Home » Lex TVN seiret gjennom Sejmen. Prof. Siemiątkowski: Hvis det havner i «fryseren», kan jeg ikke rasjonalisere det

Lex TVN seiret gjennom Sejmen. Prof. Siemiątkowski: Hvis det havner i «fryseren», kan jeg ikke rasjonalisere det

by Gabriel Scott

Fredag ​​vedtok Sejmen uventet en endring av medieloven som berører TVN. Prosjektet havnet på pulten til Andrzej Duda, som fra det øyeblikket har 21 dager på seg til å ta en avgjørelse.

Onet-informasjon viser at PiS ikke er sikker på om lex TVN vil bli signert. Vi vet også at presidenten sies å ha tvil om konstitusjonaliteten til noen bestemmelser. Hvis den fant at loven skulle behandles av forfatningsdomstolen, kan saken trekke ut i måneder eller til og med år. Andrzej Duda foreslo å legge ned veto mot lovforslaget for noen måneder siden, til tross for at han tidligere var kritisk til TVN.

– Fra et synspunkt om å respektere lovgivningsprosedyren, bildet av Polen og loven, som utvilsomt er traktaten om handel og økonomiske forbindelser mellom Polen og USA, bør dette ikke gjøres (…) Spørsmålet er hvorfor ble det gjort? Hvis, for faktisk å føre til håndhevelse av denne loven, vil situasjonen være svært kompleks juridisk (…) Men hvis den skal legges i «fryseren» forstår jeg det ikke så godt og at det er vanskelig for meg, for å rasjonalisere det – han kommenterte om morgenen Onets program av prof. Tomasz Siemiątkowski.

Hva handler lex TVN egentlig om?

PiS-politikere argumenterer med at hele handlingen er ment at polske medier ikke skal kjøpes av selskaper fra udemokratiske land som Russland, Kina eller arabiske stater. Det bør derfor inntas en bestemmelse i medieloven om at TV- og radiostasjoner i Polen kun kan eies av Det europeiske økonomiske samarbeidsområdet, som omfatter Norge, Island og Liechtenstein i tillegg til landene i Den europeiske union.

Målet er imidlertid et helt annet. Skulle en slik lov tre i kraft, vil det kun ramme kringkasteren TVN, som tilhører den amerikanske Discovery-gruppen. For det første fordi Amerika ikke er en del av det europeiske økonomiske samarbeidsområdet. For det andre er det bare amerikanere i Polen som eier elektroniske medier utenfor EØS. Av denne grunn er denne loven kjent som anti-TVN-loven eller lex TVN.

Vi er glade for at du er med oss. Abonner på Onet nyhetsbrev for å motta det mest verdifulle innholdet fra oss

(mbr)

You may also like

Leave a Comment