Home » Legen fortalte Kubacki at det var et «mirakel»

Legen fortalte Kubacki at det var et «mirakel»

by Gunnar Garfors


Instagram / På bildet: Marta og Dawid Kubacki

Lukasz Witczyk


Dawid Kubacki ga det første intervjuet siden kona ble syk. I et intervju med Eurosport fortalte den polske hopperen om helsen hennes.

Det var den beste sesongen i Dawid Kubackis karriere, men den endte for tidlig. Den polske hopperen måtte umiddelbart for to uker siden forlate Vikersund og returnere til landet. Alt på grunn av helseproblemene til kona Marta Kubacka. Hun ble innlagt på sykehus for hjerteproblemer.

Legene vurderte tilstanden hennes som alvorlig, og Kubacki selv innrømmet at hans elskede kjempet for livet hennes, og forklarte årsakene til den plutselige avgangen fra Vikersund. I denne situasjonen bestemte den polske representanten seg for ikke å konkurrere i Lahti og Planica, noe som førte til at han falt fra andre til fjerde plass i den samlede verdenscupstillingen.

Kubacki har fått mye støtte fra fans og kolleger i bakken de siste ukene. I et intervju med Eurosport fortalte han om konas helse.

– Det viktigste er at hjertet kan fungere igjen, det slår av seg selv.De medisinske parametrene var veldig dårlige i starten. Også dette begynte å bedre seg ganske raskt. Da jeg snakket med legen sa han at en så rask tilbakevending til verdier nær normalen er et mirakel at det skjer så raskt – sa Kubacki.

SE VIDEO: #dziejesiewsportie: Han endrer ingenting. Ronaldinho fortsetter å sjarmere

Ifølge legen tar det vanligvis betydelig lengre tid før pasientens helse blir bedre i den tilstanden Marta Kubacka var i. – Det neste viktige steget blir å undersøke hvor det kom fra og hvordan man kan forhindre at det skjer igjen, slik at vi sammen kan reise hjem til barna våre, vel vitende om at det vil være trygt – understreket Kubacki.

– I dette tilfellet har sporten gått over til den andre eller til og med tredje planen. Heldigvis er helsen hennes i bedring. Det blir bedre, vi gjør fremgang hver dag. Etter slike opplevelser, overganger som vi har opplevd på disse to ukene, tar vi andre skritt for å reise hjem. Denne tiden er den vanskeligste for Marta. Det er hun som lider, hun må møte alt, la Kubacki til.

Marta Kubacka har drevet med sport tidligere, og hjertet hennes, innrømmet Kubacki, så ut til å være i god form. Hun hadde aldri hatt noen problemer før. «Det som skjedde sjokkerer meg den dag i dag, jeg kan ikke forestille meg det. «Jeg kan ikke engang snakke om hva vi gikk gjennom den første uken,» sa han.

Den polske hopperen fortalte bak kulissene om hjemkomsten til Polen fra Vikersund. Han forklarte at så snart han fikk oppringningen begynte han umiddelbart å finne den raskeste måten å forlate Norge på. Han pakket raskt sammen, la bagasjen på bussene, grep sekken, dro til flyplassen og fløy til Kraków. Derfra dro vi rett til sykehuset.

Kubacki forklarte alt til fansen på sosiale medier. Som han innrømmet mens han skrev innlegget, hadde han ikke peiling på det. – Det syntes imidlertid for meg at det i hvert fall først og fremst burde avklares hvorfor jeg forsvant, hvorfor jeg ikke er der. Hvis det senere kom fra ikke helt pålitelige kilder, formodninger, på prinsippet om at noen hørte noe, noen så noe, ville det ikke bringe noe godt. Jeg ønsket å formidle tørr informasjon uten detaljer. Jeg ville forklare hvorfor jeg forsvant.

Marta og Dawid Kubacki giftet seg i 2019. Nylig, den 6. januar i år, gledet de seg over fødselen til deres andre datter Maja. Den første – Zuzanna – ble født 29. desember 2020.

Les også:
Etter konkurransen i Planica skriver de direkte. «Bitter smak»
yrke i Tyskland. Horngacher avslørte den brutale sannheten
Sjekk ut hoppbakken i Pilot WP!

You may also like

Leave a Comment