Home » LinkedIn-profil i stedet for CV – det er greit. Hvordan kan du presentere deg selv bedre der?

LinkedIn-profil i stedet for CV – det er greit. Hvordan kan du presentere deg selv bedre der?

by Gunnar Garfors

CV er problematisk for erfarne ansatte

I en tradisjonell papir-CV er det liten plass til å presentere deg selv godt. Det er også underlagt visse standarder, for eksempel i Polen er det vanlig at det ikke skal overstige to sider. Normalt må du velge det viktigste for ikke å lage et flersidig dokument overbelastet med informasjon.

Men kan et så kort skjema representere kandidatens profil godt? Hvis han har lite arbeidserfaring, vil han sannsynligvis lykkes. Men hvis kandidaten har vært på arbeidsmarkedet i flere år og har ferdigheter på flere områder, kan det være vanskelig for dem å få plass på en side eller to. Hvis du absolutt ikke har noen erfaring, kan det være enda mer problem å fylle ut CV-en.

LinkedIn-profilen begynner å erstatte CV-en

I slike situasjoner kommer en LinkedIn-profil godt med. I den presenterer du ikke bare din yrkeskarriere i detalj og beskriver stillinger, kompetanse eller utførte oppgaver. De viser også gjennomførte kurs og attester oppnådd som følge av fullført utdanning. Du kan liste opp prosjekter du har vært involvert i og publikasjoner du har skrevet. Og det er fortsatt en liten del av områdene du kan legge til profilen din.

Du kan også gjøre kontoen din på et sosialt forretningsmedium mer visuelt tiltalende. Legg ikke bare til et profilbilde, men også et forsidebilde. For eksempel, i Anbefalt-delen, kan du markere din nåværende arbeidsgivers nettsted.

I postaktiviteten kan du dele publikasjoner fra bedriftsprofilen din på LinkedIn, noe som betyr at din fremtidige arbeidsgiver vil se enda mer potensial. Rekruttereren ser at du er aktiv og gjennomtenkt, at du identifiserer deg med bedriften og skryter av det som skjer i den. I dag er det en merverdi for selskapet og passer trenden med å bygge arbeidsgivermerket (employer branding). I tillegg, takket være en slik proaktiv holdning, kan du i fremtiden motta navnet og funksjonen til den såkalte merkevareambassadøren til selskapet og bli invitert til å delta i programmet ansattes representasjonder selskapet støtter sine ansatte på mange områder i å bygge deres personlige merkevare.

Mens du kan beskrive deg selv på noen få linjer i CV-en din fordi det rett og slett ikke er nok plass til flere, har du opptil en halv side med tekst (2600 tegn) i LinkedIn-profilen din. En rekrutterer blir mye bedre kjent med deg ved å se på profilen din enn ved å lese CV-en din.

I tillegg under den såkalte Undersøkelse, den potensielle arbeidsgiveren sjekker kandidaten på internett uansett. En LinkedIn-profil er ikke bare synlig i nettleseren og for det meste i høye stillinger, men inneholder også meninger om å jobbe med en bestemt person og bekreftelser på ferdigheter.

Anbefalinger fra kolleger på LinkedIn – hvordan fungerer det?

Hvorfor er? Via din profil kan du f.eks. Du kan for eksempel be en leder fra ditt tidligere selskap om å skrive en anbefaling (mening), og du kan be kollegene dine bekrefte ferdighetene du har oppført på profilen din.

Hvorfor er det verdt det? For det er ingen kunst i å snakke og skrive om deg selv. Du oppnår sann troverdighet når andre bekrefter din verdi.

På LinkedIn kan de i tillegg gjøre dette ved å omtale deg i publikasjoner (innlegg, artikler) eller ved å ringe deg for å svare i kommentarer.

Derfor kan en godt forberedt profil fraråde rekruttereren fra å be deg om en CV fordi alt de trenger finnes på LI. Rekruttereren kan også eksportere profilen som en .pdf og få noe som en papir-CV.

En profil på LinkedIn tiltrekker seg rekrutterere

En gjennomarbeidet profil kan også bety at du slipper å søke jobb selv. Hvordan er det mulig? Det er verdt å vite at når det gjelder rekruttering, har vi å gjøre med to typer kandidater: Aktive er personer som tar grep for å bytte jobb, ønsker å endre denne jobben, for eksempel jobb, men kan være åpne for diskusjoner. Kun 25 % på LinkedIn. Kandidater er aktive kandidater. Andre leter ikke, de har en jobb (kanskje til og med en tilfredsstillende en), men de kan finne ut om et interessant tilbud.

Den beste kandidaten jobber allerede. Rekruttererne er klar over dette og gjør derfor selv tiltak for å finne de best egnede personene. For å gjøre dette bruker de LinkedIn-søkemotoren eller en premium-konto spesielt satt opp for rekrutterere, skriver inn de relevante kriteriene (f.eks. stillingstittel, ønskede ferdigheter til den ideelle kandidaten), søker og tar deretter kontakt med de beste.

Ville det ikke vært perfekt hvis en bedre jobb fant deg av seg selv?? Etter min mening er dette et tilstrekkelig argument for å sette opp minst én konto på denne portalen og for å fullføre profilen godt.

Forfatteren er Monika Gawanowska – LinkedIn-trener, ekspert effekten din.

Materialet er laget i samarbeid med Her Impact

Vurder kvaliteten på artikkelen vår:

Tilbakemeldingen din hjelper oss med å lage bedre innhold.

You may also like

Leave a Comment