Home » Kult-is-teen «Nestea» forsvinner fra hyllene!

Kult-is-teen «Nestea» forsvinner fra hyllene!

by Gunnar Garfors

Nestea iste er en av de mest populære brusene i tyske supermarkeder. Produsenten av Nestle annonserte at produksjonen av kultdrikken avsluttes i slutten av mars.


Fersken, sitron, markbær, ananas og mango – slike smaker av «Nestea» finner du i butikkhyllene. Det bør imidlertid snart være over. Etter 75 år annonserte Nestlé at produksjonen av kultdrikken vil bli avviklet innen utgangen av mars i år.

Det sveitsiske selskapet Nestle begrunner sin avgjørelse med at kontrakten med sin tidligere handelspartner går ut. I tillegg hadde drinken vært under lupen en stund fordi den ikke klarte å hevde seg mot konkurrerende iste. «Nestea» kom på markedet i 1948 som en av de første isteene. I dag er tilbudet av lignende drinker enormt.

vanskeligheter i markedet

I tillegg til konkurrerende produkter som «Lipton» eller «Fuze Tea» er det tyske markedet hovedsakelig dominert av såkalte «livsstilsdrikker». For eksempel lanserte Berlin-rapperen Capital Bra sitt eget istemerke «BraTee» i februar 2021. Høsten samme år presenterte også den tyske rapperen Shirin David sin iste «Dirtea». I 2017 avsluttet Coco-Cola samarbeidet med Nestle og lanserte sin egen iste. Nylig, i 2019, prøvde Nestlé å remarkedsføre sin ikoniske drink og benyttet anledningen til å lansere to nye smaker i 2020.

I tillegg begynte det sveitsiske selskapet å annonsere at det henter teekstraktet fra bærekraftige kilder og bruker naturlige søtningsmidler. Til tross for dette har ikke Nestle vært vellykket med kunder. Økende helsebevissthet blant forbrukere hemmer også salget av iste. «Det er enkelt å lage hjemme og det er sunnere enn den sukkerholdige drikken med kunstige smaker», kommenterte en Facebook-bruker innlegget, som kunngjorde Nesteas bortgang. Nestle har ennå ikke annonsert slutten på produksjonen av kultdrikken på den offisielle nettsiden.

Kilde: Rheinische Post

You may also like

Leave a Comment