Home » Latviere vaksinert i utlandet indikerer et mulig gap i vaksinasjonsdataene

Latviere vaksinert i utlandet indikerer et mulig gap i vaksinasjonsdataene

by Thure Lindhardt

Mareks sier at han mottok en e-post fra en latvisk institusjon som inviterte ham til å besøke vaksinasjonssentre i Latvia. Han avslører også at andre latviere har mottatt lignende tekstmeldinger i utlandet.

Marek, hans kone og bror, som kom for tre måneder siden, ble vaksinert i Norge. Hans datter og ekskone, som bor i Storbritannia, ble også vaksinert, men de ble også invitert til å bli vaksinert i Latvia.

«Vi ble alle erklært i Latvia. Når det sies at folk i Latvia ikke er vaksinert, at bare 50% av befolkningen er vaksinert, er det bare feil data? Det er mange latviere som bor i utlandet som reiser på ferie til Latvia «Hvor mange latviere som bor i utlandet har blitt vaksinert? Kanskje i Latvia har de samme 70-80 % av personene som har blitt vaksinert eksistert i lang tid, ikke 50 %, sier Mareks.

En landsmann som jobber i byggesektoren påpeker at han er imot obligatorisk vaksinering.

Den nasjonale helsetjenesten erklærer at statistikken kun er utarbeidet fra befolkningen som bor i Latvia. «I begynnelsen av vaksinasjonsprosessen ble befolkningen brukt som referansepunkt. Dette inkluderer ikke det store latviske samfunnet som bor og jobber i utlandet, sier Inga Vasiljeva, en talskvinne for det nasjonale helsevesenet.

Statistisk sentralbyrå gir råd om at det etableres en foreløpig populasjon ved begynnelsen av hvert år. Dette gjøres på grunnlag av målte verdier fra mer enn 30 databaser, Nyhetssending.

Baiba Zukula, direktør for avdelingen til Central Statistical Bureau, forklarer at Central Statistical Bureau i 2012 utviklet en ny metode for å estimere befolkningen.

Denne metoden er basert på folkeregisteret til Kontoret for statsborgerskap og migrasjonssaker, som alle administrative data på personnivå er knyttet til, alle registre – Statskassen, Statens trygderegister, data fra Kunnskapsdepartementet , Statlige arbeidsforetak mv.

I følge registeret for statsborgerskaps- og migrasjonskontoret vil Latvia ha 2,1 millioner innbyggere, men Estlands statistikk er anslagsvis 1,893 millioner.

Forskjellen er 8 %, omtrent 165 tusen mennesker som erklærte bosted i Latvia, men etter statistikken å dømme, bor ikke her, sa Zukula.

Andre leser akkurat nå

You may also like

Leave a Comment