Home » Kūjagalviai vil løpe på «stier kalt Flying Winches»

Kūjagalviai vil løpe på «stier kalt Flying Winches»

by Thure Lindhardt
FOTO: Bakien Flavours

Marytė Marcinkevičiūtė, sportas.info

«Vindene flyr i store svermer. Den som flyr foran skifter senere til en annen. Fugler flyr når været er gunstig. Etter å ha flydd en kilometer eller to hundre lander de for å hvile, spise og hvile. Vindene flyr med en hastighet på rundt 50-70 kilometer i timen og kan stige til en høyde på en halv kilometer”, melder arrangørene av “Running House” løpet for denne lørdagen på “Runnebanene”.

Løpet foregår i Kaunas-distriktet. I landsbyen Kūjagalviai er hovedarrangøren den kjente litauiske løperen Vidas Totilas.

Konkurransen starter klokken 12, og det arrangeres et 14 km løp på skogs- og friluftsveier.

Vinnerne og prisvinnerne vil bli annonsert i fem aldersgrupper for kvinner og menn (under 39, 40-49, 50-59, 60-69, 70 og eldre).

Etter målgang får alle deltakere et måltid (varm suppe, snacks, drikke) og underholdning (badstue, spill, dans).

«Løpingen vår kommer til å være litt teatralsk over Halloween. Løpet foregår i ordets rette forstand ved vinsjhuset.

I landsbyen Kūjagalviai er markene fortsatt fulle av traner, alle er ikke borte ennå, men de forbereder seg allerede på en tur til varme land.

For tre år siden grunnla vi «Running House» i denne landsbyen: det er bygninger og en husmannsplass, så vi bestemte oss for å bli her lenger og starte aktiviteter.

Vi samarbeider med arrangøren av forskjellige løp «Maratomanija» og dens leder Valdas Šmaiys.

Å løpe på de såkalte Flying Winches er et unikt fellesprosjekt med Marathomania, sier V. Totilas.

En veldig interessant løperute ble valgt: etter å ha startet i Kūjagalviai, går den gjennom landsbyene Macijauskas og Kajackaraitis, fjellet Skruzdžiai, hvor det er et kompleks av tre feriesteder og en rekreasjonssti, og tilbake til Kūjagalviai.

Skaperen og arrangøren av arrangementet, V. Totilas, har ennå ikke bestemt seg for om han skal delta i konkurransen.

«En time før start vil det være klart. Hvis alt er koordinert, er det ingen problemer, det er hjelpere på alle områder, et boblebad og en varm badstuedamp, suppe blir en grillfest,» løper jeg, «smiler V. Totilas .

Løpehuset har som mål å kjøre hver måned. Det ble arrangert et maraton i september, et løp fra «Våre byer»-syklusen er planlagt i november når en av de litauiske byene er valgt ut, og et løp for nyttår i desember, som starter ved midnatt.

Prosjektet Sport – En kilde til helse og kunnskap for alle er samfinansiert av Idrettsfremmende fond forvaltet av Kunnskapsdepartementet, Education Exchange Support Fund og Central Project Management Agency.

You may also like

Leave a Comment