledende institusjonelle finansfirmaer kryptovaluta til investorer som en aktivaklasse.

I mars kunngjorde Morgan Stanley at de lanserte tilgang til tre fond som lar Bitcoin holdes. Det er den første store amerikanske banken som tilbyr den berømte kryptovalutaen som en aktivaklasse (selv om den kun betjener sine velstående kunder med «aggressiv risikotoleranse»). Etter år med å se og vente, fulgte investeringsselskaper som Goldman Sachs, JPMorgan Chase og Wells Fargo etter, presset av deres kunder som krevde tilgang til kryptovaluta.

Andre høydepunkter i kryptovalutaen i 2021 er: El Salvador aksepterer Bitcoin som lovlig betalingsmiddel; lanseringen av ProShares Bitcoin Strategy ETF, det første børsnoterte amerikanske Bitcoin futures-fondet; Kanadiske regulatorer godkjenner ETFer (Exchange Traded Funds) som holder bitcoins direkte; og teknologigigantene Tesla og MicroStrategy legger til Bitcoin-reserver i balansene sine.

I følge CoinMarketCap var den globale markedsverdien til kryptovalutaen 2,8 billioner dollar i midten av november.

«Jeg er optimistisk med tanke på adopsjon [des cryptomonnaies]fordi jeg ser mange tradisjonelle selskaper som går inn i dette rommet og trenger å snakke med noen som oss, sier Luke Dorney fra Zodia Custody. «Vi ser at globale kapitalforvaltere allerede bygger sine strukturer, og flere vokser. «

En oppfordring til regulering

Ettersom store finansinstitusjoner hopper på kryptovaluta-vognen, øker etterspørselen etter regulering. Mye av paneldiskusjonen dreide seg om behovet for regulering ettersom flere og flere investorer – som ønsker å investere i trygge og lukrative eiendeler – er begeistret over den spirende verdenen av kryptoaktiva.

«Jeg tror vi er i den tidlige majoritetsfasen av akseptkurven, noe som betyr at menneskene som kommer nå ikke er klare til å ta betydelig risiko,» sa Richard Byworth i Eqonex. «Du kommer til å støte på problemer som investorer vil klage til regulatorer om hvis de blir dratt av … så regulatorer må våkne opp og innse at de trenger å beskytte folk mot noen av disse problemene. «

Eqonex, den første kryptovalutabørsen notert på et amerikansk aksjemarked (NASDAQ), fokuserer på å bygge en børs med en detaljert prosess som viser sensitive blokkjedeprosjekter med god sikkerhet, teknologi og metodiske prosesser som tiltrekker investorer.

«Jeg tror det er veien regulatorer må gå nå ettersom vi ser mye bredere adopsjon i denne bransjen,» sa Richard Byworth.

«Vi er her for å hjelpe institusjonelle kunder som investerer i kryptovaluta med å utvikle post-trade-infrastruktur,» bemerker Luke Dorney. «Vi er interessert i å forbedre det som allerede er bygget i dag og tilby kundene våre et trygt miljø for å bryte ned adgangsbarrierer. «

Hva med Europa og Asia?

I Europa anser Arcane Globals Torbjørn Bull Jenssen det regulatoriske miljøet som «ganske bra», spesielt takket være reguleringer som EUs femte direktiv om bekjempelse av hvitvasking. Denne policyen krever at kryptoaktivaselskaper implementerer risikobaserte retningslinjer og prosedyrer for å overholde forskrifter for bekjempelse av hvitvasking av penger og terrorfinansiering. Torbjørn Bull Jenssen advarer imidlertid om at enkelte regelverk i utvikling kan skade kryptovalutaindustrien i fremtiden.

Et av disse reguleringsforslagene er EUs Cryptoasset Markets Regulation, som har som mål å regulere kryptoaktiva og deres tjenesteleverandører som er utenfor anvendelsesområdet i EU og samtidig gi et enhetlig lisensieringsregime i alle medlemsland innen 2024. Kritikere mener at denne digitale aktivareguleringen, utsatt som svar på den første mynttilbudsboomen i 2017, kan pålegge selskaper uoverstigelige restriksjoner og hindre innovasjon.

«Det vil komme mye nytt regelverk som de vil tilpasse til kryptovalutaer som er uforenlige med måten bransjen fungerer på… men totalt sett fungerer det veldig bra akkurat nå», sier Torbjørn Bull Jenssen.

I mellomtiden ble kryptovalutamarkedet i Asia rystet i slutten av september etter at Kina offisielt annonserte at alle kryptovalutatransaksjoner var ulovlige og forbød innbyggerne å jobbe for kryptovalutaselskaper. Kom deg ut av Bitcoin, Ethereum og mylderet av kinesiske startups fra fastlands-Kina, inkludert Hong Kong-baserte Eqonex.

«Mitt veldig sterke synspunkt er at det er relatert til den digitale yuanen, og de vil sørge for at det ikke er konkurranse om det,» sier Richard Byworth. «Det er ingen tvil om at de vil bruke sin lange arm til å påvirke andre jurisdiksjoner, og den som potensielt kan påvirke dem mest er sannsynligvis Hong Kong. «

Heldigvis har Eqonex funnet et nytt hjem i Singapore. Richard Byworth, som flyttet til Singapore fra Hong Kong-toppmøtet uken for toppmøtet, bemerket at Monetary Authority of Singapore har en stor mulighet til å bli et fintech-knutepunkt. Det kan dra nytte av det faktum at regulatorer i andre land, spesielt Japan og Sør-Korea, har vært mer restriktive.

Richard Byworth sier at han deltok på Singapore FinTech Festival tidligere denne måneden for å høre Ravi Menon, sjefen for Monetary Authority of Singapore, oppfordre alle tilstedeværende kryptovalutaselskaper om å flytte til Singapore. «Regulatorene hilser dem med åpne armer,» sier Richard Byworth.

Kilde: ZDNet.com

You may also like

Leave a Comment