Home » LA MINUTE SPORT Sportsnyheter for denne mandagen 1. november

LA MINUTE SPORT Sportsnyheter for denne mandagen 1. november

by Thure Lindhardt

Som hver dag fra mandag til fredag, oppdag Gards sportsnyheter i noen få opplysninger.

Olympiske Nmes

Den franske cupen uten gjetning. Pascal Plancque må møte et nytt problem. Midtstopperen fikk sitt tredje gule kort (etter Paris FC og AC Ajaccio) på ti kamper mot Niort. Disiplinærkommisjonen, som møtes onsdag klokken 18.00, bør følgelig suspendere den unge Nîmes for et møte. Det kan fortsatt arrangeres i Sochaux på lørdag, men går glipp av den syvende runden av Coupe de France (som også inkluderer Alès, Bernis-Langlade, Chusclan-Laudun og Nîmes Chemin-Bas), som trekkes onsdag klokken 11:30 er FFF auditorium. Dette kan være komplisert å danne et sentralforsvar på Nîmes Olympique som allerede er fratatt Pablo Martinez og Anthony Briançon, begge skadet.

Eliasson, lykkebringeren utenfor (Foto Anthony Maurin).

Den tredje for Eliasson. Med nederlaget mot Chamois Niortais kunne Niclas Eliasson score på 54e. Denne sesongen hadde svensk-brasilieren to store seire for krokodillene på bortebane i Valenciennes (0-3) og Dunkerque (0-2). Vi husker at den tidligere Bristol-spilleren scoret en strålende dobbel forrige sesong i Nîmes-seieren i Marseille (1:2) eller sitt flotte frispark mot Monaco. Men hvis vi ser på Eliasson-saken, oppdager vi en merkelig statistikk: i Nîmes, når han scorer på Costières stadion, bukker krokodillene (Monaco og Niort). Scorer han derimot på bortebane, vinner Nîmes (Marseille, Dijon, Valenciennes og Dunkirk). Kort sagt, du må bare sette Eliasson på utsiden. Den siste særegenheten, de seks målene (på 43 kamper) som ble scoret med Nîmes ble alle scoret i andre omgang.

Nasjonal 3

Det var Adell (blå nummer 10), her mot Alès, som åpnet porten mot Narbonne (foto OAC)

Aigues-Mortes kommer tilbake til livet. Vi forlot Saliniers dårlig slått 3-0 hjemme hos Olympique d’Alès (sist 24. oktober) i navnet til den sjette dagen av National 3. En uke senere forlot Yohan Borgs spillere huset i en sen kamp på dag 3. Den tidligere krokodillen Grégory Adell (72.) og Florent Domenech (90.) er målscorerne for en seier som tok form på slutten av kampen. Denne suksessen lar USSA rykke opp til 5. plass med 11 poeng, fire poeng bak lederen fra Frankrike og to poeng bak den andre Beaucaire. Dagen etter, som finner sted på lørdag, blir veldig viktig med to støt på toppen av rangeringen: kl. 18.00 Blagnac (3.) – Aigues-Mortes (5.) og kl. 19.00 Alès (1.) – Beaucaire (2. .).

BRUK

Luc Tobie blir med Acquevillo og Desbonnet og spiller blues (Foto Hugo Léger / Usam)

Grønne blant de blå. Etter uavgjort (29-29) mot Istres begynner en internasjonal våpenhvile. Mellom de skadde og de nasjonale spillerne er det kun noen få personer på trening denne uken, som gjenopptas torsdag etter tre dagers hvile. Sanad ble med på sitt egyptiske lag, som skal spille to vennskapskamper mot Makedonia. Høyrekantspilleren blir alene ettersom Hesham er skadet. Paul forbereder seg sammen med Slovakia for å arrangere EM 2021 (13.-30. januar). Acquevillo, Desbonnet og Tobie spiller med det franske laget i første fase av Golden League i Norge, der de blå møter Danmark lørdag og vertslandet søndag. Kampene i Frankrike vil bli sendt på beIN sports og på Équipe-kanalen. De unge Derisbourg, Vincent og Joblon ble valgt ut med U21.

Judo

Gardoise Shirine Boukli vant igjen i helgen. (Foto Maxppp)

En ny tittel for Boukli. Det 40. verdensmesterskapet i militærjudo finner sted fra lørdag til i morgen. Den samler ikke mindre enn 300 utøvere fra 23 forskjellige nasjonaliteter. Gardoise-judokaen og Europamesteren 2020, Shirine Boukli, deltok i fargene til klubben hennes Flam 91 i -48 kg-kategorien. Etter en bekymringsløs første kamp mot brasilianske Ferreira de Lima, måtte franskmennene vinne mot russiske Irina Dolgova, fire ganger europeisk medaljevinner (inkludert gull 2018) og regjerende militær verdensmester. Shirine Boukli finner løsningen for det gylne partituret på Sumi-Gaeshi og tar tittelen. Dette er fjerde gang en fransk kvinne vinner verdensmesterskapet i militæret. «Det var spillet jeg ønsket. (…) Jeg ville ha min lille revansj etter kampene, hvor det var mye frustrasjon. Men jeg følte meg klar til å gå tilbake og ta det som skulle tas«, svarte Gardoise ved mikrofonen til «L’Esprit Judo».

Corentin Corger, Norman Jardin og Marie Meunier.

You may also like

Leave a Comment