Home » Lech Poznań vender tilbake til Cup-kretsen. Robert Lewandowski med et mål

Lech Poznań vender tilbake til Cup-kretsen. Robert Lewandowski med et mål

by Erlend Loe


WP SportoweFakty / Krzysztof Porębski / På bildet: Lech Poznań-spillere

Sebastian Szczytkowski


Torsdag våkner deltakerne i Europa League og Europa League-konferansen fra dvalen. Den eneste fra PKO Ekstraklasa – Lech Poznań skal spille i Norge. FC Barcelona er vert for Manchester United i dagens mest interessante kamp.

I første runde av Europa League og Europa Conference League starter toerne i gruppene og «fallskjermjegerne» fra øvre cup. Spillet handler om å gå til den beste 16-turneringen.

Lech Poznańs cupreise begynte i julis Champions League-kvalifiseringsrunder. Han tok farvel med dem etter bare to kamper mot Karabakh Agdam og gikk gjennom mesterveien til Europa Conference League-gruppen. Han eliminerte Dinamo Batumi, Vikingura og Dudelange i riktig stil. Allerede i kampene om poeng noterte han to seire, tre uavgjorte og ett tap, og ble nummer to i gruppen bak Villarreal og foran Hapoel Be’er Sheva og Austria Wien.

Trekningen samlet cupens eneste barn fra PKO Ekstraklasa med FK Bodo/Glimt. Lech starter den tobeinte kampen i Norge. Han vil prøve å referere til prestasjonene til Legia Warszawa, som eliminerte FK Bodo/Glimt fra Champions League-kvalifiseringskampene i tiden til trener Czesław Michniewicz. Siden den gang har det skandinaviske laget fått mye cuperfaring. Fordelen hans er å spille på en kunstig bane, problemet hans er at etter forberedelsestiden må han starte spillet umiddelbart.

SE VIDEO: Lewandowskis impotens i de siste kampene. «Sinne vokser»

FK Bodo/Glimt var i Europa League-gruppen og vant lite der. Fire poeng fra hjemmeseier mot FC Zürich og uavgjort borte mot PSV Eindhoven var nok til å så vidt passere sveitserne. Arsenal FC hadde også sin tur. Lech dro til Norge etter noen tap i PKO Ekstraklasa, hvor han hoppet til tredjeplass bak Raków Częstochowa og Legia Warszawa.

Fra trekningsdagen lover rivaliseringen mellom FC Barcelona og Manchester United å bli en hit i Europa League. Appetitten i Catalonia var høyere da laget, styrket seg over sommeren, toppet La Liga og vant den spanske supercupen. Men i Champions League led hun et nederlag og etter fem kamper mistet hun håpet om opprykk i selskap med Bayern München og Inter Milan. Denne gangen måtte Robert Lewandowski og selskapet konkurrere i et mindre prestisjefylt trofé.

Å gjenvinne det spanske mesterskapet er en prioritet for Xavis spillere, men de er ivrige etter å annonsere at de ikke vil heise det hvite flagget i Europa League. Manchester United går inn i kampen på Camp Nou som den tredje styrken i Premier League. Real Sociedad gikk ikke videre i Europa League-gruppen til tross for å ha vunnet fem av seks kamper. Derfor må han tilbake til Europa i februar.

Lagene til Wojciech Szczęsny, Arkadiusz Milik og Nicola Zalewski konkurrerer i Europa League. Juventus vil starte sin rivalisering med Nantes i Torino. AS Roma reiste til Østerrike for å møte Red Bull Salzburg. Ludogoret Razgrad, hvis assistent er Jakub Piotrowski, kjemper allerede i Europa Conference League. I Bulgaria spiller han mot RSC Anderlecht.

Europa League 16-delsfinale:

18:45, FC Barcelona – Manchester United
18:45, Shakhtar Donetsk – Stade Rennais
18:45, Ajax Amsterdam – 1.FC Union Berlin
18:45, Red Bull Salzburg – AS Roma
21:00, Juventus FC – Nantes FC
21:00, Sporting Lisbon v FC Midtjylland
21:00, Bayer 04 Leverkusen – AS Monaco
21:00, Sevilla FC – PSV Eindhoven

Europa Conference League 16-delsfinale:

18:45, Karabakh Agdam – KAA Gent
18:45, Trabzonspor – Basel
18:45, FK Bodo/Glimt – Lech Poznan
18:45, SC Braga mot ACF Fiorentina
21:00, Lazio – CFR Cluj
21:00, AEK Larnaca – Dnipro Dnipropetrovsk
21:00, lensmann Tiraspol – Partizan Beograd
21:00, Ludogorets Razgrad – RSC Anderlecht

Les også: PKO Ekstraklasa klubb viste uvanlig trøye
Les også: Det har gått 18 år. Maidan fikk 48 timer. «Ellers dreper vi ham»
Du kan se Barcelona-kamper med Lewandowski live online på Eleven Sports-kanaler i Pilot WP!

You may also like

Leave a Comment