Home » Kryptovalutaer – tilfellet med FTX-børsen. Trenger verden av kryptovalutaer mer regulering og kontroll?

Kryptovalutaer – tilfellet med FTX-børsen. Trenger verden av kryptovalutaer mer regulering og kontroll?

by Gunnar Garfors

Da Lehman Brothers kollapset, ristet hele den globale økonomien. Virkningen av kryptovalutautvekslingen FTXs konkurs på forbrukerne vil være mindre, men den har allerede rystet det digitale aktivamarkedet. I dag foreslår selv de største gigantene i blockchain-verdenen at det trengs mer regulering i et miljø som bør forbli desentralisert.

Sammenbruddet av FTX-børsen – begynnelsen på kryptovalutakrisen

Changpeng Zhao, administrerende direktør i Binance, verdens største kryptovalutabørs, er ikke i tvil. Fallet til FTX er begynnelsen på kryptovaluta-krisen og advarer mot lignende konsekvenser som da Virksomhet basert på tradisjonelle penger opplevd en dramatisk krympe utløst av sammenbruddet av banken Lehman Brothers i 2008. Changpeng Zhao advarer mot de gjennomgripende effektene av FTX-konkursen og understreker dette forbruker Du kan bli rystet av nyhetene, og tilliten kan bli rystet til det punktet hvor det slår tilbake kryptovalutamarkedet med noen år. Noen analytikere rapporterer at digitale eiendeler tilsvarende 8 milliarder dollar kan være i fare. Prisen på Bitcoin, verdens mest populære virtuelle valuta, falt til rundt 16.000. dollar da den var rundt 20 000 for noen dager siden. Dollar. Bitcoin er også langt unna rekordprisen, som til og med var 60 000 ved utgangen av 2021. Dollar.

Ved første øyekast er dette et alvorlig slag for troverdigheten til hele kryptovalutasystemet. Ikke bare enkeltspillere investerte i FTX-børsen, men også finansinstitusjoner som ga kryptovalutaer en slags sikker oppførsel. – sier Marcin Wituś, administrerende direktør i Geco Capital OU, selskapet Forvaltning av alternative fond, inkludert digitale eiendeler, og legger til: Det er imidlertid også en fin tid for å lære hva kryptovalutaer egentlig er, for å nå et bredere publikum, og for miljøet selv er det på tide å snakke om infrastrukturen og reguleringene til systemet. Implementer ideer som forbedres betydelig sikkerhet investorer – peker på Wituś z Geco Capital OU.

Det er verdt å merke seg at andre halvår i år har vært preget av betydelig aktivitet, spesielt fra finansinstitusjoner, i det teknologirelaterte markedet Blockchain. Barclays, en av Storbritannias største banker, kjøpte den aksjer hos Copper, som driver med investeringer digitale eiendeler. Felix Capital har derimot samlet inn opptil 600 millioner dollar i neste finansieringsrunde, som vil bli brukt på å utvikle prosjekter og oppstart knyttet til kryptovalutaer og andre Internett 3.0-teknologier, og ytterligere 450 millioner dollar til dette formålet tildelt av varianten. kryptofond. Oppregningen av private institusjoner kan fortsettes i det uendelige. Det er imidlertid viktig at nasjonale myndigheter også investerer i blokkjedens verden. Og derfor vil den sørkoreanske regjeringen bruke minst 180 millioner dollar på Metaverse-løsninger i nær fremtid. Den norske sentralbanken vil ønske å dra nytte av dette eter (den nest største kryptovalutaen i verden) for å bygge sin egen digitale valuta, og den europeiske sentralbanken vil teste den digitale euroen sammen med Amazon og andre selskaper. Central Bank of India begynner også å pilotere sin egen virtuelle valuta.

Blir det mer kontroll? Binance-gründer: «Dette er bra»

De nevnte eksemplene viser at utviklingen og investeringen i kryptovalutaer og deres derivater allerede er godt forankret i hodet til de største aktørene i markedet. Bransjerepresentanter tenker allerede på hvordan de ikke skal miste denne interessen. Foreløpig peker de på mangler ved lovverket. Det er så interessant at hun er alene teknologi Blockchain ble skapt blant annet av behovet for desentralisering etter kollapsen av banker som brukte tradisjonelle eiendeler. Binance-gründeren påpeker imidlertid selv at kryptoindustrien sannsynligvis vil møte mer regulatorisk gransking med fokus på kapitalkrav og innskuddshåndtering. – Ærlig talt er det bra – Changpeng Zhao understreket på en konferanse i Indonesia.

Etter sammenbruddet av FTX ba Det hvite hus og mange amerikanske forståsegpåere om riktig regulering av kryptovalutaer. Det sa senator Elizabeth Warren fra Det demokratiske partiet Lov Digital Assets Committee ber om «mer aggressiv håndhevelse av de relevante regulatorene, og legger til at den vil fortsette å presse Securities and Exchange Commission (SEC) for å «håndheve loven.»

– Folk vil ikke stoppe investere i kryptovalutaer. Spesielt de som allerede har fått en leksjon og vet hva digitale eiendeler egentlig er og er klar over at blokkjedeteknologi i seg selv er den sikreste måten å sikre data på som ennå er oppfunnet av mennesker. Fagfolk på sin side klarer seg, de kjenner buktningene og vet hvordan de skal finne veien i markedet. Spesielt de som så vidt begynner å investere trenger rettslig beskyttelse. Kanskje det blir færre av dem i løpet av de kommende månedene, men det betyr ikke at de kan slukes – understreker Marcin Wituś, med Geco Capital OU.

Polen beskytter ikke investorer, og i Estland?

Hvordan er situasjonen i Polen? Kort sagt – feil. Det er ingen relevante forskrifter som fullt ut vil definere rammeverket for å operere i kryptovalutamarkedet. Både for investorer og for selskaper som ønsker å utvide sitt tilbud med digitale eiendeler. Så potensial investor den er nesten ubeskyttet.

Det er mye som tyder på at den nasjonale finanstilsynsmyndigheten først vil ta opp problemet når EUs forordning om kryptoaktivamarkeder (MiCA) er på plass. I juni fastsatte imidlertid Europaparlamentet bare det første rammeverket for avtalen, medlemslandene diskuterer fortsatt detaljene. Selv etter at loven er vedtatt, er det sannsynlig at det vil kreves overgangsperioder for gjennomføringen av denne loven av de nasjonale parlamentene. Faktisk vet vi ikke når vi vil lære de endelige reglene for opprettelse og drift av prosjekter som opererer innen digitale valutaer i EU, og følgelig i Polen. Kryptovalutaer og andre digitale eiendeler er imidlertid ikke et svart hull på lovgivningskartet overalt.

Estland gjorde disse anstrengelsene for å skape et juridisk rammeverk for kryptovalutaprosjekter tidligere. Vi kan handle i dag og tilby produktene våre i hele det europeiske økonomiske fellesskapet på grunnlag av lisensen som er ervervet der. Innhenting av tillatelse er knyttet til mange krav, f.eks. kapital og organisasjon, som er nedskrevet i form av hensiktsmessige rettsakter og prosessen for å få tillatelse er transparent, men også tidkrevende. I vårt tilfelle er det nesten et år. Men reguleringer beskytter også forbrukere som foretar investeringer – sier Marcin Wituś med Geco One OU opererer under en estisk lisens siden 2019.

Sterke investeringsgrunnlag? Binance tar igjen

Det var det for nå Nærhet Cryptocurrency ser ut til å rydde opp etter kaos forårsaket av FTX. Binance vurderte å overta den sviktende børsen og skaffe likviditet. Imidlertid, etter en revisjon, bestemte verdens største kryptovaluta-institusjon seg for å stoppe FTX-absorpsjonsoperasjonen. Dette betyr imidlertid ikke passivitet. Changpeng Zhao, grunnleggeren av Binance, kunngjorde at han og hans stab ønsker å opprette et fond som tar sikte på å hjelpe prosjekter som har et sterkt fundament, men som har blitt rammet av en «likviditetskrise» i de siste hendelsene.

You may also like

Leave a Comment