Home » Lekkasjer fra Nord Stream. Norge øker militær tilstedeværelse rundt sine anlegg | nyheter fra verden

Lekkasjer fra Nord Stream. Norge øker militær tilstedeværelse rundt sine anlegg | nyheter fra verden

by Erlend Loe

Norges statsminister Jonas Gahr Støre sa under onsdagens pressekonferanse at gassrørledninger vil lekke hav For Bałtyckie er det «en alvorlig situasjon» og «det ser ut som en overlagt handling». Samtidig spesifiserte han ikke hvem som etter hans mening kunne være ansvarlig.

– Nå er det viktig at Europa og NATO står sammen, vi må komme til bunns i hva som har skjedd og hvem som står bak, men det kan ta litt tid – vurderte den norske statsministeren.

Du finner mer innhold på hjemmesiden Gazeta.pl >>>

Norges statsminister varslet at i forbindelse med de siste hendelsene i Østersjøen, «vil det norske forsvaret være mer tilstede og synlig i områdene rundt norske olje- og gassanlegg».

Dette gjelder blant annet sjøovervåking fra luften bl.a vann. Politiet og oljeselskapene var allerede satt i beredskap.

Utenriksdepartementets talsmann på Nord Stream-lekkasjer: Så få ord som mulig, så mange fakta som mulig

Jonas Gahr Støre sa at en av årsakene til den økte beredskapen også er den uvanlige droneaktiviteten på norsk sokkel, også observert i september. Statsministeren bemerket samtidig at de norske eiendelene ikke var i umiddelbar fare.

se videoen
Den svenske kystvakten har sluppet video av en lekkasje fra et rør på bunnen av Østersjøen

Nord Stream 1 og Nord Stream 2 lekkasjer

Undervannseksplosjoner ble registrert i Bornholm-området mandag, noe som førte til lekkasjer i gassrørledningene Nord Stream 1 og Nord Stream 2.

Utenriksminister Zbigniew Rau anslo at dette kunne være et element i Russlands hybridkrig. Presidentene for Det europeiske råd og EU-kommisjonen mener på sin side at det kan være snakk om sabotasje, men nevner ikke gjerningsmennene.

***

Hjelp Ukraina, bli med i samlingen. Du setter inn penger på nettsiden pcpm.org.pl/ukraina >>>

You may also like

Leave a Comment