Home » LA MINUTE SPORT Sportsnyheter for denne mandagen 8. november

LA MINUTE SPORT Sportsnyheter for denne mandagen 8. november

by Thure Lindhardt
Yassine Benrahou, Mr. 47 % (Foto Anthony Maurin).

Som hver dag fra mandag til fredag, oppdag det viktigste av Gards sportsnyheter med bare noen få opplysninger.

Olympiske Nmes

Sainte-Luce blokkerte foran QRM. Nîmes-spilleren med lengst spilletid siden sesongstart, Théo Sainte Luce, sammen med Yassine Benrahou, er den eneste som har dukket opp i de 15 krokodilletreffene denne sesongen. Han må imidlertid gå glipp av mottakelsen fra Quevilly-Rouen 20. november. Lørdag i Sochaux fikk venstrelaget det gule kortet, hans tredje i løpet av fem dager. Allerede advart i Auxerre og Guingamp, Nîmois vil ikke bli utestengt for Coupe de France-kampen i Chusclan (hvor Guessoum blir utestengt denne lørdagen kl. 14.00), men for ankomsten til Costières stadion i Quevilly-Rouen på lørdag, 20. november kl. 19.00, på vegne av den 16. dagen i Ligue 2.

Benrahou gjenvinner kontrollen. Den tidligere Bordeaux-spilleren scoret et frispark på Stade Bonal som er gull verdt for Nîmes Olympique. For hvis de hadde tapt i Doubs, ville krokodillene gått av i dag. Så takk til Benrahou (og Bratveit), som gjorde det mulig for NO å bli nummer 13 i Ligue 2, Nîmes-målscorerne foran Koné (4 mål). Benrahou er en cumulard da han også er klubbens beste pasningsspiller med fire tilbud (to for Fomba, ett for Omarsson og ett for Eliasson). Krokodillen er direkte involvert i 9 av de 19 målene (47%) som Nîmes Olympique har scoret denne sesongen. NE er mer avhengig enn noen gang av Benrahou.

fransk cup

FC Chusclan-Laudun-laget spiller mot Nîmes Olympique i Pont-Saint-Esprit (Foto: Rémi Fagnon)

Sted, billetter, resept. Chusclan-Laudun (R3), som ikke trengte å gjenta sitt innledende møte, møter Nîmes Olympique lørdag klokken 14.00 i den 7. runden av Coupe de France. Som Ligue 2-vert har ikke Chusclan-Laudun lov til å spille på Pierre-Labeaume Stadium, men i et Art 3-anlegg i henhold til regelverket. Møtet vil derfor bli holdt på Clos Bon Aure stadion i Pont-Saint-Esprit. Rundt hundre seter er reservert for invitasjoner på tribunen (en forpliktelse fra FFF) og rundt 350 tilbys for salg til en pris av € 30. «Med 20 € var vi i underskudd, gebyrer trukket fra»Hun betror seg til en nær venn av klubben. Det er 1500 billetter tilgjengelig rundt stadion for € 5. Det vil bli satt opp et enkelt salgssted på klubbens stadion torsdag og fredag. Et arrangement som medfører betydelige kostnader for amatørklubben, spesielt sikkerhetsmessig, forsterkes for denne anledningen. Chusclan skal gjenvinne ca 25% av oppskriften. Hvis det er vanlig at den profesjonelle klubben overlater oppskriften til amatørklubben, har Nîmes Olympique allerede annonsert at den vil forlate Gard Rhodania med sin andel. «Forvent at vi deler», informerte en nær slektning av Chusclan-Laudun om Nîmes-klubbens svar på dette spørsmålet.

N3

Théo Peyrard, i hvitt, lider av en brukket nese (Foto OAC)

Brukt nese for Peyrard. Derbyet lørdag, som Alès vant 2-0 mot Beaucaire, var preget av en voldsom hendelse. Under et slagsmål ble Cévenol Théo Peyrard slått i ansiktet av en Beaucairois-leder som ble utvist på stedet. Etter å ha tilbrakt søndagsmorgenen på legevakten, lider sentrum av OAC av en brukket nese. Han holdt plassen på midtbanen til siste minutt av kampen. I går kveld, under en telefonsamtale med presidenten for klubben Didier Billange, uttrykte Philippe Mallaroni sitt ønske om å «Ikke stopp» og tenkte på det «bring saken til straffedomstolen». Seieren hadde en bitter ettersmak for Stéphane Saurat, rasende over denne utillatelige handlingen, etter hans mening «skader bildet av fotball».

«Dommeren drepte spillet». President Beaucairois Xavier Mouret hadde kommet seg etter dette nederlaget ved Pibarot. «Det var et flott derby i 35 minutter, og vi var på nivå med OAC, spoler han tilbake. Så drepte dommeren kampen med en kjede av uforståelige avgjørelser. Det skjønte han ved pause foran de to kapteinene. Han var ikke på begivenhetsnivå og satte begge lag under spenning. Det var ikke Beaucaire som ødela spillet, det var ham. Likevel er jeg fornøyd med ansiktet til laget vårt, som også skapte sjanser på numerisk side.» Presidenten i Beaucairois fordømmer på det sterkeste slaget til en av lederne. «Vi vil avklare saken internt, men det er ikke tillatt. Vi er ikke i en sirkel i N3!» En like forkastelig gest på dette nivået.

En Gard-trio på topp. Med denne sjette seier for sesongen, konsoliderer Alès sin posisjon som frontløper, nå fire poeng foran sin nye andreplass, Aigues-Mortes. Etter sin veldig fine 3-1 seier i Blagnac, klatret Saliniers opp på pallen og passerte Beaucaire, som falt til tredjeplass. Etter sju konkurransedager ligger tre klubber i Gard på toppen av mesterskapet. På den annen side har reservene til Nîmes Olympique fortsatt store problemer med nok et hjemmetap mot Muret (0-1). Red Lantern, NO har ikke vunnet en eneste kamp denne sesongen. Ingen N3 denne helgen, plass i 7. runde av Coupe de France, hvor kun Alès er berørt søndag kl 14 mot Borgo (N).

BRUK

Luc Tobie feiret sitt første valg i Blues med et mål (bilde FFH)

Første kappe for Tobie. Som en del av Golden League, en vennlig internasjonal konkurranse, feiret Luc Tobie sin første opptreden i trøya til det franske landslaget i går i tricolor-suksessen 31-25 mot Norge. Han scoret også sitt første mål på to forsøk. En suksess der Jean-Jacques Acquevillo, forfatter av et mål, også deltok. Den tredje usamistiske tilstedeværende, Rémi Desbonnet, ble kåret til «Man of the Game» takket være seks redninger med ni skudd. En god prestasjon for Nîmes-keeperen, som hadde en mer komplisert lørdag i baklengsmålet mot Danmark (31:26) da han kun signerte to redninger med 18 skudd i løpet av sin periode i første periode. Alle tre vil være tilbake på trening i morgen tidlig for å forberede seg til kvartfinalen i Coupe de la Ligue på onsdag mot Montpellier (20.00), det samme vil egypteren Mohammad Sanad. Teodor Paul kom hjem på mandag.

You may also like

Leave a Comment