Home » Latvian Community Regional Culture Festival finner sted i Bergen, Norge

Latvian Community Regional Culture Festival finner sted i Bergen, Norge

by Thure Lindhardt

I de to første dagene av den regionale festivalen planlegges et intensivt treningsprogram for hver av deltakergruppene for å lære nye ting, for å forberede seg til neste sang- og dansefestival, for å få gjensidig inspirasjon og for å feire den latviske festivalen .

Det er ventet at 95 deltakere vil samles denne ferien.

«Ideen til denne ferien er takket være barna, hvis sang- og dansefestival i Latvia finner sted langveis fra i år. Den mer enn ett år lange pandemiperioden med restriksjoner og nettmøtemuligheter har også oppmuntret oss til å gå sammen og invitere alle latviske selvstendig næringsdrivende grupper til å komme til Bergen på ett sted. Hvert av disse ansikt-til-ansikt-møtene vil gi oss fornyet motivasjon, entusiasme og glede i møtet, noe som vil inspirere oss når vi vender tilbake til vårt daglige arbeid og vårt hjem for å fortsette å jobbe og ta vare på latviske tradisjoner. Alle som kommer til Bergen er vinnerne. Jeg håper veldig at hver deltaker drar hjem med en dose inspirasjon og glede etter festivalen, understreket Ilga Švāne, festivalarrangør og direktør for Latvisk forening i Norge – Bergen.

Masterkurs for representanter for latviske amatørteatre i Norge – det latviske LatiBergen-teatret «LaTiBergen» i Bergen under ledelse av Liara Ozola, det latviske teateret «O’Latte» i Oslo under ledelse av Ieva Melbārde, det fremtidige latviske teateret i Stavanger – er gitt av MADteatteri fra Finland regissert.

Mesterklassene i koret for voksne og guttekoret ledes av dirigenten Kaspars Ādamsons. Deltakere fra Oslo, Stavanger og Bergen synger i Det Norske Latviske Kor.

Folkedansgruppens mesterklasser ledes av Vineta Āboliņa, som leder dansegruppen «Kūzuls» i Latvia. Representanter for folkedansgruppene TDK «Pērkonkalns», TDK «Ozoliņš» og TDK «Ziemeļmeita» vil delta i de regionale festivalarrangementene. Både kor og dansegrupper blir kjent med repertoaret til 2023-festivalen.

Mesterklassen til folkloregruppen ledes av Sandra Stare, lederen for folkloregruppen «Vīteri», sammen med Zani Danosa, lederen for folkloregruppen til Bergausis kulturskole.

På slutten av hver dag vil alle deltakerne spise middag, synge og dele sine inntrykk av det de har lært i mesterklassene. Lørdag kveld vil alle deltakerne i mesterklassene bli overrasket av en forestilling av Norsk Felles Latviske Teater – og vise hva de har lært i løpet av to dager.

Søndag 15. august klokken 13 inviteres alle til festivalens avsluttende konsert, hvor syngende og dansende deltakere deltar.

Du kan følge konserten live på Facebook og på LSM.lv.

Feil i artikkelen?

Marker teksten og trykk Ctrl + Enterå sende utdraget til redaksjonen!

Marker teksten og trykk Rapporter en feil Knapper for å sende teksten som skal redigeres!

You may also like

Leave a Comment