Home » Litauen har fått en forsterkning av de ledende NATO-styrkene fra Norge

Litauen har fått en forsterkning av de ledende NATO-styrkene fra Norge

by Erlend Loe

I følge forsvarsminister Arvydas Anušauskas er styrking av NATOs frontlinjekampgruppe i Litauen av særlig betydning – de alliertes militære tilstedeværelse i Litauen er den viktigste avskrekkingen.

– Den nåværende sikkerhetssituasjonen krever en ekstra reaksjon, så vi trenger akutt forsterkninger fra Norge. Å styrke forsvaret vårt er et tydelig bevis på de alliertes forpliktelse til vår sikkerhet,» sa minister Anušauskas.

Som nevnt i Forsvarsdepartementets rapport fra 2017 har om lag 140 norske soldater med Leopard 2 A4 stridsvogner og CV 90 30 Mk IFV infanterikampvogner og støtteelementer så langt tjenestegjort i den tyskledede NATO Front Forces Bataljon i Litauen.

Normalt tjener rundt 1200 allierte soldater i Rukla under en rotasjon, men foreløpig er NATO Front Forces Battle Group forsterket av ytterligere 350 soldater, som Tyskland har besluttet å stasjonere i Litauen. Når Russland invaderer Ukraina og spenningen øker i regionen, sender Nederland ytterligere 70 soldater til kampgruppen.

«Hvert land som bidro med styrker til NATOs frontstyrker bataljons kampgruppe utvider disse evnene,» sier minister A. Anušauskas.

Ingen del av denne publikasjonen kan reproduseres uten skriftlig tillatelse fra ELTA.

You may also like

Leave a Comment