Home » Lansering av SUV Xpeng G9: funksjoner og detaljer

Lansering av SUV Xpeng G9: funksjoner og detaljer

by Thure Lindhardt

Xpeng presenterte G9 Sport Utility Vehicle fredag ​​19. november 2021 på Guangzhou Auto Show. Det er den fjerde produksjonsmodellen og den andre SUV-en fra Xpeng.

Xpeng

GUANGZHOU, Kina – Xpeng annonserte en ny elektrisk sportsbil på fredag ​​ettersom konkurransen tiltar i det kinesiske markedet for nye energikjøretøyer.

G9 er den fjerde produksjonsmodellen fra Xpeng. Selskapet planlegger å lansere bilen i Kina i tredje kvartal 2022, fortalte en person som er kjent med saken til CNBC. Personen ba om å ikke bli navngitt fordi saken er konfidensiell.

Men selskapet sa også at bilen var designet for internasjonale markeder. I år begynte Xpeng å levere flaggskipet sitt P7 sedan til Norge, det første utenlandske markedet.

«G9 er vår første modell, designet og utviklet fra grunnen av for det internasjonale og kinesiske markedet, og bringer våre mest sofistikerte design til våre kunder over hele verden,» sa Henry Xia, medgründer av Xpeng, i en forhastet uttalelse.

Med introduksjonen av G9 blir en fjerde bil lagt til Xpeng-serien, etter G3 SUV og P7 og P5 sedan. Det er den andre SUV-en i Xpengs portefølje og utfyller dette konkurranseutsatte markedssegmentet med et annet elektrisk kjøretøy.

Xpengs G9 vil ta på seg Teslas Model Y, Nios ES6 og Li Autos Li One.

Selskapet har ennå ikke gitt ut noen pris- eller varedetaljer.

Xpeng G9-funksjoner

Ifølge Xpeng vil G9 være kompatibel med sine X-Power-kompressorer, som kan lade biler i opptil 200 kilometer på 5 minutter.

G9 vil også ha lyssensor og telemetriteknologi eller lidar. Disse systemene sender ut støtende lasere for å måle avstand. Disse returstrålene blir behandlet av en algoritme for å lage en tredimensjonal representasjon av de omkringliggende objektene, en nøkkelteknologi som gjør det mulig for autonome kjøretøy å forstå omgivelsene.

You may also like

Leave a Comment