Home » «La Borns konkurrent eksisterer ikke ennå»

«La Borns konkurrent eksisterer ikke ennå»

by Thure Lindhardt

Auto Info: Hva er din vurdering av Seat og Cupra på slutten av året?

Robert Breschkow: De to merkene gjør det veldig bra i det som fortsatt er en komplisert sammenheng. Seat utvikler seg litt bedre enn markedet, så vi holder samme markedsandel som i fjor. Cupra avsluttet denne prestasjonen med 0,2 poeng. Vi oppnådde en kumulativ PDM på 1,9 % for de to merkene ved utgangen av oktober 2021, mot 1,7 % i 2020. Når det gjelder innkommende bestillinger, er vi veldig fornøyde, selv om vi ikke vil opplyse om tallene. Hos Seat gir PHEV-versjonene av Leon, redesignet av Ateca, nye Ibiza og Arona samt PHEV-versjonen av Tarraco et snev av friskhet til utvalget. Samtidig har vi en rekordhøy kundemasse sammenlignet med tidligere år.

A. I: Hvordan påvirker den globale brikkmangelen de to merkene?

RB: Brikkeproblemet påvirker alle produsenter, ikke bare Volkswagen-konsernet. Også vi lider av lengre leveringstider for våre kunder. Fra et kvartalsvis perspektiv optimaliserte Volkswagen-konsernet sine leveringskapasiteter svært godt i begynnelsen av året. På slutten av disse tre første månedene begynte Seat Leon å lide av store forsinkelser. Resten av området var godt beskyttet, slik tilfellet var med Cupra, hvor vi kunne levere Formentor-volumene. Fra første halvdel av 2021 vil resten av sortimentet bli påvirket, noe som fører til en betydelig utvidelse av ledetidene på rundt to til tre måneder.

A.I: Blir Cupra-merket godt mottatt av det franske publikum? Er kundene hans forskjellige fra Seats?

Vi har hatt en ekte identitet siden lanseringen av den første modellen eksklusivt designet for Cupra, Formentor, som har et komplett utvalg av motorer. Klientellet tilsvarer vårt mål definert i vår strategi, som er rettet mot erobring (70%), ti år yngre enn markedsgjennomsnittet (56 år) og sammenlignet med Seat. flyttet opp. Tre fjerdedeler av våre kunder eier to eller flere biler. På denne måten når vi familier, men også mange single og unge kunder har stor appetitt på Cupra. Tross alt, siden Cupra-nettverket er basert på Seat’s, har vi mange kunder som bytter fra det ene til det andre.

A. I: Hva er dine ambisjoner for Cupra Born? I hvilken sammenheng skjer det?

RB: Vi har svært ambisiøse mål fordi vi er overbevist om kvaliteten og ytelsen til denne nye modellen. Strømmarkedet er svært dynamisk og vi ønsker å sette trender både i Frankrike og i Europa med Cupra Born. I Frankrike oppnådde det elektriske segmentet et gjennomsnittlig overskudd på 9 % de første elleve månedene og 13 % i oktober alene. I vår merkevare- og konsernstrategi markedsføres modellen i alle markeder hvor det er et elektrosegment og etterspørsel etter elektronikk. Den nasjonale konteksten til hvert land er åpenbart forskjellig. I Norge er for eksempel halvparten av markedet allerede helelektrisk. I Frankrike og Tyskland er det sterke statlige motivasjoner for å fremme denne teknologien slik at disse markedene vil utvikle seg raskt. Det er en tredje kategori av markeder, spesielt i Øst-Europa, som ennå ikke har tilgang til elektrisitet, men som vil følge denne bevegelsen om noen år. I våre prognoser anslår vi en 50/50 blanding mellom andelen fagfolk og privatpersoner. På den annen side, med tanke på dagens marked, er 100 % elektrisk spesielt populært blant privatkunder sammenlignet med PHEV, som tilbys litt mer av profesjonelle.

A. I: Hvilke modeller er de direkte konkurrentene til Cupra Born?

RB: Konkurrenten eksisterer foreløpig ikke. Det kan være Megane E-Tech når den kommer på markedet om et par måneder da det også er en 100 % elektrisk sedan som kommer veldig nært med tanke på motorer og autonomi. Når det gjelder det nåværende markedet, vil jeg si Kia e-Niro, Hyundai Kona Electric, og kanskje Peugeot e-2008. Og i high-end-sektoren er det Tesla Model 3. Vi beveger oss virkelig mellom generalister og bonuser, så vi kommer til å strategisk presse forretningspolitikken vår mot erobring i begge retninger, og spesielt på modeller utenfor gruppen vår.

A. I: Hva med distribusjonsnettverk?

RB: Cupra-nettverket ble bygget fra Seat-nettverket. Merket har 95 salgssteder, mot 160 for Seat. Vi vil sikte på en høyere utvikling anslått mellom 130 og 150 Cupra-utsalgssteder i Frankrike innen 2 til 3 år. I tillegg skal vi implementere en ny salgsmodell. Megleren forblir en viktig aktør i salget fordi han har nettverket og nærheten til kunden, men teknisk sett er det vi som som produsent fakturerer ham direkte for salg av kjøretøyet. Vi gir deg betalingsslippen og salgsfullmakten på våre vegne. Samtidig jobber vi også utelukkende digitalt med salg, så det blir en omnikanal tilnærming for kunden. Vi har imidlertid forsikret agentnettverket vårt om at de også vil bli honorert under en online salgsprosess som i en bilforhandler. Å bevege seg sammen mot makt og e-handel, som jeg tror er fremtiden, er et sterkt tegn på partnerskap.

You may also like

Leave a Comment