Home » Les Bleues slo Sverige for å kvalifisere seg til OL-finalen i Tokyo

Les Bleues slo Sverige for å kvalifisere seg til OL-finalen i Tokyo

by Thure Lindhardt

Etter å ha vunnet sølvmedaljen ved de olympiske leker i Rio 2016, skal de franske håndballspillerne konkurrere om en ny OL-finale søndag i Japan (8 timer). Les Bleues kvalifiserte seg fredag ​​til en hard kamp mot Sverige (29:27).

I bassenget hadde svenskene holdt franskmennene på avstand. Olivier Krumbholzs spillere hadde scoret fem mål på forhånd og så skandinavene komme tilbake for å vinne uavgjort (28-28) og satte Habs i tvil i kampen om å kvalifisere seg.

Bluesen advarte

Denne gangen visste franskmennene: Svenskene ville være aggressive, røffe og kjempe til siste slutt i forsvaret. Og det mislyktes ikke. Les Bleues måtte gjøre feil, ble ofte straffet (8 ganger 2 minutter i første periode) og fikk en vanskelig start på kampen. Men nok en gang kunne franskmennene regne med at keeper Amandine Leynaud ikke var for langt bak i poengene. I angrep kom løsningen veldig ofte fra Grace Zaadis fantastiske skudd.

Les Bleues, ledet fra kampstart, kom tilbake til 7-7 i det 17. minutt og scoret for første gang i det 23. minutt takket være en utmerket kontring av Allison Pineau, som ble fullført av Chloé Valentini . Til pause hadde bleuerne kun et knepent målovertak (15:14). Og svenskene har ikke gitt opp.

I det franske buret ga Amandine Leynaud plass for Cléopâtre Darleux, som gjorde et veldig stort nummer (7 redninger). For å dra fordel, har de blå stengt rekker i forsvaret. «Vi stenger alt», dunket de ut hver gang. De klarte også å snurre Linn Blohm, som ikke forsøkte et skudd og ble utvist på slutten av banen (3 ganger 2 minutter).

Cléopâtre Darleux brakte et stort antall i mål. (F. Faugère/The Team)

Streber etter en første OL-tittel

På den annen side led de av Jamina Roberts» strober, som de til slutt gikk over til et tett forsvar. Offensivt sviktet de blå på 7-meterkastene og avsluttet møtet med en statistikk som gjorde seg gjeldende: 0/4 i denne øvelsen, mens skandinavene hadde en ren runde (6/6).

Frankrike og Sverige var i nakken til kampslutt. Men takket være mål fra Estelle Nze Minko, Pauletta Foppa og Grace Zaadi pustet Les Bleues endelig lettet ut og holdt en komfortabel firemålsledelse med 3 minutter igjen. Banken kunne smile og endte i jubel.

I finalen, på jakt etter sin første OL-tittel, møter Les Bleues Norge, det eneste laget ubeseiret i Tokyo-OL, eller Russland, som vant gull i Rio. Den andre semifinalen av kampene finner sted klokken 14.00.