Home » Landslagene til Danmark og Norge slutter seg til boikotten av Russlands leker

Landslagene til Danmark og Norge slutter seg til boikotten av Russlands leker

by Erlend Loe

– Vi står skulder ved skulder med forbundet som har meldt at de ikke vil spille mot Russland, sa det danske fotballforbundets sjef Jakob Jensen mandag. I likhet med det danske idrettsforbundet DIF (medlem av IOC) tok Jensen til orde for utestengelse av Russland fra alle internasjonale idrettsarrangementer.

Det danske kvinnelandslaget i fotball spiller i samme gruppe som Russland i VM-kvalifiseringen. Kampen mot russerne er berammet til september.

Leder for Norges Fotballforbund, Terje Svendsen, tvitret: «Vi mener, i likhet med Sverige, Polen og Tsjekkia, at det å spille Russland nå er uaktuelt».

Det internasjonale fotballforbundet kunngjorde søndag at Russlands kamper skulle spilles på nøytral bane, uten tilskuere, uten det russiske flagget og hymnen, og uten navnet «Russland». FIFA utelukker imidlertid ikke vesentlig tøffere sanksjoner, inkludert utestengelse av konkurranser, i nær fremtid dersom situasjonen ikke forbedrer seg raskt.

FIFAs avgjørelser så langt har imidlertid møtt skuffelse i europeisk fotball.

24. mars skulle polske fotballspillere spille mot Russland i Moskva i semifinalen i sluttspillet om opprykk til VM. Lørdag meldte PZPN, samt polske fotballspillere, at det hvit-røde laget – på grunn av det russiske angrepet på Ukraina – ikke planlegger å spille med «Sborna».

Søndag opprettholdt det polske forbundet sitt faste standpunkt. Og like før midnatt kunngjorde presidenten for PZPN, Cezary Kulesza, ytterligere skritt.

«I forbindelse med den skandaløse avgjørelsen til FIFA, har PZPN sendt et brev til alle forbund i Europa. Vi satte vårt standpunkt i den og oppfordret dem til å stå sammen med oss. For bare sammen vil vi være sterke. Ingen mildhet for russisk aggresjon i Ukraina!» – skrev lederen av PZPN på Twitter.

Søndag kveld holdt også tsjekkerne og svenskene fast ved sin spillboikott mot russerne. Landslagene i disse landene møtes i den andre semifinalen i sluttspillet. Vinneren var å spille mot det bedre paret Russland – Polen i den avgjørende kampen om opprykk til VM i Qatar.

SE OGSÅ: russisk verdensmester? Fortsetter FIFAs skam

I mellomtiden hadde Fifa tidligere understreket at de var i kontakt med foreningene i Polen, Tsjekkia og Sverige.

«I lys av det kommende sluttspillet (…), har FIFA notert seg holdningene som er uttrykt på sosiale medier av det polske fotballforbundet, det tsjekkiske fotballforbundet og det svenske fotballforbundet og har allerede gått i dialog med dem alle. FIFA vil holde tett kontakt for å finne hensiktsmessige og akseptable løsninger sammen.

Andre forbund hadde tidligere sluttet seg til boikotten av kamper som involverte russerne, inkludert engelske og albanske. Albanias landslag inkluderer: for kamper mot Russland i omkjøringen av UEFA Nations League.

PN, PA

Gå til Polsatsport.pl

You may also like

Leave a Comment