Home » Kubacki beseiret Granerud. Slik reagerte nordmannen på polakkens bronsemedalje

Kubacki beseiret Granerud. Slik reagerte nordmannen på polakkens bronsemedalje

by Catherine Monroe


PAP / EPA / På bildet: Halvor Egner Granerud og Dawid Kubacki

Simon Losinski


Etter 1. serie var Halvor Egner Granerud nærmere Nordisk VM-medalje 2023 i storbakken enn Dawid Kubacki. I finalen fløy imidlertid polakken mye lenger og kunne feire bronse. Nordmannen på sin side aksepterte nederlaget med klasse.

En stor kamp i den individuelle konkurransen i storbakken i Planica: Gull gikk til Timi Zajc, sølv til Ryoyu Kobayashi og bronse til Dawid Kubacki.

Halvor Egner Granerud var imidlertid halvveis i fredagens konkurranse nærmere det nederste trinnet på pallen. Nordmannen hoppet to meter lenger enn Kubacki. Han hadde imidlertid færre poeng for vinden og var 2,9 poeng foran polakken før finalen.

I andre serie ble duellen mellom toeren og verdenscuplederen avgjort av førstnevnte. Kubacki fløy opp til 135 meter høy. Granerud landet derimot 5 meter nærmere. Nordmannen tapte ikke bare mot polakken. Til slutt falt han til 7. plass i konkurransen.

SE VIDEO: #dziejesiewsport: Anita Włodarczyk og fotball? Bra, bra – du vil bli overrasket!
Etter konkurransen, akkurat som etter Piotr Żyłas gullmedalje, kunne Granerud akseptere nederlaget med klasse i den mindre bakken. Denne gangen hedret han suksessen til Dawid Kubacki. – Han fortjente nettopp denne bronsemedaljen – innrømmet nordmannen ærlig for WP SportoweFakty.

Verdenscuplederen analyserte starten i konkurransen. Nordmannen overrasket med svaret på spørsmål om han var veldig skuffet over fredagens resultat?

«Nei», svarte Granerud. «Jeg er stolt av mitt første forsøk, for etter et dårlig hopp i kvalifiseringen på torsdag klarte jeg å ta meg sammen og vise meg en mye bedre side i første omgang,» la han til.

– Etter det jeg presenterte i kvalifiseringen var jeg egentlig ikke fokusert på medalje. Det første hoppet fikk meg til å tro mer på meg selv, men det andre forsøket var bare for aggressivt. Jeg hoppet bare ikke som jeg pleide å gjøre her – innrømmet Granerud ærlig.

Laghopping i VM i Planica lørdag. Den første serien starter klokken 16.30. Sendes på TVN, Eurosport 1 og Pilot WP.

Av Planica Szymon Łożyński, journalist fra WP SportoweFakty

Les også:
Plutselig nærmet treneren til gullvinner Kubacki seg. Slik oppførte han seg
Hva var det?! Etter denne avgjørelsen vil juryen Kamil Stoch og Dawid Kubacki sannsynligvis bli skuffet
Se skihopping i Pilot WP!

You may also like

Leave a Comment