Home » Leder for Norwegian Air Shuttle: Selskapet er reddet

Leder for Norwegian Air Shuttle: Selskapet er reddet

by Thure Lindhardt

Foto av Ralpho Peterso (Imago Images / Scanpix)

Norwegian Air Shuttle sin lavprisfly er tilgjengelig, sa sjefen onsdag.

Administrerende direktør Jacob Schramas kunngjør at Norwegian Air Shuttle har fullført en plan for omlegging på € 721 millioner. USD gjennom evigvarende obligasjoner og rettighetsutstedelser.

Det Oslo-baserte flyselskapet varsler nedleggelse av langdistanseruter og satser på operasjoner i Europa. Selskapet annonserte da at det ville redusere flåten fra 140 til 50 fly.

I sin rapport sa plenen at den hadde redusert sin totale gjeld fra 7,57,8 milliarder dollar til 2,36 milliarder dollar. USD under en ordning godkjent av de norske og irske konkursdomstolene som selskapets fly er registrert hos.

Domstolene godkjente planen og krevde at flyselskapet skulle skaffe minst 541 millioner dollar. USD for å suspendere konkursbeskyttelsen i begge land, som fant sted onsdag.

I tillegg kansellerte flyselskapet bestillinger på Boeing- og Airbus-fly til en verdi av totalt over 10,2 milliarder euro. USD.

2020 I mai mottok plenen lånegarantier fra den norske staten for 361 millioner dollar.

Regjeringen har også stilt en rekke vilkår for sitt engasjement i restruktureringen av selskapet, blant annet vilkåret om at torven må få ny kapital fra en privat investor.

Finansdirektør Geir Karlsen, norsk nyhetsagent NTB, sier det siste året, spesielt de siste seks månedene, har vært svært intense.

Vi forhandlet med 3040 storbanker og flere tusen kreditorer, sa han.

Reproduksjon av BNS-nyhetsinformasjon i media og på nettsteder uten samtykke fra evaluatoren UAB «BNS» er forbudt.

Velg selskapene og emnene som interesserer deg. kilder