Home » Lech Poznań står overfor en vanskelig reise i Norge. Kunstgress er ikke den eneste fordelen med Bodo/Glimt

Lech Poznań står overfor en vanskelig reise i Norge. Kunstgress er ikke den eneste fordelen med Bodo/Glimt

by Peter Østbye

Torsdag (fra kl. 18.45) møter Lech Poznań den norske toeren Bodo/Glimt. Kampen vil finne sted på det intime Aspmyra Stadium, som har en kapasitet på 8200 tilskuere. Ekspedisjonen over polarsirkelen vil være vanskelig for innbyggerne i Poznań, ikke på grunn av værforholdene (forventet temperatur er + 4 grader C og regn), men på grunn av behovet for å spille på kunstgress med en rival som liker spill offensivt og har noen veldig gode spillere i troppen.

Torsdag møter Lech Poznań tredjeplass i gruppe A i Europa League i 1/16-finalen i Conference League. Den norske andreplassen gikk til Arsenal, PSV Eindhoven og FC Zürich. De klarte å få 4 poeng i gruppekamper. De vant 2-1 hjemme mot FC Zürich og spilte 1-1 borte mot PSV. Arsenal tapte 0:3 og 0:1, omkampen mot PSV tapte de 1:2, turen til Sveits endte også i fiasko (1:2). Gjerne Bodo/Glimnt er ikke en like sterk side som de var for ett år siden da de slo Roma 6-1 hjemme på grunn av flere nøkkelspilleres avgang, men Kjetil Knutsens spillere er fortsatt et farlig lag med noen veldig gode spillere.

Den norske ligaen bruker et vår-høst-system, og det er derfor, som vi spådde i LK 1/16-partrekningen, det var betydelige endringer på Bodø/Glimt i vinterens overgangsvindu.

Startmålvakt Nikita Haikin forlot klubben. Høyreback Alfons Sampsteds kontrakt er utløpt. Den islandske landslagsspilleren flyttet til Twente Enschede i Nederland. Bodo/Glimt forlot også den 25 år gamle Norge-representanten Ola Solbakken, som var interessert i Roma. Sentral midtbanespiller Elias Hagen ble solgt til svenske Gøteborg, men 23-åringen tapte rivaliseringen med Petrick Berg og innrømmet i et intervju med VG at han på grunn av dette syntes det var vanskelig å kommunisere med manageren, som ble holdt hemmelig for ham. det faktum at klubben bestemte seg for å bruke 4,5 millioner euro på konkurrenten. Urawa Red Diamonds, nå administrert av Maciej Skorża, kjøpte Marius Hoibratens stoppeklokke for €1m. Lech-rivalen mistet fire spillere fra startelleve.

Seks spillere ble med på Norges andrelag. Disse er Omar Elabdellaoui (fri overgang), Fredrik Bjorkan (Hertha Berlin), Odin Luras Bjortuft (Odd Grønland), Faris Pemi Moumbagna (Kristiansund), Adam Sorensen (Lyngby), Jeppe Kjaer (Ajax Amsterdam).

Bodo/Glimt kunne imidlertid bare nominere tre spillere til Conference League. Mulige kandidater er Adam Sorensen (venstreback), Faris Pemi Moumbagna (spiss) og kantspiller Joel Mvuka, som nylig ble solgt til Lorient for over €6 millioner, men den franske klubben bestemte seg for å låne ham til Norge til sommeren.

En stor svakhet ved Bodo/Glimt i første omgang mot Kolejorz vil være fraværet til midtbanespiller Hugo Vetlesen. På overgangsvinduets siste dag ble et tilbud på €6 millioner fra Feyenoord Rotterdam avvist. Vetlesen blir i Norge til sommeren men er ute for kort torsdag.

Lech Poznańs rivaler har ikke hatt en sjanse til å spille om poeng ennå. Ligaen starter ikke før i april. De forberedte seg til kampene med Poznań-spillerne på en treningsleir i Spania. Før eliminering beseiret de tredjedivisjonsklubben IK Junkeren 8-0, vant deretter 1-0 mot Viking Stavanger, uavgjort 0-0 mot Kalmar, tapte 3-4 mot Viborg FF og til slutt uavgjort 2-2 mot Das danske Superligaen-laget Silkeborg, fjerde og 2-2 en deltaker i gruppespillet i Conference League.

Denne siste sparringen viste at Bodo/Glimt har noen problemer i forsvaret. De er resultatet av det faktum at dette laget spiller et høyt forsvar, du kan overraske dem med pasninger bak forsvarerne og raske aksjoner på kantene. Han har en god midtbane, liker å bytte baller raskt i trange rom, man må passe på de offensive spillerne Pellegrino, Mvuke og Moumbanga. Førstnevnte er forrige sesongs toppscorer. Han la til 12 assists til 25 mål og 5 i europeiske konkurranser. Vi har allerede nevnt Berg, sammen med Albert Gronbaek, en talentfull 22 år gammel danske som ble betalt €3 millioner i august. Bodo/Glimt har råd til slike overføringer. Klubbens inntekt i fjor var 41 millioner euro, med overskudd på 5 millioner euro.

«/>

Wisla Plock – Lech Poznań 0:1. Murawski og Bednarek er helter…

Det skjer i Polen og i verden – les videre i.pl

reklamemateriell for partnere

You may also like

Leave a Comment