Home » Lewandowski sint over tilbaketrekkingen av diskvalifikasjonen av nordmannen. «De er like og like» i friidrett

Lewandowski sint over tilbaketrekkingen av diskvalifikasjonen av nordmannen. «De er like og like» i friidrett

by Thure Lindhardt

Ingen diskvalifikasjon for Jakob Ingrebrigtsen og nordmannens retur til gullmedaljen på 1500 meter er det mest populære samtaleemnet i innendørs-EM så langt. Ingebrigtsen vant konkurransen, senere ble han fratatt gullmedaljen for å ha krysset sporet, og så ble diskvalifikasjonen trukket fordi nordmannen skulle ha blitt kastet ut. Prisutdelingen for denne konkurransen fant ikke sted før på slutten av lørdagsmorgenøkten under arrangementet, men det som skjedde etter det ble viktigere.

Se videoen

Piotr Lisek; Tom sal? Det spiller ingen rolle. Jeg kan mobilisere under alle forhold

Lewandowski vant medaljen og kunngjorde konsekvensene av de kontroversielle avgjørelsene etter 1500 meter. Han forlater den europeiske friidrettskomiteen

Marcin Lewandowski, som tapte gullmedaljen etter avgjørelsen om å bringe Ingebrigtsen tilbake til resultatene av løpet, kunngjorde i et intervju for TVP Sport at han, på grunn av kontroversen forårsaket av avgjørelsene til dommere og aktivister, ville trekke seg fra European Athletics vil forlate Konkurransekommisjonen, altså det europeiske friidrettsforbundet.

Den polske løperen mener ikke med dette at en medalje av et edelt metall er tatt fra ham, fordi han allerede hadde innrømmet å ha tapt gull til Ingebrigtsen på banen. Polakken hevder at nordmannen ikke ble straffet til tross for en feil som spillerne ofte har blitt straffet for på de viktigste begivenhetene. – Jakob var bedre på flukt enn meg og det sa jeg til og med i dag til frokost. Han hørte også at jeg ikke har noe imot ham, men at loven skal være lik for alle. Som du kan se er de like og like – Lewandowski sa i et intervju for «Przegląd Sportowy».

Pawe³ Wojciechowski vil ikke forsvare HME-tittelen! Uventet hadde han allerede dratt

Rozmys dyttet ± ³ Ingebrigtsen? Lewandowski oversatte. «Jakob dyttet ham bakfra først. Han var angriperen på tredemøllen»

Tidligere har dommerne uttalt at beslutningen om å trekke inhabiliteten til Ingebrigtsen var at han ble presset av Michał Rozmys. – Det er trist fordi Jakob først dyttet Michael bakfra. Han var angriperen på tredemøllen. Så dommerne var ikke i tvil og tok seieren fra ham. Og det var ingen dommere fra Polen. Og så stilte et utvalg spørsmål ved den avgjørelsen. Er det regler eller ikke? Jeg er ikke enig i denne avgjørelsen – påpekte polakken. Ingebrigtsen forklarte at problemene var forutsigbare fordi for mange konkurrenter fikk starte.

Toruñ 2021. HME i friidrett.  Marcin Lewandowski (nr. 6) på 1500 m løpTilbakevisningen av polakkene er borte. Marcin Lewandowski og Micha³ Rozmys trakk seg tilbake til 3000 m. tilbake fra starten

Omgjøringen av avgjørelsen om å diskvalifisere Ingebrigtsen rundt midnatt etter fredagens løp betydde at polakkene la inn en kontratest. Opprinnelig var det informasjon om at det offisielt ble avvist klokken 9:56, men senere kunngjorde TVP Sport at de endelige avgjørelsene om resultatene av løpet ennå ikke var tatt. Det var først rundt klokken 12 at det var klart at Ingebrigtsen ikke kom til å tape gull, og etter klokken 14 var det prisutdeling.

Etter nordmenns protester mot diskvalifikasjonen av Jakob Ingebrigtsen ble han gjeninnsatt i HME i Toruń med gullmedaljenHan ønsket å flykte fra Toruń, men vant tilbake gullet. «Enhver annen beslutning ville være en skam»

Jakob Ingebrigtsen stiller fortsatt på 3000 meter, der han skal forsvare tittelen innendørs verdensmester vunnet i Glasgow for to år siden. Han endte på tredjeplass i sitt kvalifiseringsløp. – Jeg må måle kreftene godt for å holde nok av det til søndag, og etter å ha løpt like fort som på fredag, må man kunne planlegge det slik. Det ble en lang natt for meg, og jeg brukte mye tid i salen om kveldene. Jeg løp bra i kvalifiseringen, men jeg ville ikke bli sliten, jeg beholdt mye styrke. Det vil hjelpe meg i finalen – sa Ingebrigtsen etter løpet. Finalen på søndag er berammet til 17.52. Marcin Lewandowski og Micha³ Rozmys vil ikke vises i den. De ble trukket tilbake på grunn av betydelig tretthet, men også mental utmattelse etter spenningen ved avgjørelsen om å løpe på 1500 meter.

You may also like

Leave a Comment