Home » Lavrov kommenterer Morawieckis ord om at Norge «ble rik» under krigen

Lavrov kommenterer Morawieckis ord om at Norge «ble rik» under krigen

by Erlend Loe

For noen dager siden anklaget Morawiecki Norge for å tjene penger på krigen i Ukraina. Sergey Lavrov refererte til ordene hans i det russiske programmet «100 spørsmål til Fuhrer». – Dette er mer eller mindre som lederne i Ukraina som sier at «de fortjener det» – vurderte lederen av det russiske utenriksdepartementet. – Folk tror de er livets herrer. De ble fortalt at de kunne gjøre hva som helst så lenge de var mot Russland og alt russisk, kommenterte Lavrov.

Norges overskudd fra olje og gass vil overstige 100 milliarder euro. Dette mater indirekte krigen skapt av Putin, sa Mateusz Morawiecki under møtet med unge mennesker. – Kjære norske venner, dette er ikke rettferdig – sa han. Og han la til: – Du bør dele det umiddelbart.

Statsministerens ord utløste et skred av kommentarer over hele internett. Politikerne i innbyggerkoalisjonen, venstresiden og den føderale regjeringen var kritiske til statsministeren. Noen av kommentarene nevnt de siste rapportene om Mateusz Morawieckis eiendeler og transaksjoner. Andre – om planene om å utvide norske gassleveranser til Polen i forbindelse med avbrudd i russiske gassleveranser til Polen.

Takk for at du bor hos oss. Abonner på Onet nyhetsbrev for å motta det mest verdifulle innholdet fra oss.

Kilde: mid.ru, Onet

You may also like

Leave a Comment