Home » Landsbygdsturismegården Gervaičiai tilbyr en aktiv sommerleir for unge vannpolospillere

Landsbygdsturismegården Gervaičiai tilbyr en aktiv sommerleir for unge vannpolospillere

by Thure Lindhardt
Spill i det åpne feltet.

Marytė Marcinkevičiūtė, sportas.info

Gervaičiai Rural Tourist Farm i Klaipėda fylke, Gedminai Village, har blitt hovedstedet for sommerleirer for unge vannpolospillere ved Vilnius City Sports Centre (VMSC) og Delfin Sports Club.

I år arrangerte Vilnius vannpolosportsforbund en sommerleir i Klaipeda for de beste unge Vilnius-spillerne som utgjør byens ungdoms- og ungdomslag.

I 14 år har spillere møttes i en sportsleir ved bredden av Minija.

Leiren foregår i to skift à to uker. Totalt 70 innbyggere i Vilnius mellom 8 og 17 år vil bli bemyndiget.

«Vi utnyttet den varme sommeren og konsentrerte oss om fysisk aktivitet under leiren. Vår daglige rutine er streng: trening og opplæringsprogram på samme tid. Huset har utmerkede idrettsfasiliteter: sandvolleyball-, fotball- og basketballbaner er åpne hele dagen.

For å trene opp styrken til spillerne bruker vi ulike strikk, manualer og fylte baller under trening.

Vi glemmer ikke hvem vi er – vi tar ballene i hånden og leker i dammen der banen ligger. For kanskje 20 år siden tok Klaipėda vannpoloveteraner seg av det, og vi har tilpasset oss dem også. Barn liker å leke utendørs, det er vanskelig å få dem opp av vannet, sier VMSC-trener Nerijus Papaurėlis, som driver sommerleiren.

Slike sommerleirer er spesielt nyttige, nødvendige og svært populære for unge spillere.

Idrettsutøvere holder sammen hele dagen, kommuniserer mye, oppnår uavhengighet, utvikler prinsippet om teamarbeid, lærer å oppnå mål.

«Når vi er alle sammen, glemmer spillerne sine personlige ambisjoner, de forstår at laget er makten til å overvinne de vanskeligste hindringene,» understreket N. Papaurėlis.

Det er ikke bare fysisk aktivitet som tar mye plass i dagmodus. Spillerne blir introdusert til historien til favorittsporten deres, det arrangeres ulike pedagogiske leker, utøverne undervises på engelsk og alle sammen ser de kampene under de olympiske leker.

De unge vannsvømmerne i Vilnius har også muligheten til å trene i svømmebassenget Klaipėda – fordi Romas Vasiljevas og Zigmundas Doviakovskis, som oppdrar barn, har begynt å jobbe som trenere i havnebyen.

Vilnius-beboere drar til Klaipeda for å trene med spillerne sine og spille kontrollspill to ganger i uken.

Ungdommene var veldig glade for å høre at trenerne deres hadde en idé fra 31. juli til 1. august. arrangere en turnering for barn og unge som deres jevnaldrende fra Kaunas og Elektrėnai er invitert til.

Ungdomsturneringen med fire lag i Zarasai var også en stor motivasjon for Delfin. Innbyggerne i Vilnius ble ikke skremt av den lange, nesten 400 km lange reisen.

Zarasai var vertskap for det første litauiske vannpolomesterskapet i 1949, og nå tar folket i Zarasai initiativet til å minnes denne datoen.

Ordførercupkonkurransen i utendørsbassenget i Zarasaiitis-sjøen har startet. I år prøvde fire lag seg på dem og utøvere under 16 år spilte.

Hovedarrangøren av miniturneringen er Saulius Putrimas fra Vilnius, en tidligere vannpolospiller.

Denne gangen ble det spilt et mini vannpolospill, hvert lag besto av 4 spillere og en keeper.

Befolkningen i Vilnius vant turneringen og tapte to ganger. De ble spesielt imponert over den litauiske vannpololederen Elektrėnai «Žaibas», som deltok uten konkurranse.

Pijus Vadvilavičius, Mantas Pelakauskas, Rimas Jakutis og andre spilte i Zarasai. Unge mennesker hadde noe å se.

Turneringen ble vunnet av folket i Kaunas, ledet av trener Artūras Šimanskas. Ordføreren i Zarasai Nikolai Gusev overrakte dem pokalen.

Zarasiškės planlegger å bygge et basseng, så det forventes at det skal bygges enda et vannpolofelt i Litauen.

«Det var veldig gøy å diversifisere sommerleiren med pågående kamper. Vi så barna slappe av om sommeren og bli sterkere gjennom fysisk aktivitet.

Resultatet er åpenbart: vi tilbringer sommeren virkelig sporty og sunn, sier N. Papaurėlis.

Prosjektet Sport – En kilde til helse og kunnskap for alle er samfinansiert av Idrettsfremmende fond forvaltet av Kunnskapsdepartementet, Education Exchange Support Fund og Central Project Management Agency.

You may also like

Leave a Comment