Home » Langrenn – VM: Polens sjuendeplass på lagsprinten

Langrenn – VM: Polens sjuendeplass på lagsprinten

by Gunnar Garfors

Svenskene og franskmennene vant lagsprintene i Livigno i Italia. Polakkene gjorde det bra og tok en sjuendeplass i finalen.

I lagsprint er reglene endret og semifinaler spilles ikke lenger, i stedet løper hver av løperne alene og resultatene til de to løperne som utgjør laget legges sammen, noe som resulterer i plassene tildelt i finalen.

Kvalifikasjoner i kvinneløpet ble kun avholdt for seeding av enkeltlag, og i finalen så vi et så eksotisk lag som Brasil, som var ca 1,5 minutt bak daværende beste Sverige I (Emma Ribom, Jonna Sundling). Finalen spilles etter den tradisjonelle metoden og hvert par måtte fullføre tre runder, hver omtrent 1200 meter. Den første runden førte tradisjonelt sett ikke med seg mye strekking av feltet, og det første byttet ble gjort av to norske par. Etter to runder sjekket Sverige I inn og det laget holdt seg i ledelsen lenge, selv om Sverige II (Linn Svahn, Maja Dahlqvist) og Tyskland I (Sophie Krehl, Laura Gimmler) lusket rett bak etter fire bytter, tapet av som var mindre enn 0,5 sekunders svindel. Jonna Sundling hadde likevel et overtak på Maja Dahlqvist før siste runde, Krehls dårligere løp tok seieren fra tyskeren. Dalqvist holdt mer kraft på de siste meterne og krysset målstreken først foran sin landsmann, mens amerikanske kvinner (Rosie Brennan, Julia Kern) sikret plassen på pallen.

Andre duoer ble registrert i herrekategorien, inkludert en polsk duo bestående av Maciej Staręga og Dominik Bury. De hvit-røde tok 12. plass i kvalifiseringen, nordmennene Northug og Valnes røk uventet ut, beste tid i denne fasen ble satt av svenskene I (Marcus Grate, Edvin Anger). I finalen endret ledelsen seg som et kalejdoskop og ledelsen var tallrik. Ved den første målingen ble Staręga fra Polen nummer tre, men så ble våre evner bekreftet, selv om de hele tiden lå bak teten i konkurransen. Halvveis i distansen tok Sverige I ledelsen, men Anger kollapset fullstendig på siste runde og franskmannen I (Renaud Jay, Richard Jouve) krysset målstreken først foran Italia I (De Fabiani, Pellegrino) og Sveits I ( Riebli , Grond). Polakkene ble nummer 10 i det meste av tiden, men Dominik Burys gode løp gjorde at polakken krysset målstreken for sjuende gang.

Lagsprint, resultater kvinner:

 1. Sverige II (Svahn/Dahlqvist) 13:06/10,
 2. Sverige I (Ribom/Sundling) 13:06.83,
 3. USA I (Brennan/Kern) 13:07/15,
 4. Tyskland I (Krehl/Gimmler) 13:07.56,
 5. Tsjekkia (Novakova/Janatova) 13:19.68,
 6. Norge I (Rofstad/Melling) 13:21.30.

Resultater menn:

 1. Brøk I (Jay/Jouve) 11:46.13,
 2. Italia I (De Fabiani/Pellegrino) 11:46.57,
 3. Sveits I (Riebli/Grond) 1148,75,
 4. Sverige II (Haeggstrom/Jonsson) 11:50.17,
 5. Italia II (Graz/Mocellini) 11:50.29,
 6. Sverige I (Rist/Anger) 11:50.47,
 7. Polen (Staręga/Bury) 11:50,87.

You may also like

Leave a Comment