Home » Lewandowski kunne dratt til…Norge! Skandinavisk presse minner om det gamle tilbudet

Lewandowski kunne dratt til…Norge! Skandinavisk presse minner om det gamle tilbudet

by Erlend Loe

«Den 33 år gamle polske bombeflyen forlater München, hvor han var en ekte superstjerne, og etter åtte år som Tysklands toppscorer, flytter han fra sør til Spania. I 2020 og 2021 ble han kåret til den beste fotballspilleren i verden av FIFA», skrev det danske byrået Ritzau.

For det svenske «Aftonbladet» ble den store saken, som ble kommentert daglig i verdensmediene, kjedelig og slitsom, og det er godt at den endelig ble konkludert – Lewandowski var i Bayern til slutten og tok farvel med kun kollegene og fansen. etter lørdagstrening.

Den norske TV-kanalen NRK kommenterte: «Lewandowski annonserte slutten på det viktigste kapittelet i karrieren i sommer, men så hadde han en lang og slitsom kamp med Bayern som endelig var over.»

Dagsavisen VG kommenterte: «To store klubber har endelig blitt enige om fotballstjernen som har styrt den tyske ligaen de siste sesongene. Nå vil han sannsynligvis gjøre det i La Liga, og vi venter på kampen 24. juli mot ham Real Madrid mot en polakker i ledelsen.»

Avisen husket bittert at i 2007, da Lewandowski fortsatt spilte for Znicz Pruszków, var temaet om å flytte til Ulsteinviks norske Hoedd aktuelt, men «klubben vår sparte da penger på billetter til fotballspilleren som skulle komme til prøvene». . Et år senere flyttet Lewandowski til Lech Poznań for lite penger, deretter til Borussia Dortmund for millioner. I denne forbindelse angrer nok Hoedd på at han ikke har lagt merke til fenomenet med denne målscoringsmaskinen til i dag.»

Den islandske daglige Visie skrev at «den uendelige og spekulative overgangshistorien som har blitt dekket i media i mange uker er endelig over og Lewandowski flyr til Miami hvor han vil bli med sine nye lagkamerater».

***

Roberto, Pedro og Diego snakker om Robert Lewandowski. Hva er? En gang en introvert igjen, er han ferdig med beskjedenhet. Når flyttet hun? Hvilken musikk hører han på? Hvem representerte faren hans? Hva lærte han av Ania? I tillegg får vi vite i hvilken bil han følte seg som livets konge og hvorfor han liker å huske en ost … Herrene snakket også om årsakene til å forlate Bayern München, planer for fremtiden og om Lewys-ambisjonen forstyrrer andre. Det var også en spanskkunnskapstest og vi lærte å spørre om vei til garderoben på spansk. Hvem vet, det kan komme godt med. Dette er Robert Lewandowski som du aldri har hørt det før.

You may also like

Leave a Comment