Home » les Bleues kommer til poenget!

les Bleues kommer til poenget!

by Thure Lindhardt

Håndballspillerne til det franske landslaget mener alvor med VM. Les Bleues møter Polen i kveld, det blir starten på hovedrunden. Vi kommer til å se flere kontroversielle spill. I år deltar 32 lag i konkurransen, tidligere var det 24. I den innledende runden var det derfor ganske ubalanserte spill. For deg legger det til sjarmen til denne Mondial.

Ettersom det er flere lag, er de uunngåelig ikke alle på samme nivå. Det er til og med store forskjeller. I denne innledende runden så vi for eksempel Nederland slå Usbekistan 58-17. Det er vanskelig å snakke om et ekte spill. Derfor forstår jeg kritikken, spesielt fra de store håndballnasjonene, som kan ha inntrykk av at de kaster bort tiden sin og forlater idretten sin med et dårlig image med for ubalanserte møter. Men først, det er ikke alltid sant.

Gruppen fra Frankrike var ganske sterke og de blå måtte jobbe på tirsdag for å slå Montenegro og nå hovedrunden med et kort fullt av 3 seire. Og mest av alt tror jeg på å gå utover rene og enkle resultater. 32 lag, som bringer nasjoner som ikke er eller ikke er vant til internasjonale kamper i de store ligaene, de har uunngåelig lært mye i denne innledende runden, har til og med blitt knust i sine tre kamper. Og til syvende og sist er det det generelle nivået i håndballen som vil øke.

Vi så noen sterke bilder fra andre steder under denne innledende runden.

Det jeg har lært fra denne første runden er selvfølgelig de blå seirene. Vi kan heller ikke nekte for all sjåvinisme. Men det er også denne kampen mellom Norge og Iran som fant sted søndag. Norske kvinner er kvinnehåndballens mastodonter. Tre ganger verdensmester, to ganger olympisk mester og så videre. Og forresten, iranerne oppdaget VM. Resultat 41 til 9 for Norge. Nødvendig. Men den iranske målvakten ble kåret til spillets spiller. Hun har kanskje scoret 41 mål, men stoppet mange flere. Hun gråt av glede da hun mottok trofeet, nordmennene kom til iranerne for et suvenirbilde. Et øyeblikk av lykke, deling og åpenhet. Hvis vi legger til kvinnenes situasjon i Iran, er det fantastisk å se disse håndballspillerne berøre drømmen sin med fingrene.

Er ikke det også rollen til en stor internasjonal konkurranse? Ikke bekymre deg, knivstikkene kommer. Frankrike går til en dyp slutt mot Polen i kveld. Og de blå må kjempe om de vil vinne denne verdenstittelen. 32-lagsformatet gjør ikke konkurransen til en treningsvandring. Og for å være ærlig, ville denne tittelen vært enda finere etter åpningsbildene vi så i den innledende runden.

You may also like

Leave a Comment