Home » Lederen for Landbruksinformasjon og bygdeøkonomisk senter går av med pensjon

Lederen for Landbruksinformasjon og bygdeøkonomisk senter går av med pensjon

by Thure Lindhardt

Foto av Judita Grigelyts (V)

Statsoverhodet Sigitas Puodiukas trekker seg etter nedslaget mot nepotisme i sentrum for landbruksinformasjon og landlig næringsvirksomhet.

Utenriksdepartementet (M) melder at S. Puodiukas har trukket seg etter anmodning fra statsråd Kstuis Navickas om å gå av på grunn av situasjonen.

På senteret koker lønningene til enkelte fagfolk over markedet, selv om selskapet har opparbeidet flere millioner i tap.

Hvis selskapet betaler noen ansatte opp til 18 tusen. Gjennomsnittlig månedslønn, en boom i nepotisme. Mon senker flere og flere ofre og har ingen planer om å fikse det, så lederen må trekke seg tilbake, sa ministeren i en uttalelse.

Ifølge hans uttalelser vil valget av ny leder bli annonsert snart.

Selskapets ledelsesvedtak ble satt i tvil av selskapets nye lederstyre, som ble vedtatt i juni og i hovedsak består av uavhengige medlemmer.

Styret er bekymret for at selskapet går med underskudd og forventer ikke å treffe en avtalt økonomisk målestokk for året, men har ingen planer om å håndtere situasjonen. I tillegg er godtgjørelsen til de enkelte ansatte ikke markedsmessig.

Styret konstaterer at selskapet har et stort antall ansatte som er i slekt. I tillegg har en rekke ansatte vært ansatt i forbindelse med ansatte ved Landbruksdepartementet, men ikke alle ansatte har meldt sine interesser på riktig måte, heter det i rapporten.

Etter ansettelse av midlertidig leder, vil styret sette i gang en internrevisjon av landbruksinformasjons- og bygdeøkonomisk senter på sitt neste møte.

Reproduksjon av BNS-informasjon i media er forbudt i media og på nettsider uten samtykke fra UAB «BNS».

Velg selskapene og emnene som interesserer deg. kilder