Home » Kvinnefotball: datoer for kamper med Armenia og Norge

Kvinnefotball: datoer for kamper med Armenia og Norge

by Erlend Loe

Landslagstrener Nina Patalon offentliggjorde listen over spillere for aprils VM-kvalifiseringskamper. Polakkene møter Armenia i Gdynia og Norge i Oslo. Etter en lang pause kommer Biało-Czerwonychs beste snikskytterrifle, Ewa Pajor, tilbake til laget.

De avgjørende kvalifiseringskampene til verdenscupen ligger foran kvinnelandslaget til Polen. Våre representanter er først vertskap for det armenske laget i Gdynia og fem dager senere spiller de borte mot Norge. Listen over navngitte spillere inkluderer debutanter samt den etterlengtede returen. De hvit-rødes største stjerne Ewa Pajor gjør en retur på landslaget etter å ha kommet seg etter skade. Treneren til Nina Patalon med gode prestasjoner i den polske Ekstraligaen ble tjent av assistenten fra GKS Katowice Klaudia Maciążka, samt snikskytteren fra UKS SMS Łódź Dominika Kopińska. Weronika Kaczor, den 18 år gamle offensive midtbanespilleren fra Górnik Łęczna, debuterer i treningsleiren til landslaget, som er den nest beste assistentspilleren i Polens Ekstraliga denne sesongen.

Formasjonen av det polske landslaget begynner mandag 4. april i Gdańsk. Tre dager senere skal Biało-Czerwony spille sin første duell på Municipal Stadium i Gdynia, mot Armenia. Etter denne kampen reiser laget til den skandinaviske halvøy, hvor de skal spille mot det norske laget 12. april på Ullevaal Stadion i landets hovedstad. Norge kvinner er ledere i gruppen, i oktober var det målløs trekning i Łódź, nå trenger våre representanter et positivt resultat for å øke håpet om opprykk til VM-plassen i gruppe F-tabellen.Førsteplassen gir én direkte opprykk til World Cup, som arrangeres i Australia og New Zealand neste år, andreplass gir rett til deltakelse i flertrinns sluttspill.

Liste over nominerte spillere:

Målvakt:

Katarzyna Kiedrzynek (Vfl Wolfsburg)

Karolina Klabis (AZS UJ Kraków)

Kinga Szemik (FC Nantes)

Forsvarer:

Adriana Akhcinska (1. FC Köln)

Zofia Buszewska (Czarni Antrans Sosnowiec)

Paulina Dudek (Paris Saint Germain)

Katarzyna Konat (TME UKS SMS Lodz)

Sylwia Matysik (Bayer 04 Leverkusen)

Margareta Messias (Turbine Potsdam)

Anna Zapala (AZS UJ Kraków)

Hjelper:

Dominika Grabowska (FC Fleury 91)

Gabriela Grzywińska (Zenit Saint Petersburg)

Weronika Kaczor (GKS Gornik Leczna)

Nikol Kaletka (Czarni Antrans Sosnowiec)

Kinga Kozak (Czarni Antrans Sosnowiec)

Klaudia Lefeld (GKS Gornik Leczna)

Framover:

Nikola Karczewska (FC Fleury 91)

Dominika Kopinska (TME UKS SMS Lodz)

Klaudia Maciążka (GKS Katowice)

Natalia Padilla-Bidas (Servette FC)

Ewa Pajor (Vfl Wolfsburg)

Martyna Wiankowska (Czarni Antrans Sosnowiec)

Weronika Zawistowska (1. FC Köln)

Victoria Kornat

En elsker av sport, spesielt kvinnefotball.

You may also like

Leave a Comment