Home » Linas Agro Group kjøper råvarehandelsselskapet Agro logistic service

Linas Agro Group kjøper råvarehandelsselskapet Agro logistic service

by Thure Lindhardt

Foto av Judita Grigelytė (VŽ)

AB Linas Agro Group signerte en kjøps- og salgsavtale for kjøp av 100 % av aksjene i UAB Agro logistic service og søkte Konkurranserådet i Republikken Litauen om godkjenning av transaksjonen.

Det meldte selskapet tirsdag på børsen. Detaljer om transaksjonen vil ikke bli offentliggjort etter avtale mellom partene.

Agro logistic service er en strategisk partner til KG-gruppen innen handel med fôrråvarer, som nettopp er overtatt av Linas Agro.

«For et år siden begynte vi å kjøpe opp selskaper på vegne av KG Group, i år 15. juli. vi gjorde det ferdig. Etter å ha fullført transaksjonen bestemte vi oss for å kjøpe Agro logistic service, et handelsselskap som spesialiserer seg på handel med råvarer og fôrtilsetningsstoffer, siden det er en fast partner i KG Group, har utmerkede eksportkanaler og et bredt spekter av kunder. «Agrologisk tjeneste ble ikke solgt i fjor fordi den eies av andre aksjonærer,» siterte Mažvydas Šileika, finansdirektør i Linas Agro Group, i rapporten.

Landbrukslogistikktjenesten har 10 ansatte og omsatte i 2020. passerte 33 millioner. EUR. Selskapet selger i Tsjekkia, Polen, Latvia, Estland, Italia, Tyskland, Finland, Norge, Danmark, Russland, Hviterussland, Usbekistan og Tadsjikistan.

Siden AB Linas Agro, et datterselskap av AB Linas Agro Group, også driver med fôrvarer, må transaksjonen godkjennes av konkurranserådet i Republikken Litauen.

AB Linas Agro Group er det største agromatselskapet i de baltiske statene, hvis aksjer handles på Nasdaq Vilnius-børsen. Konsernet driver med produksjon og handel med landbruksråvarer og mat og forsyner bønder med varer og tjenester.

Linas Agro Group eier 75 selskaper som opererer i de baltiske statene, Ukraina, Polen, Russland, Hviterussland og Nederland og sysselsetter over 5600 personer.

Konsernets regnskapsår starter 1. juli. Konsernets konsoliderte omsetning for de 12 månedene av regnskapsåret 2020–2021 beløp seg til 942 millioner LTL. Det årlige overskuddet beløp seg til 15,7 millioner euro. EUR.

I midten av juli i år fullførte Linas Agro Group et av de største bedriftsoppkjøpene: Det kjøpte en majoritetsandel i AB Kauno Grūdai, AB Kaišiadorių paukštynas, AB Vilniaus paukštynas og tilknyttede selskaper.

I 2020 kjøpte gruppen 67,51 % av aksjene i landbruksselskapet Nemunas i Kėdainiai-distriktet og 100 % av aksjene i oppstarten UAB Geoface.

Velg selskapene og temaene som interesserer deg – vi informerer deg med et personlig nyhetsbrev så snart de er omtalt i «Verslo žinios», «Sodra», registersenteret osv. kilder