Home » Latviske ishockeyspillere taper i «Bulls» mot nordmennene, noe som gjør veien til kvartfinalen vanskelig. Høydepunkter / artikler

Latviske ishockeyspillere taper i «Bulls» mot nordmennene, noe som gjør veien til kvartfinalen vanskelig. Høydepunkter / artikler

by Thure Lindhardt

I den første tredjedelen møtte Renārs Krastenbergs og Ronalds Ķēniņš, som ble anerkjent som de beste av det latviske landslaget. Christian Rubin var presis på siste tredjedel og nådde uavgjort 3:3. Latviske ishockeyspillere brukte ikke ekstraomganger, men nordmennene var «oksene» overlegne.

De første latviske angrepene endret ikke resultatet, men en mislykket episode i det 4. minuttet tillot nordmennene å gi bort resultatet.

Nordmennene scorer først i kampen

Etter skuddet slo Sondres Oldena fra straffemerket og senket ballen nær øverste venstre hjørne.

Renārs Krastenbergs gjenoppretter uavgjort

De latviske ishockeyspillerne begynte å spille og gjorde flere skarpe angrep, men det ble ikke noe resultat før Krastenbergs traff det øverste hjørnet av målet med et perfekt håndkast i det 12. minutt.

Ronalds Ķēniņš nominerte Latvia

Ronalds Ķēniņš benyttet ikke anledningen til å nominere Latvia til ledelsen, som gled sammen med Rodrigo Ābols mot den norske keeperen. Kongen bommet ikke på sin neste eneste sjanse og ga Latvia ledelsen få minutter før pause.

Intervju med Ronald King etter den første tredjedelen

Etter den første tredjedelen sa kongen i et intervju med latvisk TV at han liker raskt spill, så det er et godt samarbeid med Apple og Krastenberg for å endre angrepet. Kongen la til at laget måtte løpe litt tidlig i kampen, så Norge tok ledelsen. I fortsettelsen av kampen må Latvia bruke farten sin og gå foran mål, la Ķēniņš til.

Ken Andre Olimbs scorer for Norge i undertall

Latvia startet andre periode med flertall og angrep farlig, men mistet pucken på blålinjen og Ken Andre Olimbs stormet inn og beseiret Kivleniek.

Brudd på Mikēlis Rēdlihs

Hjemmelaget forsøkte å sette press på motstandersonen med pressen, men spillets dominans i Latvia var ikke like stor som i første periode. Tre minutter før den andre pausen gikk den latviske spissen Miķelis Rēdlihs inn i garderoben med hjelp fra sidelinjen. Dommeren tok til orde for de norske og tildelte begge lag to straffeminutter.

Intervju med Rodrigo Apple

Spissen Rodrigo Ābols sa i et intervju på latvisk fjernsyn at nordmennene spilte smartere i andre periode og brukte gavene til det latviske landslaget. Ābol la til at i starten av siste periode, i det gjenværende minuttet av det numeriske flertallet, skulle målet scores og ikke tapes.

Nordmennene vinner 3-2 i ledelsen

Det gjensto fortsatt to minutter av tredje periode da Emilio Petersen benyttet anledningen til å bebreide og førte Norge opp i 3-2.

Kristiāns Rubīns trekker Latvia

Midt i utligningsfasen satte Rubin inn et skudd fra spiss vinkel og tvang norske keeper Henrik Haukeland til å gjøre en feil. Nordmennene støttet flere avgjørelser av dommer Antonin Jerzabek som to ganger ga Latvias motstandere to muligheter til å spille i flertall.

I den siste tredjedelen spilte Latvia uten sin skadde kaptein Kaspars Daugaviņš, som tok en røntgen på et mobilpunkt rett ved siden av «Arena Riga», hvis resultat umiddelbart var ukjent, rapporterte Latvijas Televīzija.

Latvia var under to minutter i tillegg, men klarte ikke å score.

Serie etter kampen

I okseserien var Lauris Dārziņš den eneste riktige av seks latviske kull. Nordmannen ble seirende av Michael Den Haag.

I de fire foregående gruppekampene hadde det latviske landslaget notert to seire og to tap, så kampen mot Norge var viktig i kampen om kvartfinalen. Frem til slutten av grupperunden møter de latviske ishockeyspillerne Finland søndag og Tyskland tirsdag.

Intervju med Richard Bucharest før kampen

Spissen Rihards Bukarts sa til latvisk TV før kampen at han og hele laget er i god form så det er grunn til å forvente en god kamp mot Norge.

Intervju med Artis Ābols før kampen

I mellomtiden understreket treneren for det latviske landslaget Artis Ābols at hver kamp er viktig for laget og at det ikke er viktig mot hvilken motstander du scorer poeng. Ābol innrømmet imidlertid at det må tas poeng mot Norge for å ha realistiske sjanser til å nå kvartfinalen.

Intervju med Artūrs Irbi

Den tidligere latviske landslagsmålvakten Artūrs Irbe fortalte latvisk TV før kampen at han så på det latviske landslagets kamper og så på turneringstabellen. Irbem liker tilnærmingen til landstrener Bob Hart. Hartleys tillit til Matisse Kivleniek styrker på sin side selvtilliten hans som førstekeeper, la Irbe til.

I de foregående kampene hadde nordmennene kun vunnet én seier, og nederlaget mot Latvia ga skandinavene praktisk talt ingen sjanse til å ta seg til kvartfinalen.

Intervjuer med norske hockeyspillere før kampen

I et intervju med latvisk TV på konkurransedagen sa de norske landhockeyspillerne at målet mot Latvia, som i alle kamper, er å utnytte motstandernes feil og fokusere mer på prestasjonene deres.

Intervju med Peter Stalsten

I sitt intervju med latvisk TV sa Peter Stalsten, sportssjef for det norske landslaget, at laget ikke er det sterkeste fordi flere er skadet eller okkupert i National Hockey League (NHL). Nordmennenes hovedanliggende var lagets evne til å tilpasse seg tempoet i verdenscupen etter begrenset forberedelsestid, men Stalsten håper Riga-turneringen vil bli husket med glede.

I kveldskampen i den andre undergruppen beseiret Danmark hviterusserne 5-2.

Episoder av det dansk-hviterussiske spillet

Latvia, Canada, Finland, USA, Tyskland, Norge, Italia og Kasakhstan spiller i undergruppe B «Arena Riga». Undergruppe A inkluderer laget av den russiske olympiske komité, Sverige, Tsjekkia, Sveits, Slovakia, Danmark, Hviterussland og Storbritannia. Frem til 1. juni spiller gruppene en round-robin-turnering der de fire lagene som går videre til kvartfinalen bestemmes, verdensmesterne kåres 6. juni.

Resultater av valget om den beste spilleren til det latviske landslaget i kampen mot Norge

You may also like

Leave a Comment